Ocena Teme:
  • 2 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBP 2010
Pozdrav.Posto sam bio zamoljen da pojasnim neke stvari o ovom detektoru,evo prilazem neke instrukcije i objasnjenja.Posto je knjiga koju imam ovde postavljena,to nisam ucinio i da ne otvaram novu temu,mislim da moze to ovde da bude izlozeno.Ploce sam radio u ranije u jednom programu "IVEX" koji na zalost nema extenziju konvertovanja projekata u nekom od(jpg,tif,gif,bmp itd) i nemogu postaviti ovde ploce.Kasnije cu to obraditi u recimo "sprint layout 5),pa ce moci da se snime nacrti ploca ako neko zeli da uradi ovaj detektor.

Priloženih Datoteka
.zip   DBP 2010 dijagrami i podaci stelovanja.zip (Veličina: 3.48 MB / Preuzimanja: 2)
Odgovori
Evo i ploce koje sam crtao u ovom programu.Nazalost nisu jasne slike,pa cu obraditi u sprint layout 5

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Evo kao sto sam obecao obradjene ploce za DBP2010

Priloženih Datoteka
.zip   DBP2010,obradjeno.zip (Veličina: 1.55 MB / Preuzimanja: 1)
Odgovori
(26-03-2013, 05:50 PM)relco link Piše:Evo kao sto sam obecao obradjene ploce za DBP2010

Profi odrađeno svaka čast, kada bi bilo još samograditelja kao što si ti gde bi nam bio kraj !
Odgovori
Admin zahvaljujem se ako nesto znam i mogu rado cu pomoci
Odgovori
Браво relco!!!
Перфектно и чисто одрађен посао.
Да ли си ти већ склапао овај детектор?
Ако јеси, какава су твоја искуства у раду са њиме?
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
(21-02-2013, 11:56 AM)gospodinzvonko link Piše: Dase razumemo sniffer XR71. Je isto kao dbp2010 imao sam od prijatelja original nemački snifferxr71. Delta sniffer xr71 je isto delta puls samo je malo modifikovan napravljeno na jednostranu pcb.aimaprofesionalni sniffer radjen na dvostranu pcb .

Извињавам се  gospodinzvonko, али, не стигох ових дана да одговарам на приватне поруке ни на постове из дискусија.
Дакле, нажалост, морам те исправити у вези изједначавања XR-71 и DBP2010. Ево кратког историјата DBP2010 PI платформе.
Наиме, званични аутор PI метал-детектора DBP2010 јесте Rolf Wilhelm што је више него јасно из његове књиге "Das Kompendium der Metalldetektoren". Када се појавио у комерцијалној понуди, DBP2010 је коштао од 4000 до 5000 немачких марака, у зависности од сонди са којима је купован
Пар година касније, Rolf Wilhelm је комерцијализовао PI метал детектор под називом Sniffer XR-7 који је концептуално и технички био идентичан као DBP2010, само му је укинуо два филтера, па је уместо пет потенциометара као код DBP2010 - Sniffer XR-7 је имао само три потенциометра. Све остало је било идентично као код DBP2010. Мала и велика PCB са свим компонентама код Sniffer XR-7 остала је иста као и код DBP2010. Крајем `80-тих година ХХ века детектор Sniffer XR-7 коштао је од 3000 до 4000 немачких марака у зависности од броја сонди са којима је купован.
После неколико година, аустралијанац Ерик Фостер (Eric Foster) и бугарин Георги Георгиев  модификовали су Sniffer XR-7 и комерцијализовали га под називом Sniffer XR-71. Овај детектор је сада изграђен на једеној плочици (нема више мале плочице као код  DBP2010 и Sniffer XR-7). Детектор је поново опремљен са 5 потенциометара као код DBP2010, али, без обзира на концептуалну и визуелну сличност, Sniffer XR-71 има сасвим дугачије техничке параметре од својих претходника (DBP2010 и Sniffer XR-7) по којима је и створен. Године 1991. детектор Sniffer XR-71 са три основне сонде у Конраду је коштао 4200 немачких марака.
Средином задње деценије ХХ века, бугарин из Бургаса са псеудонимом "Абан" мало је модификовао плочицу од PI детектора Sniffer XR-71 и редизајнирао предњи панел, па је тај детектор комерцијализовао код чувене куће метал-детектора Kellyco у Америци под називом Delta Pulse.
Delta Pulse је био опремљен са једном основном сондом од 1 х 1 метар, а уз доплату могла се за њега купити и сонда од 0,5 х 0,5 м. У основном комплету Delta Pulse је коштао око 3000 америчких долара. Овај детектор је по техничким решењима био идентичан са детектором Sniffer XR-71, само су се разликовали у идејном решењу предег панела.
Дакле, када све саберемо, сигурно је да су детектори DBP2010 и Sniffer XR-7 технички идентични као што су технички идентични и детектори Sniffer XR-71 и Delta Pulse, док се детектори  DBP2010 и Sniffer XR-7 по техничким карактеристикама разликују од детектора Sniffer XR-71 и Delta Pulse.
До данас је детектор Delta Pulse доживео безброј модификација (мање или више успешних или неуспешних), а највише од стране турака.
Ето зашто је Орбит у једном од својих постова био по мало саркастичан у вези тврдње да су детектори  DBP2010 и Sniffer XR-71 исти.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
(26-03-2013, 10:12 PM)Sneshko link Piše: Браво relco!!!
Перфектно и чисто одрађен посао.
Да ли си ти већ склапао овај детектор?
Ако јеси, какава су твоја искуства у раду са њиме?
Поздрав!
Sneshko

POzdrav Shnesko.Kao sto i sam znas iz nasih ranijih kontakta pravio sam DBP2010 ali iz nekih mojih razloga sam morao da ga prodam.Radio je perfektno kao sto si i sam rekao.Posto sam u rukama imao original,prijatelj mi je dozvolio detaljan pregled i snimanje svih parametara.Posle ispravljenih malih gresaka koje su navedene,radio je besprekorno kao i original.Probao sam ga i sa dvema sondama od "sniffer XR 71"ali sam morao izmenjati neke delove kako bi DBP2010 radio korektno kao original.Sve u svemu je jako dobar detektor iako je malo zastareo model.Ali sto kazu"bez starca nema udarca"Jos i da ovde spomemem da mi samograditelji i obicni ljudi ne treba da patimo od kompleksa"nize vrednosti"tj da su fabricki modeli bolji od rucno pravljenih.
Odgovori
Big Grin Pa zar tzv fabricke ne rade opet neki ljudi ! pozdrav !
Odgovori
(27-03-2013, 11:34 AM)orbit link Piše: Big Grin Pa zar tzv fabricke ne rade opet neki ljudi ! pozdrav !

Orbit nisi me razumeo.Kod nas tragaca je omiljen i uobicajen naziv za detektore"fabricki"koje u stvari isto prave ljudi.Ali medju nama postoje i skeptici koji su ubedjeni da takozvani "fabricki"detektori imaju bolje performanse od rucno pravljenih ili modifikovanih.Postoje i fabricke kopije metal detektora ali oni ni priblizno ne rade kao original.Za razliku od nas koji hocemo da uradimo neku kopiju originalnog detektora,trudimo se da uradjeni uredjaj bude sto boljih kvaliteta.Naravno da sam na to mislio.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 8 Gost(a)