Ocena Teme:
  • 2 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DBP 2010
Ima li neko prevod za ovaj DBP2010.
Odgovori
(16-01-2013, 04:35 PM)gospodinzvonko link Piše:Ima li neko prevod za ovaj DBP2010.

Imaš preveden deo koji je vezan za DBP 2010 u nekoliko posta pre ovoga...
Odgovori
Драги пријатељи!
DBP 2010 је одличан PI детектор.
Међутим, ако нисте склапали ту машину по шеми из књиге "Das Kompedium der Metalldetektoren", требало би да знате да је њен аутор Rolf Wilhelm намерно направио одређене "грешке" у шеми чиме је могућности детектора DBP 2010 "спустио испод реалних могућности".
Када се овај детектор "одради" како треба, онда је то стварно МОНСТРУМ машина када су у питању дубине које може да постигне код баш великих предмета.
Наравно, тек тада је стварно могуће његово поређење са Ebinger UPEX.
Веома је стабилан у раду и спор па је са њиме је потребно споро претраживати терен ако се желе врхунске перфомансе. Значи, никако не брзати - то му је "мана".
Потражићу у својој документацији исправке које је потребно урадити да би овај монструм прорадио у свој својој моћи.
То ми је у другом компу - па чим нађем поставићу.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
To bi bilo dobro kad bi mogao da postaviš jasam ga pravio ali još nije proradio.pozdrav
Odgovori
Ех, да! Тек сада успех из свог компјутера да ишчепркам обећане исправке за DBP 2010.
Дакле, у својој књизи "Das Kompedium der Metalldetektoren" аутор Rolf Wilhelm публиковао је у вези детектора DBP 2010 неке нестандардне ствари.
Не улазећи (ипак) у то да ли је аутор то урадио намерно или је само користио неке компоненте са другачијим pinout-има, тек, треба обратити пажњу на оријентацију тих компоненти:
На главној плочи Т4 и Т5 (колектор и емитер окренути за 180 степени).
R38 = 1Ohm, а R34 треба експериментално утврдити.
На малој плочи (модул) Т3 (колектор и емитер окренути за 180 степени).
И то би било то!
После ових измена и са добро одрађеним сондама детектор би требало да "откида" када су у питању екстремне дубине.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
Hvala na izmenama dve greške sam pronašao pre i ovu treću nisam obratio pažnju.nego na original ide lm741na malu ploču a ovde na ovaj dbp ide709.koji je bolji .pozdrav
Odgovori
Izlazni tranzistor na xr71 original je2N4348 a ovde je 2N3773.
Odgovori
Поздрав gospodinzvonko!
Ја бих само приметио да су детектори XR-71 и DBP2010 веома сличне машине, али, нису исте!
XR-71 је новија (модернија) модификација DBP2010 и у питању су другачији параметри.
Ја сам својевремено издградио DBP2010 само са претходно наведеним изменама и та машина ради савршено. Још увек је имам.
Дакле, ја бих се придржавао вредности компоненти које је Rolf Wilhelm навео у својој шеми, ако си своју машину склапао по његовој замисли.
Што се тиче XR-71 - њега нисам склапао, већ сада радим доста новију верзију која је позната под називом "Delta Pulse", али, само у аналогној верзији.
За неколико дана поставићу је на форуму!
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
Dase razumemo sniffer XR71. Je isto kao dbp2010 imao sam od prijatelja original nemački snifferxr71. Delta sniffer xr71 je isto delta puls samo je malo modifikovan napravljeno na jednostranu pcb.aimaprofesionalni sniffer radjen na dvostranu pcb .
Odgovori
Gospodin Zvonko pa jel  si konacno napravio taj detektor ?  Big Grin  ako si imao fabricki mogo si i da sam vidis sta je zapravo xr 71 a ne sto neki nalaze po nekim forumima a nikad nisu ni videli sta zapravo jeste xr 71 pogotovu xr 7 samo napred gospodin Zvone  moras biti uporan ! ;D
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 12 Gost(a)