Ocena Teme:
  • 2 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBP 2010
Ja sam pre nekoliko dana poceo da radim na DBP 2010 ali kad sam vidio da i tu ima greske razocarao sam se :\
ako imas kompletan projekt molimte posalji mi u zip ili rar fajl pa da znam gde da se obratim ako zapne negde
Odgovori
(26-03-2014, 12:10 AM)Bayer04 link Piše: Ja sam pre nekoliko dana poceo da radim na DBP 2010 ali kad sam vidio da i tu ima greske razocarao sam se :\
ako imas kompletan projekt molimte posalji mi u zip ili rar fajl pa da znam gde da se obratim ako zapne negde

Nema problema Bayer04.Moras se malo strpiti dok razresimo o greskama na ploci.Pogledacu sto pre mogu.Ja sam plocu preradio iz knjige.Sve je na svom mestu,osim sto sam ponegde promenio komponente za prikladnije podesavanje recimo trimer P1,P2,P3,P4, Na modul platine sam malo promenio neznatno raspored linija da se izbegnu linije izmedju pinova integralaca i jos mozda ponegde.To je zato da bi podesavanja bila olaksana i sama izrada ploce dostupna svima koji mogu da je urade.Ja mogu postaviti ploce kao u knjizi,ali bice tesko uraditi ploce detektora jer su linije veoma tanke na mnogim mestima i td.Zato ne bi bilo lose ko primeti greske ne samo ovde nego i u drugim postavljenim postovima za druge modele da to oznaci,napise gde je tacno greska a ne samo da se kaze ima greske pa neka ljudi lupaju glavu sa time.Pozdrav
Odgovori
Posto sam dobio malo vise slobodnog vremena,evo ispravio sam greske na ploci koje zaista nisu bile namerne.To se odnosi na anodu D13 i R25 gde nije bilo povezano.Zatim kondenzator C14 koji nije bio nacrtan,minus C12 nije bio spojen na minnus napajanje.Greske sam na ploci oznacio crveno i strelicama.Pozdrav.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
E aj kada sam sve sakupio a da nista ne zadimim kada budem pustao u pogon molim za savet.Ploca me izasla 1000 dinara mislim mala i velika.Svi delovi za samogradnju bez kucista , sonde i stapova oko 5000 dinara.Mislim da sa sondom kutijomi stapovima nece preci 10.000 dinara sto bise reklo da je za ovo sto aparat radi malo para.

Molim iskusne pre svega Sneska i Relca da mi pomognu i upute za samogradnju istog jer verujte kada sam citao predhodne postove da nisam znao gde se nalazim.Mislim na vase predloge oko onoga ne tako nego ovako ne ovo vec ono.

Hvala na pomoci
Odgovori
(09-04-2014, 04:54 PM)sale67 link Piše: E aj kada sam sve sakupio a da nista ne zadimim kada budem pustao u pogon molim za savet.Ploca me izasla 1000 dinara mislim mala i velika.Svi delovi za samogradnju bez kucista , sonde i stapova oko 5000 dinara.Mislim da sa sondom kutijomi stapovima nece preci 10.000 dinara sto bise reklo da je za ovo sto aparat radi malo para.

Molim iskusne pre svega Sneska i Relca da mi pomognu i upute za samogradnju istog jer verujte kada sam citao predhodne postove da nisam znao gde se nalazim.Mislim na vase predloge oko onoga ne tako nego ovako ne ovo vec ono.

Hvala na pomoci

Poslao sam ti poruku.Pozdrav
Odgovori
Pitanje za RELCA. Posto vidim da ste strucni i da ste postavili dosta materjala o ovom detektoru interesuje me sledece.
Izradio sam detektor po semi ali doslo je do nekih problem, kada uklonim tranzistor T3 detektor funkcionise, onako po meni, osrednje nije neka detekcija ali je zadovoljavajuce. Kada taj pomenuti tranzistor zalemim, 2n3906 detektor prestane da radi tj  ic1b prestane da radi i izlaz od 450h se smanji na 90hz a na ic 2 izlaz gde je bilo 90h nestane tj 0hz... Kada odlemim T3 sve se vrati u normalu, ima li neko ideju sta bi moglo da bude problem?

Zar MPSA14 ne bi trebaolo da bude okrenut za 180 stepeni?
Odgovori
mpsA14 po oznakama na ploci izgleda kao okrenut.Ali on se moze postaviti pravilno sobzirom kad se znaju oznake nozica.
T3 postoji i na glavnoj ploci i na modul platine ploci,pa neznam na koji si mislio.
Odgovori
Resio sam taj problem, u pitanju su bili novi tranzistori koji su bili neispravni. Namestio sam detektor i podesio ga medjutim primetio sam da slabo reaguje na zlato i celik dok na gvozdje, aluminijum i bakar otkida.Najbolje rezultate postize kada su filtei 1 i 2 podeseni na 10.

Pitanje je sledece, da li to tako treba ili sam negde u podesavanju pogresio?
Odgovori
Pratim ovaj forum vec duze vreme i odlucio sam da napravim ovaj detektor. Napravio sam ga, proradio je iz prve. Ima dobru osetljivost, dubinu stvarno je pravi dubinac! Na gvozdje otkida, kao i na aluminium mesing, medjutim na zlato ne reaguje, "stelt"  Wink
Ima li neko resenje?!

Merio sam parametre na pinu 6 LF357 i došao do zaključka da ne reaguje na zlato, snimio sam ponasanje na osciloskopu pa pogledajte kako reaguje na mesing, aluminijum i gvozdje.

Odgovori
Модификација са једном плочицом

Priloženih Datoteka
.pdf   DBPX280 (Schematic).pdf (Veličina: 112.31 KB / Preuzimanja: 164)
.pdf   DBPX280.1Full.pdf (Veličina: 352.89 KB / Preuzimanja: 168)
.pdf   DBPX280Copper.pdf (Veličina: 56.66 KB / Preuzimanja: 145)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 9 Gost(a)