Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PULS STAR 2 i FUTURE 2003
#1
Sta mislite o puls staru 2 sa sondom 45cm i podnom radaru future2003.I jeda i drugi su kupljeni u Austriji,ja licno ili neznam da radim sa njima ili nisu dobri?
Odgovori
#2
puls star2 je mnogu dobra masina,poz
Odgovori
#3
Puls star 2 je odlicna masina...a tek puls star 3 nema omaske a sa najvecom sondom je prava babaroga
Odgovori
#4
Zamolio bih Sneska da stavi prevod sa nemackog ili engleskog na srpski rukovanje pulse starom 2 !!  -Pulse star 2 je fantastican detektor  ,odlike dobra dubina prolazi kao kroz sir bili koju zemlju , nema gubitaka u zemlji , mogucnost prilagodjavanja na zemlju  , mogucnost odbacivanja interferenci koji se javljaju kao lljuljanje signala , izvrsna stabilnost , mogucnost odbacivanja sitnog povrsinskog odpada rad u svim vremenskim uslovima , ako moze da se kaze da ima mane to je losa diskriminacija ali u svakom slucaju nijedan pi detektor na svetu nije nista bolje oko diskriminacije !
Odgovori
#5
Kako da nadjem semu za sondu od Pulsar dva  sonda od 45 izvuko sam kabli iz nje i sad neznam kako da ga povezem
Odgovori
#6
sa puls star 2 sam radio i dosta je dobar,sad dubina sto mu pise nije bas tolika,manja je ali lepo i jasno detektuje predmet od metala u zemlji.normalno ako ga stavis na plemenite metale smanji mu se dubina.ali najbolje opalis na sve i tu ti je max dubina i cepaj,kopaj sve.a za puls star 3 kako neko gore rece ne znam da postoji,mislim da je zadnji sto je izbacen puls star 2 pro.pozdrav
Odgovori
#7
Драги пријатељи!
Ево, мојих запажања о пулс-индукционом метал-детектору Pulse Star II и новијем моделу Pulse Star II Pro.
Имао сам 10 година Pulse Star II са комплетним сондама а сада (скоро 13 година) имам и његовог наследника Pulse Star II Pro (такође, са комплетним сондама).
Из мог искуства са овим машинама могу вам рећи само следеће:
Овај тип PI детектора је "ЗВЕР", само, треба га знати правилно наштеловати !!!
Зашто?
Па, зато што у оригиналном фабричком упутству (које је исто и за старији и за новији модел), нигде није прецизно наведено како овај детектор треба правилно подесити да би он дао свој максимум, а да при томе његову стабилност током рада задржите под контролом.
Зашто је то тако - зна само његов конструктор и произвђач (и писац оригиналног Упутства за руковање), а то је инжињер електронике, немац Thomas Breuer.
Е, сад... да ствари не изгледају баш тако црно по питању правилног подешавања овог детектора потрудио се чувени продавац метал детектора из Беча - Gustav G. Schneider.
Наиме, дотични Густав је годинама држао продавницу метал-детектора у Бечу на "Гиртли" (Gürtel), код станице "Вестбанхоф" (Westbahnhof), у улици Нојбаугиртел 7-9 (Neubaugürtel 7-9). Ту се својевремено цео Балкан снабдевао са детекторима, а ту сам далеке 1985. године и ја купио свој први VLF детектор Whites Coinmaster 6000 D - S3 са стандардном сондом од 22 цм и сондом од 38 цм. Био је то тада најновији Extra De Luxe модел. После 5-6 година код Густава сам купио и свој први PI детектор - Pulse Star II са свим сондама. Тада сам, поред његових оригиналних, фабричких упутстава за Pulse Star II на енглеском и немачком језику, од Густава купио и упутство које је он превео на тадашњи српско-хрватски језик, с анеким Густавовим допунама. Густавове допуне су се односиле на правилно подешавање детектора Pulse Star II које није објашњено у оригиналним упутствима како треба. Захваљујући тим Густавовим додатним појашњењима, ја сам детектор подесио како треба и пао у несвест од могућности те машине на реалном терену. Био је то мој први дубинац који је прерастао у велику љубав којој сам и данас веран. Једноставно, однос између немачког квалитета, техничких карактеристика и могућности, као и његове цене код овог је детектора најбоље избалансиран у односу на све остале дубинце.
Приметио сам током година да је доста људи који су набавили Pulse Star II веома брзо одустајало од ове машине и продавало је буд-зашто под изговором да тај детектор не вреди ничему. Приметио сам такође, да је разлог за такав њихов став био, заправо, веома баналан - наиме, нису знали правилно да подесе овај детектор мада руковање са њиме изгледа веома једноставно и лако и за праве почетнике. Међутим, није тако! Постоје "цаке" које треба знати а које је Густав детаљно описао у свом преводу овог упутства.
Негде око 2000. године, Густав је затворио своју радњу и отишао у заслужену пензију, а његов син је годину дана касније поново отворио исту радњу на истом месту коју је држао следеће 2-3 године, па је заувек затворио. Данас у Бечу постоје неке друге продавнице детектора које (такође) у свом асортиману имају и најновији PI модел фирме TB Electronic GmbH из немачког градића Iserlohn код Диселдорфа, али, уз њега не продају и допуњено Густвово упутство за руковање. Нажалост!
Негде око 1994-5. године, модел Pulse Star II заменио је новији (унапређен) модел Pulse Star II Pro, па сам око 2002. године и ја продао свој старији модел и купио нови модел са ознаком Pro. Пет година касније, и њега сам заменио за верзију 2 истог имена и ознаке, али, сада изграђене у SMD технологији. Тај модел имам и данас и веома сам задовољан њиме.
Између Pulse Star II и Pulse Star II Pro је велика разлика (скоро па драстична)! Опште разлике односе се на могућност елиминације негативних ефеката минерализације где је Pulse Star II Pro бољи у односу на Pulse Star II.
Друга битна разлика односи се на дискриминацију.
Наиме, Pulse Star II је имао лошију дискриминацију на злато и сребро а добро је разликовао бронзу, бакар и алуминијум у односу на гвожђе. Да би добро разликовао злато и сребро оно је требало да буде велике чистоће (што никада није случај) и такве објекте могао је да разликује тек ако су они били већих димензија. Наравно, у зависности са којом величином сонде се ради дискриминација (што се употребљава већа сонда - треба и предмет да буде већи да би га детектор боље или лошије разликовао).
Код Pulse Star II Pro је ситуација другачија.
Pulse Star II Pro сада добро разликује златне и сребрне предмете па и оне мањих димензија. Такви објекти сада не морају да буду велике чистоће да би их детектор добро разликовао. У зависности са којом величином сонде се ради дискриминација (што се употребљава већа сонда - треба и предмет да буде већи да би га детектор боље или лошије разликовао). Међутим, за разлику од Pulse Star II модел Pulse Star II Pro сада лошије разликује бронзу, бакар и алуминијум. Наиме, сада је потребно да предмети од ових метала буду велике чистоће да би их детектор добро разликовао у односу на гвожђе. То, наравно, није тако чест случај.
Илустрације ради, ни са једном сондом Pulse Star II Pro детектор не може да разликује оставу антонијана, док је рецимо са сондом од 45 цм. перфектно разликовао посребљени поклопац кадионице (пречника 15 цм.), и то на дубини од 80 цм. у земљи. Међутим, Pulse Star II Pro сада перфектно (и са сондом од 1 х 1 метар), открива и разликује две шаке српских сребрних новчиће са номинацијом од 2 динара из 1938. године, и то на дубини од пола метра у земљи. Новчићи су били закопани у дрвеној кутији.
Pulse Star II (без обзира на модел) јесте доста нестабилна машина па ју је неопходно веома често у раду ресетовати, али, када вам то постане рутина - то више уопште не представља неки проблем на кога посебно обраћате пажњу.
У најкраћем могућем - толико!
До следећег поста на ову тему, свим члановима и администрацији форума Skriveno blago желим добро здравље и сваку личну срећу у новој 2014. години.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
#8
Puls star 3  ne postoi bas tako postoi puls star 2 i puls star 2 pro razlika je samo sto pro ima dva pic- kontrolera i on je sa  smd odradjen - dubina nije bas kako pisu, neznam bas sta pisu ali sa dobrom uradjenom sondom puls star je vrlo mocan detektor zapravo otprilike to bi bilo to sto bi neko reko nista lorenc ili bilo koji drugi nisu nista  jaci , postoi pulsar 3 sto nije uopste isto od pi primer njegova cena je i dalje u nemackoj 1700 evra  mislim na ps 2 sto nesto govori , mada jedan sirijus kosta duplo vise a duplo manji domet ima,prosto objasnjenje je -puls star je odlican detektor ali zavisi sta se zeli od njega i kako se nasteluje  tako da ne mozete ocekivati da bude detektor za lancice od nekolko gramica  sto nosite oko guse , jer  je prvo takva struktura da nijedan detektor ne moze da se nosi sa tim  cak ni minelabov gpx ne moze da ga detektuje mnogo sjajno, on je prevashodno namenjen za masivne i velike stvari  sa manjim sondama je za lov na komade novcica nekad pri testiranju ucinice vam se da na novcic nema neku dubinu ali u zemlji je sasvim druga prica drugo vlf negde prodje negde ne pi prolazi bilo gde da ga testirate u zemlji vazduh nije nikakvo merilo vrednosti stavite kamen preko nekog predmeta a da kamen bude pola metra sirine primer  videli biste sta vas vlf moze ,diskriminacija nije normalno bas jaca strana ali nijedan pi do sad proizveden u svetu nema perfektnu diskrimiaciju a zar vlf ne gresi ?.
Odgovori
#9
u toku godine obecavam vam  klipove sa puls star 2 i puls star 2 pro  pa ocenite sami razliku dali ima ili nema i ako je ima kolko se razlikuju !
Odgovori
#10
A eto da postavim jedno pitanje za Sneska ili Zockija dali se  mi znamo ?- pa tvrdis da smo mnogo dobri prijatelji . Prijatelj se zna kako se postaje  a i poznanik  isto tako . Mi smo se kolko se ja secam culi smo se dva ili tri puta na hobi detektori putem pp ,  kada si mi trazio semu za tursku metaksu koju sam obecao da ti posaljem a kasnije ti i poslao . Kolko ja znam mi se ne poznajemo uopste dali je tako ili gresim  ili se neko predstavio u tvoje ime odredjenoj osobi a taj doticni me obavestio o onome sto sam gore vec  napisao ! A objasnicu konkretno  o cemu se radi ako budes odgovorio na ovo moje  pitanje  ?!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)