Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DA VIDIMO SAD JUNAKE
Cuvari, znakovi, vatre...kada se nesto pita onda se odgvor ne smije dati...kako je to lijepo a usput i puno mistike, covjeku dodje da krene da se pentra po stijenama i samo trazi znakove koji su uklesani da bi se znalo gdje je neko sakrio svoje blago. Naravno, doticni su umrli prije nego su svojim nasljednicima rekli gdje su ga zakopali...kakav peh, ccc...aaaaallliiiiiii, pokojnik je ipak sumnjao da bi se bas tako moglo desiti sa njim i onda je poceo crtati i uklesavati znakove po stijenama, praviti i crtati mape na ovcijoj kozi...onda je i tu mapu zakopao pa je onda morao uklesavati znakove kako bi se ta mapa mogla pronaci.....ma ljudi nisu znali u to vrijeme sta su radili. Danasnji strucnjaci su tu da ovakve stvari rijese...pojavljuju se odjednom citaci znakova koji sjede pored kompjutera i koji su spremni svakome protumaciti nekakav znak, svakome su spremni tacno u tancine objasniti kako da postupe u ovom ili onom slucaju...cisto da neko nebi nastradao od nekakve kletve i sl. jer oni su puni iskustva koje su stekli u svom avanturistickom zivotu, pronasli su toliko blaga da im vise ne treba i sada sjede za kompom i dijele savjete drugima kako da se oni obogate na isti nacin....sta reci......smak svijeta je prosao neopazeno ali jednom ce doci i onaj pravi....a mislim da bi i trebao, haha.
Odgovori
Milance sad ce da se naljute na tebe, bice ono sto citas to, sto ne preskocis i ides dalje... kvaris ljudima mastu...
Pozzz.
Odgovori
(28-12-2012, 02:02 AM)gusar63 link Piše:vusta plamen se vida na onom mjestu gdje se zuti jer ga ima mnogo a to nije prirodna stijena dobro razgledaj a ona ima mnogo cuvara koji to cuvaju zato ti se neda da vidis ako me pitas kako to mogu govoriti ovako sigurno ...nesmijem ti reci pozz

Auuuuuuuuu ....... brateeeeee ...... žuti se, čuvari, neda ti se ....  WOW .... Volim vas !
Odgovori
Za vas kojima je dosadno i nemate pametnija posla posetite ovaj link...a coveka ostavite na miru.
https://apps.facebook.com/loraonline/?fb..._bmpos=2_0
Odgovori
Ja zaista ne razumem takve ljude kao sto ste vi MILANE . Vi ste na sajtu koji se bavi ovakvim stvarima i naravno da cemo menjati NASA iskustva u nameri da jedni drugima kazemo ili pokazemo nesto . Dal je u pitanju nasa masta ili nesto drugo nije na vama da sudite . Nase je pravo da verujemo ili ne .VI STE TAJ KOJI JE POGRESIO MESTO . To sti nam govorite je kao kad bi ateista dosao na razgovor u nekom teoloskom sajtu i da objasnjava kako bog ne postoji. Okanite se ovog sajta i idite na neko mesto da lecite zivce . Mi smo se ovde skupili ovakvi kakvi jesmo  i volimo da pisemo o temama na ovakav nacin .
Odgovori
za milana ..ja tebe razumijem ali ima jedna stara izreka neleti pred rudu jer znas sta se desi takvom  ..mozda ti na ovom postu tako pricas kao nevjerujes ni u sta ali ja znam da si ti drugacija osoba nemozes mi reci da ti je svejedno proci u ponoc kraj kafica kao proci u ponoc kraj groblja htjeo ti nehtjeo nemoze ti biti svejedno  .....jedan primjer kod nas je bio covjek necu pominjati ime mrtav je ..niusta nevjeruje niceg se neboji za 100 maraka se opkladio da ce iz kafane otici u ponoc i zabiti vreteno da svako vidi da je bio u ponoc na groblju i naveo na ciji grob ce to zabiti i da oni nakon sto se on vrati odu i da vide da je on to uradijo otisao je i nije se vracao bilo je 2 sata posle ponoci grupa od njih jedanest su otisli da vide jeli to uradio pa mozda otiso kuci kad su dosli na groblje sa baterijama nasli su ga mrtvog  a vreteno zabijeno kroz kaput i rupa na grobu gdje je zabio vreteno i utvrdili su kad je zabio vreteno  i krenuo nije vidio da je zabio kroz kaput i tako ga je povuklo nazad a on je mislio da ga je neko povuko iz groba i srce mu odmah puklo  ..sto znaci da se i najveci junak u nasem mjestu bojao tih stvari do dan danas vise se nije nasao junak kao on  milane ..zasto koje nades u prirodi je nicije bog ti je dao kao da mozes daga trazis slobodno i tu nema problema kolko nades tvoje je ne brini ali ako nades zlato koje je neko mukom zaradijo svojim znojem i namjenijo nekom svom unuku ili praunuku ili crkvi damiji ili nekom drugom a ti ides  cuo si da ga je neko zakopo i hoces da ga uzmes isto ti je kao sto si cuo da je neko radio u njemackoj i unro a znas da mu je ostalo parau kuci i ti ides da ih uzmes odakle ti to pravo i sta mislis da ces i ako ih uzmes imati sa njima srece .....i ovo da znas i danas znamo starijih ljudi ili zena koji zakopavaju svoje zlato i uz pomoc hoda ili popova prizovu nevidljivi svjet odnosno duhove koji ce to da cuvaju za tga ili onoga nije bitno a kamoli u ona vremena  ...bilo kako bilo vjerovo nevjerovo ali da znas takvo zlato se moze naci pa i uzeti ali  nastradaces kako god a mozda i umrjeti  a jedini nacin da se to uzme bez posljedica je ..molitva a najbolje bi bilo svima koji u to nevjeruju da procitaju knjigu o ukletom zlatu od velikog bosanskog dervisa mustafe cajlakovica a mozete ukucati u kompjuter njegovo ime i prezime  i naci cete njegov govor ..o sejteanima koji cuvaju zlato i pojeraju ga i kaznjavaju one koji ga nadu  ..a mozda i njemu nebudes vjerovao ali nije na odmet da malo procitas o tome pa ako hoces od toga napravi neku salu ili smjeh  ali nije ni bitno ...veliki pozdrav
Odgovori
(28-12-2012, 02:02 AM)gusar63 link Piše:na onom mjestu gdje se zuti jer ga ima mnogo
Žuti se žuti "žuta majica"...  hahaha 
gusar63 mozda bi trebao da razmislis o promeni vere u Srpsku pravoslavnu veru zato sto u Srpskoj pravoslavnoj veri nema duhova osim Svetog Duha, samim cinom krstenja Bog te stiti od svih vanzemaljskih zla... zakopano blago bilo kom da je bilo namenjeno ako su na njega svi zaboravili to nije KRADJA ("ne kradi" jedna od 10 Božjih zapovesti).
Toliko od mene sto se tice teologije.
Pozzz.
Odgovori
Ja jesam trazio nocu pored groblja, naravno, nije mi bilo bas svejedno, ali kakve to veze sada ima sa pricama o znakovima i zakopanim i ukletim blazima (jel se ovako pise plural za blago Smile ?).
Da li sam ja sujevjeran ako necu da se kladim da cu ovo ili ono sigurno uraditi to je nesto drugo a tih prica o kladjenjima sam cuo ne znam ni koliko.
Meni su samo interesantni oni koji citaju znakove i sa sigurnoscu to iznose ovdje kao da su ih oni ukucavali u kamen pa znaju u tancine sta znace. Za ovakve stvari stvarno nemam zivce, sto jes jes, jer ovdje se vise radi o pres.......nju nego o nekakvom znanju. Cak sta vise, vjerujem da ti ljudi sjede za kompom iz dosade, "rjesavaju" te znakovne probleme, daju svoje komentare ovdje i onda cekaju da se osoba koja pita u vezi nekog znaka uhvati na to njegovo pisanje kako bi se on smijao istoj.

Odgovori
Pozdrav
Evo o cemu se radi . Nazalost moram vas vratiti malo vise unazad i da pokusam da vas postavim u ( valjda je to ispravno receno ) nas ugao gledanja . Ovako to sad ide a vi se smejte , verujte ili ne .
Od kada je pocela pismenost koda nasih naroda ( generalno kad naroda sa ovih prostora) ? Je li to od cirila i metodija ili ima i predjasnje pismo ? Pa koje godine su oni dosli na ova nasa podneblja da opismenjavaju ( 864 godine )? Sta je sa Pismenoscu pre toga ?Vi se ophodite po nekim ustaljenim naucnim cinjenicama bez imalo sirine . Zar nicega nije bilo pre toga ? Ljudi nisu umirali , nisu se sahranjivali ?Pa nisu oni imali banke u kojima ce stavjati svoje dragocenosti . DA NE ZABORAVIMO DRAGOCENOSTI JE BLO VEOMA MALO .  A bio si bogati onoliko koliko ste sposobni da zastitite . Moram vas malo zamoliti da pogledate TURSKE sajtove jer ljudi imaju pisane tragove istorije jedno 2000 godina dok se mi pitamo odakle smo ( ma sisli smo na krisku sira iz kavkaza ). LJudi su oduvek imali potrebe da se izraze pa su stoga OSTAVLJALI  OZNAKE  . Tumacenje tiih oznaka je nesto sasvim drugo . ZNACI OZNAKE POSTOJE . Uglavnom su vezane za sahranjivanje . da ne ulazimo u dubioze oko objasnjavanja porekla tumacenja pojedinih jer je krst samo krst i nista drugo . Ali moze da bude u kombinaciji sa drugim oznakama. Pa zar je mudrost ostaviti nesto vredno u grob gde niko nece dirati i kao zastitu mozda ostaviti neku oznaku da je ta navodna osoba umrla od neke zarazne bolesti cisto da ste sigurni da vam niko to ne dira. Sad koji je to znak ne bih znao . Vi ste jedan definitivno nacitan i obrazovan covek pa idete samo na rim . jer je sigurica . Pa i rimljani su ostavljali oznake ( ja njih volim najvise ) . volite da idete po gradistima i rusevinama jer vam je to garantovan uspeh . i to je u redu .
Dakle najveca voljna sila koju je stari svet video RIM . Zar mislite da onako organizovani nisu imali tajne kodove ?da su pisali ovako pa da svako moze da procita sta se salje ? Ja mislim da ne . Sada da razvijemo to malo bolje . na vasu zalost ovo ce da malo prosvetli one druge koji su malo zatucani i samo za znakovima tragaju . Rimljani su kao dobro organizovana voljska SVE obelezavali . Puteve , gradove , tunele , rudnike . RUDNIKE  ! Gde su im bile kovnice ?
MA vec sam se smorio od objasnjavanja necega sto vi vec znate . Samo se nasladjujete time sto ostale prozivate . hajte malo po tastaturi i objasnite svoje stanoviste . A VEROVANJE OSTAVITE ONIMA KOJI TO ZELE .
Odgovori
Dzaba si ti brale se ovoliko trudio,,za 5 dana ce isti da nastave po istom....pljuvacina radi pljuvacine...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)