Interesantna tema nema sta...Svako ima pravo na svoje misljenje i svako je u neku ruku u pravo. Sto se tice cene aparata jednina stvar je konkurencija. Cim ima vise prodavaca cena pada ili raste...to je trziste. Svaki distributer se pravda sa diktiranim cenama...mada mislim da se to zove preporucena cena za prodaju, ta cena je veca na zapadu....a sto se ide vise ka istoku to je sve tuznije...tako recimo cene kod zvanicnog distributera u ex sssr republikama nizi (litvanija, letonija, ukraina). Tako minelab xtera na primer 705 u letoniji kod zvanicnog dilera je 500 EUR, dok kod nas cak 720 Evrica http://www.metal-detectors.lv/ru/home/, explorer SE kod nas 1095 , a tamo 895 EUR, kako je u bugarskoj http://www.xpmetaldetectors.bg/ zvanicni zastupnik, a ADX150 prodaje za 350 eur, a kod nas je 400 EUR....zanima me ko li je njima dao to pravo da snize cene...ili pa su molili dilera za specijalnu dozvolu....Lako je porediti se sa dilerima u Nemackoj, Austriji ili Britaniji... Ali kako god, svuda je razlicito. Ziveo sam u Austriji i znam kako to funkcionise. Kad udjemo u EU mocicemo i mi da pazarimo preko e-bay (dace bog jednog dana) e onda cemo da pazarimo tamo gde je najeftinije, nit cemo morati da placamo carinu nit uvozni pdv, nit speditera...nikog....tad cemo da kupimo tamo gde je najjeftinije, bez obzira ni to ciji je racun, ko je kome platio, tad ce sve da se liberalizuje, a dotle ce da se hvale zvanicni i nezvanicni distributeri ko je u pravo, kome je preporuceno da dere narod, a kome da ovako ili onako prodaje. A sto se tice garancije nebitno ko je daje, (bitno da je to fabricka). Kad sam ziveo u Austriji kupovao sam puno stvari, cak i detektor preko e-bay i drugim trade mrezama, tako da fabricka garancija za njih vazi, svaki proizvodjac po serijskom broju vidi kad je proizveden aparat, dovoljno je samo da kupac postom posalje aparat u fabrici ili u ovlasceni servis i bice servisiran. Bez obzira da li se to desilo u Austriji ili Svajcarskoj ili u Nemackoj, aparati imaju globalnu garanciju mogao sam da ih posaljem postom u fabrici ili u najblizi servis...
Da rezimiram....ucicemo i mi valjda u ono sto se zove globalizacija pa cemo moci da slobodno kupujemo u svetu tamo gde nam najvise odgovara
(22-10-2012, 12:20 AM)MilanAT link Piše:Ti vjerovatno aludiras na to da ja prodajem njemu detektore na kojima ja u polazu vec zaradjujem taj procenat koji si naveo i onda jos zaradim na povratu pdv-a. ne vadi se, znamo mi tebe dobro ahahhaha
(19-10-2012, 09:40 PM)admin link Piše:a ko će da mi pomogne ako kupim od nekog fizičkog lica, bez fiskalnog računa i dokumentacije ?! jel ti znas neko fizicko lice koje prodaje detektore za koje nije placena carina i porez i bez racuna ???
(19-10-2012, 10:40 PM)admin link Piše:Zvaničan je prodavac onaj koga ovlasti proizvođač da robu prodaje na nakog geografsom prostoru, i dalje mesas pojmove "zvanicni distributer" i prodavac
zvanicni distributer za neke proizvodjace metal detektora za srbiju je jos uvek nikola i to niko nikad nije sporio,
PRODAVAC moze da bude svako, jer detektori nisu zabranjeni, ne postoji nikakav uslov u zakonu cime bi se metal detektori diskriminisali u smislu uvoza,
niti u srbiji postoji firma kojoj je exkluzivno dozvoljeno da radi uvoz
ko god da tvrdi drugacije nek mi citira clan zakona koji zabranjuje uvoz metal detektora
primera za takvo nesto imas u nasem okruzenju koliko hoces samo treba da se potrudis da razumes kako funkcionise proces trgovine,
automobili, motori, televizori i mnogo toga jos....
(19-10-2012, 10:42 PM)I.Dzony link Piše:Proces uvoza metaldetektora ili pegle i frizidera za krajnjeg korisnika nije isti.Za frizider i peglu ti ne treba svrha delatnosti jer su to kucni aparati.Za metaldetektor ti treba svrha delatnosti hoce li ikad na svetlo dana videti clan tog zakona koji je uvoz metal detektora regulisao na taj nacin
i kojom se to "delatnoscu" bavi axis pa je favorizovan od drzave da bude jedini sa dozvolom da uvozi metal detektore
znaci napisi konacno
CLAN ZAKONA
(19-10-2012, 10:58 PM)metaldetektori.rs link Piše:1500 Eura je preporucena maloprodajna cena Deus-a i to je cena svuda u Evropi, a 950 E je preporucena maloprodajna za T2. Da bih napravio akciju i prodavao po ovoj sada snizenoj ceni ja sam morao da trazim dozvolu od svog principala tj. vlasnika i direktora XP-a. Ako uvozis legalno, reci kako ti se zove firma ili objasni kakav racun dajes sa detektorom. Ne odgovaras ljudima na pitanja nego mislis da se sakrijes iza demagogije! 1500 je preporucena cena za deus,
pa sta ti se desilo da sad smanjujes odjednom tu cenu ???
odjednom si postao dobra dusa i resio si da se odreknes 50% zarade /300 evra/ jer su ti tragaci naprecac postali neobicno dragi hahah
evo malo cena kod evropskih dilera , moguce da njima niko nista ne preporucuje pa imaju manje cene samo za nekih 20-30% od tebe
cena deusa
http://www.metallidetektor.ee/?deus,126
cene whitsova
http://www.metaldetectore.com/cat158.htm#4
http://www.mediaelettra.com/metalit.htm
cene gold maska
http://mdetectors.com/index.php?cPath=21_50
jos malo cena
http://www.metaldetectorpro.it/en/depart...ECTOR.html
i za tebe isto vazi, skupi malo vise love znaci najmanje za 4-5 metal detektora i dodji ,
obecavam dobices najbolju mogucu cenu za deus
(19-10-2012, 11:05 PM)metaldetektori.rs link Piše:Jedino XP, Minelab i Fisher detektori koje ja uvezem imaju legalnu garanciju u Srbiji. ne rece mi za teknetiks , jel i njega radis sa dozvolom od strane first texasa...
jel znaju oni da ti istovremeno prodajes i fisher i teknetiks..
(20-10-2012, 12:25 AM)I.Dzony link Piše:Nije bitno gde kupujes detektore i od koga nabavljas,bitno je,jesi li platio carinu i PDV drzavi Srbiji prilikom uvoza??Imas li validno ovlascenje distributera ili koga vec,da na teritoriji Srbije prodajes legalno metaldetektore??Ako ga legalno prodajes u maloprodaji, znaci da si ga legalno uvezao,plativsi drzavi Srbiji sve sto je potrebno,sto bi znacilo da imas legalnu prodavnici(kako ti rece,,komision")sa legalnim pecatom iste kako bi fabricka garancija bila reguralna ako se detektor kojim slucajem reklamira proizvodjacu? rekao sam ti postoji samo jedan nacin da se u to licno uveris,
a to je da kupis nesto od mene....
evo trenutno najjeftinije sto imam to su ti neki gareti iz ace serije...
skupi neki dinar , otvori se, kupi jednom nesto regularno ne samo one prosvercovane sa ebay hahahah
(20-10-2012, 12:26 AM)metaldetektori.rs link Piše:MOJA FIRMA JE SERVISER DETEKTORA ZA XP I MINELAB I MOJ SERVISER POPRAVLJA APARATE KOJI SMO MI PRODALI, NARAVNO KORISTECI ORIGINALNE DELOVE. SAMO ZA POJEDINE VECE KVAROVE SALJEM U FABRIKU izvini a sta znaci to veci kvar " hahah
radite samo manje intervencije tipa zamena baterija i zamena srafa na sondi haha
dobro , evo sta kaze minelab na tu temu.....
If something does go wrong with your detector, you can rest assured our fully qualified service team is here to help you out. With Minelab service centres in the U.S. (Chicago), Australia (Adelaide), Ireland (Cork) and partner service centres in Russia, Sudan, Zimbabwe and South Africa
ili ovi iz minelaba lazu ili ti zivis u sudanu, zimbabveu ili juznoj africi
(20-10-2012, 04:51 PM)mincic link Piše:detektor je kao i druga roba . Potrebno je jedino da postoji registrovano pravno lice koje ima registrovan carinski broj . To je sasvim dovoljno za uvoz neke robe .
E sad to je to ALI niko ne moze spreciti nekoga da UVEZE taj isti proizvod ukoliko ima uredan racun od strane nekog drugog distributera . a pogotovo ne moze da ga spreci da taj isti proizvod proda .
A drugare iz AXISA naravno nervira crna berza . EE sta cete takva nam drzava , smanjite malo cene ako ste distributeri i cepajte . Bane ce ostati bez musterija i vi cete pobediti . cista ekonomska logika . A ako ne mozete onda i niste neki distributeri.
hahahah bravo mincicu ti si jedini ukljucio mozak i dosao do nekih pribliznih istina,
ovi sto pokusavaju da brane neodbranjivo u stanju su da po forumima menjaju i zakone i da tvrde da su samo oni bogom dati da prodaju metal detektore u srbiji hahah
znas oni jedini mogu da kupe od preko, oni jedini mogu da otvore firmu ovde, oni jedini mogu i da prodaju detektore po srbiji ,oni jedino znaju kako se placa carina, porez,
samo ne mogu da se sete gde su to videli u zakonu hahah
e sad posto si se potrudio evo da ti i ja malo dam pravih informacija koje nikad neces cuti od "bogom datih"
svi proizvodjaci metal detektora vise vole kupca koji dodje i donese love za 200-300-400 nego za 2 detektora,
pa tako /dajem samo primer, ne tacne cifre/ za jedan detektor platis 1000,
za 12 platis ih 900 po komadu,
za 36 komada platis ih jos manje po komadu ,
a za 200 detektora dobijes rabat i 40-50%
TO JE ISTINA
a ne ona sarena laza o "preporucenim cenama" koje jadni zvanicni distributer ne moze nikako da smanji hahah
hebiga treba kupiti i vise detektora pa da mozes da radis , a ne kupis jedan pa kad taj prodas uzimas 100% avans pa ljudi cekaju 4-5 meseci na minelab 4500 hahah
evo videces uskoro kako ce cene metal detektora da padaju jos , samo dok se vratimo sa puta,
osecam da ce neki "zvanicni" da predju na veleprodaju robe siroke potrosnje /cuo sam da su im pegle posebno interesantne/ kad cena deusa bude jos jedno 20-30% dole
|