Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DA VIDIMO SAD JUNAKE
(29-12-2012, 11:48 AM)MilanAT link Piše:Ja jesam trazio nocu pored groblja, naravno, nije mi bilo bas svejedno, ali kakve to veze sada ima sa pricama o znakovima i zakopanim i ukletim blazima (jel se ovako pise plural za blago Smile ?).
Da li sam ja sujevjeran ako necu da se kladim da cu ovo ili ono sigurno uraditi to je nesto drugo a tih prica o kladjenjima sam cuo ne znam ni koliko.
Meni su samo interesantni oni koji citaju znakove i sa sigurnoscu to iznose ovdje kao da su ih oni ukucavali u kamen pa znaju u tancine sta znace. Za ovakve stvari stvarno nemam zivce, sto jes jes, jer ovdje se vise radi o pres.......nju nego o nekakvom znanju. Cak sta vise, vjerujem da ti ljudi sjede za kompom iz dosade, "rjesavaju" te znakovne probleme, daju svoje komentare ovdje i onda cekaju da se osoba koja pita u vezi nekog znaka uhvati na to njegovo pisanje kako bi se on smijao istoj.
Zdravo Milane!
Kako si druze  , zdravlje i tragacki hobi?
Vidim imas i ti svoj stav: kao mi svi zaludni sedimo uz komp( mlad si covek kada koristis ovu rec)  a samo ti ne sedis uz racunar i samo ti ne citas nista. Nije mi namera da ti govorim sta je i kako je negde po zemlji nesto ostavljano(  pokusao da ti u jednom postu i to malo pojasnim) . I zasto ima na nekim kamenjima nekakvih hieroglifa ( recices neuk narod pa crtao da otera "zle" duhove).Jer u svim nasim knjigama sve sto ne moze da se objasni vezano za istoriju odmah se kaze" glupi, zatucani" to se oni mole.E sada ako imas SVOJE misljenje o tim linijama u kamenju MOLIM TE  udostoji se pa NAM objasni.
Volim da cujem, uvek, drugo misljenje.
Pozdrav
Odgovori
(29-12-2012, 09:01 PM)Acabeograd link Piše:Dzaba si ti brale se ovoliko trudio,,za 5 dana ce isti da nastave po istom....pljuvacina radi pljuvacine...
O kakvoj ti pluvacini  pricas Aco?
Odgovori
Kosac, pile moje malo, ja nemam nista reci u vezi znakova uklesanih u kamenje, ali bar ne zelim da se pravim pametan kako ja to znam sa sigurnoscu citati i tumaciti...nemojte bar ove jadnike koji nalaze te znakove uvlaciti u te vase gluposti i davati im lazne nade da ce nesto pronaci na osnovu vasih nebuloza kojima iste te znakove "desifrujete". Da je bar postojao kurs za crtanje znakova pa onda mozemo pricati a ovo sto vi radite je sramota za normalan razum....jesi li sad zadovoljan odgovorom, pile moje malo? (vidis kako ja tebi tepam a ne kao ti meni, cisto da nas razlikuju po karakteru)
Odgovori
za dr  jare dragi gospodine jare ..svi ovdje na forumu znaju da kad dode do nekih bolesti  da i najveci ateisti  kad se razbole pa nema ljeka kod doktora idu traziti pomoc od hoda  da ih lijece duhovno a da pravoslavci nevjeruju u duhove te price nebih trebao pricati posto svi znamo da ih i te kako mnogo dolazi kod hoda kad imaju kakvih duhovnih bolesti ...znaci vjeruju u duhove  ...i eto vidis kako se sramotis ..sto se tice zakopanog blaga ima nesto sto sam htjeo da kazem ..kod nas kazu kad ga nades ..trideset posto od toga udjeli u crkve damije siromacima ostalo zakopaj nek stoji 7 dana u zemlji u meduvremenu nadi dobrog hodu i ispricaj mu sve on treba da otkloni od tog zlata dine koji ga cuvaju da nebi isli za tobom i napravili ti nesrecu i tad si nesto napravio bez toga nadaj se samo bolestima i onom najgorem  ...to ne vazi za zlato nadeno po rijekama planinama odnosno kao prirodno bogastvo  ..jos jednom bilo koje zlato nades koje zako neko idi do nekog hode da ga ocisti i mirno trosi  ...kako rece ..mikcic ..tu smo da razmjenjujemo misljena i ja volim da cujem svast ali ne ...kao neki samo napadaju  ......pogubili zivce  ....hmmm...sta zlato radi od ljudi ....
Odgovori
Nisam znao to za hodze zato sto u mom kraju u krugu od nekoliko stotina kilometara nema dzamija (najbliza je u Nisu).
U mom kraju prost i sujeveran narod ide kod raznih "gatara" koje rade sa vlaskom magijom...
Jedan takav je Nikola Radosavljević koji je postao najveci masovni ubica u istoriji Srbije mislio da ga opsedaju duhovi i isao da ga lece sa vlaskom magijom http://www.pravda.rs/2012/07/30/ubica-iz...o-komsije/
Evo kako crkva to objasnjava http://pravoslavlje.spc.rs/broj/969-970/.../print/lat
Zato gusaru za duhovne  bolesti (duhovi, glasovi u glavi...) samo kod lekara...
Nego hajde neke lepse teme...Sretna nova i sve najlbolje u 2013
Odgovori
Milane ate stari
ko je i kada rekao da je aksiom znak.Da tacno ,egzaktno ,pomocu njega i imas merke.Moram da te podsetim.Prvo: postoje nekoliko vrsta znakova radjenih bojom, klesanih i lepljenih....Belezi bojom su radjeni u praistoriji i o njima je mnogo receno - ne bih se vracao na to.Znakovi klesani u Rimu imali su znacenje.Naravno svaki na svoj nacin.Primera radi dve spletene zmije oko stapa simbolizuju lecenje i vidare,sada lekare.Krst simbolizuje hriscanstvo i sve cetiri srane sveta.Krug u kome je trougao simbolizuje grobnicu...itd. Znaci da svaki znak, beleg , hieroglif ima svoje znacenje.Ako ne bi bilo tako koja je svrha istog(znaka,belega).U hajduciji je nesto drugacije.Treba da znas da je svaka grupa hajduka, odmetnika,imala i svoju azbuku nezavisno od tada,slozene , glagoljice.na oriiginalima pisanim u 16. 17. 18.veku nailazio sam na nekoliko takvih pisama.POTRUDI SE MALO I EDUKUJ SE.E sada dolazimo do kljucnog dela gde si ti nesto permutovao.Svaki znak nesto simbolizuje i u hajduciji ALI NE ,NIKADA, NE MOZES NACI OSTAVE SAMO NA OSNOVU  TOGA.Ali uvek sa sigurnoscu mogu reci da svaki znak ima znacenje. Evo primera: DEVOJKA NA STENI UVEK ,UVEK IMA ZNACENJE IZVORA. I kada ga nadjes moras traziti kladenac, izvor.I opet NIKADA NE KAZE ,GDE, KOLIKO DALEKO I DUBOKO SU NESTO OSTAVLJALI.
    • [li]
    [/li]
A tvoja tvrdnja je da su svi znakovi nastali iz gluposti ljudi koji su ih stvarali i nista vise od toga.MOLIM TE OBJASNI TI MENI ZASTO SU HAJDUCI KOVALI ZNAKOVE????
Odgovori
Kosac, pile moje maleno, vec sam negdje napisao da sigurno ne postoji nekakvo pravilo u pisanju tih znakova inace bi svako onda znao sta koji znak znaci i orjentisao bi se po njemu (topografske karte i sl).
Sad ti zamisli nesto..
1. neko u Makedoniji ukuca u kamen nekakav znak koji njemu nesto predstavlja
2. Zamisli sada kolika je vjerovatnoca da ce neko u Sloveniji ukucati isti takav znak i da ce isti znaciti isto kao i kod onoga u Makedoniji

Sad se pojavljuju citaci znakova kao ti, ma daaaaj. Hijeroglifi su vrsta pisma koje se moze citati (ko zna da ih cita) a te oznake sa zmijama i sl sigurno nemaju nikakve veze sa ovom vasom rabotom.
Ja nemam nista protiv vaseg "citanja" tih znakova ali me nerviraju neke druge stvari ali o tome nemam zivaca pisati. Edukacija sa ovom tvojom rabotom nema nikakve veze, tebi bi bilo mozda bolje da ides nesto raditi nego sto zezas ovaj narof ovdje a njima je bolje da ne citaju takve stvari. Cak mi dodje da pomislim da ti ovdje imas vise korisnickih racuna (profila) i onda sam postavljas pitanja a sa drugim profilom odgovaras sam sebi, pokusavajuci time da steknes nekakav status "internetskog citaca misticnih znakova" i kako bi se ti time osjecao izdignutim u odnosu na neke druge....ja mislim da ti pilence moje malo imas nekakav kompleksic a tu ti ni rjesavanje rebusa nece pomoci.

Usput, hvala ti sto me poredis sa jednom od najplemenitijih zivotinja i vjeruj mi da se ne ljutim zbog toga...jedino je problem sa kakvom zivuljkom tebe treba porediti.

Odgovori
Ko je rekao za celi Balkan.Ocigledno ne razumes koliko je ovo  za uski deo Srbije.Tako da nemoj da pricas ono sto ne razumes nego prvo saslusaj , procitaj , razmisli i onda reci.Ovo vazi za Staru Planinu i Suvu planinu malo za Devicu i Jastrebac. Tako  da toliko o tome ako razumes shvatices.Ovo je lokalnog karaktera .
Nemam ni jedan drugi profili ovo su moja unucad meni uradila.
Pa decko ako imas nesto pametno da pises pisi .
Kada o nekim stvarima govoris uzmi u obzir sve cinjenice.
Ako ne zaobidji temu- tako si napisao na tvom postu negde.
ako si tragac zelim ti srecu u Novoj godini naravno izdravlja.
Pozdrav
Odgovori
Uh MILance
Veruj mi da si svojim pisanijama stekao veliki krug onih koji te ne postuju . Ja sam pokusao da te nesto malo edukujem a ti se otimas i pritom vredjas jednog od najpriznatijih i najpostovanijih clanova ove male zajednice. Cisto da ti kazem da ja nisam Kosac ( ma koliko voleo da imam njegovo znanje i zapise ) da se ne mucis oko toga i ne razbijas svoju pametnu glavicu . Mozda si Primetio ( video sam da jesi ) da covek ima opise kao da je bio na svakom mestu o kome ga pitaju . Nisi ni jedamput pretpostavio da je njegov izvor tacan . Pri tom naravno mislim na njegove spise u koje nam gata sto ti kazes . Tacni su moj druze i to je jedini razlog zasto ga svi cene i postuju . Klesovi znace sta znace ali ih treba naci uklopiti u plan i raditi po njima . Sve to naravno ukoliko vec neko nije odradio . I ni malo ne sumnjaj u inteligenciju nasih predaka . Sad sto ti je licno zasmetalo sto ovaj covek pomaze nekom , to je mozda tvoja licna stvar . Mozda si ti taj koji ima razne profile pa hoces da ljude udaljis od traganja u tvom mestu . Mozda si samo sebican i pokvaren . ali to ne govori o znakovima nego o tebi . IDI MALO NA DEFINE i uci se .
Odgovori
Ja sam dugo cutao ali vise ne mogu...
Milane, stvarno vec vredjas nasu intelegenciju, jer onda svi mi ovde ispadosmo da ne kazem sta a samo ti mudrujes....
Vrlo dobro treba da znas kad nas ovoliko ima i mucimo se da nesto resimo, da su ti ljudi, nasi pretci, koji su radili sve te znake i skalamerije, slobodno mogu reci mnogo bistriji od SVIH nas. E sada nasao se i taj kosac, koga svi verujem opsedaju i verovatno mole, sto mozes i ovde da vidis: za kosaca, kosac javi se, kosac pomogni...itd... meni je lepo rekao covek da za moja pitanja nema nista, sto verujem da i nema, jer nasao bi se neko da procacka to... A ti bi  trebalo bar malo da postujes starije od sebe ako to vec nis naucio. I stvarno okani se svega ovoga, ako vozis AUDI i zivis u Becu, ne znaci da si popio svu mudrost sveta...samo ne zaboravi, postoji jedan KRUG, e taj krug se okrece i polako otkucava... Bojim se da ce biti kasno za tebe da se zatvori, mada si mlad i ako se lepo PRVO KOSACU JAVNO IZVINES a onda svima nama, bice ti oprosteno...

marsovac

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 6 Gost(a)