Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Istina ili zabluda o Srpskoj istoriji
Plandzija sve su to SRBI... a sada na ono tvoje, bila to NJIHOVA bolna istina ili ne...

marsovac
Odgovori
СРЕЋНА НОВА 7521. ГОДИНА http://clip2net.com/s/2G1AS  prvo o istoriji aposle o skrivenom blagu.po mnogim ruskim ceskim i drugim istoricarima srbi je opste ime za slovene i srbi jesu slovenski narod ,negde u ukrajinskim ravnicama ''kazu'ziveli su servi,rasani ,vendi ,sloveni -jedan te isti narod .kazu da i danas neka mesta u okolini Kijeva se tako i zovu-to kazu ruski istoricari.Prva drzava juznih slovena je RASKA,narod su rasani >to jest prva srpska drzava.Sto znaci da mi srbi samo nosimo zajednicko ime svih Slovena.
Odgovori
(05-01-2013, 09:32 PM)burca link Piše:СРЕЋНА НОВА 7521. ГОДИНА http://clip2net.com/s/2G1AS  prvo o istoriji aposle o skrivenom blagu.po mnogim ruskim ceskim i drugim istoricarima srbi je opste ime za slovene i srbi jesu slovenski narod ,negde u ukrajinskim ravnicama ''kazu'ziveli su servi,rasani ,vendi ,sloveni -jedan te isti narod .kazu da i danas neka mesta u okolini Kijeva se tako i zovu-to kazu ruski istoricari.Prva drzava juznih slovena je RASKA,narod su rasani >to jest prva srpska drzava.Sto znaci da mi srbi samo nosimo zajednicko ime svih Slovena.
Nova 7521 godina pocinje oko 21 marta sto je i logicno tim redosledom: prolece, leto, jesen, zima a ne zima, prolece, leto, jesen, zima.
Odgovori
(24-11-2012, 11:17 PM)MilanAT link Piše:Vidim sutate se znanjem srpske istorije...neka, dobro je da znate sve to.....Mene muci nesto drugo i volio bih da mi neko kaze nesto na tu temu.
Kazu da su Rusi slovenski narod, kazu da smo i mi Srbi slovenski narod...u redu, sa rusima imamo malo slican jezik i to je jedino sto je zajednicko sa njima....recite vi meni, da li i jedan Rus fizionomijom lici na naseg Srbina? Ja jos ni jednog rusa nisam vidio koji je slican nama i vjerovatno ga necu vidjeti (a vidio sam ih podosta)...Bugari.....tesko da i oni imaju nesto sa nama, osim nekih slicnosti u jeziku...Najvecu slicnost sa nama imaju Cesi i Slovaci a i jezik im je najslicniji nasem.
Ipak ja mislim da su svi narodi pomijesani i da je danas tesko odrediti ko je ko i ko je odakle dosao ili otisao.
Ova prica sa srpskim zakonikom koji se nalazi uklesan negdje u danasnjoj turskoj, pa prica da je glupo kada se kaze da su tada (8 vijek pne) otisli iza Karpata pa se nakon 1000 godina vratili na Balkan koji su tada obisli, mozda i nije glupa...ipak mislim da to necemo lako saznati.
Sto se tice etrurskoga pisma i njegove slicnosti sa nasom cirilicom...citao sam o tome, citao sam tj gledao u knjizi tekstove na tom jeziku i kada se malo razmisli, stvarno ima slicnosti i prilicno se moze prevesti na nas jezik.
Citao sam i teorije da se Srbi takodje nisu doselili odnekuda vec da su ovdje, gdje su i sada, bili od davnina a da su se Rusi odselili odavde u danasnju Rusiju...mnogo teorija ima a i mnogo zavjera, tako da se mi mozemo samo svadjati oko ovoga ili citirati necije teorije i to je sve.
Da li neko sa nekom zlom namjerom zeli unistiti Srbe kao narod....lako moguce, a da im i mi u tome nasom slogom pomazemo nije nista strano.
Neko je napisao da mi trebamo da se drzimo onog izvornog, naseg jezika i nasih obicaja, ne trebamo prihvatati sve sto dolazi iz jamerike i slicnih kultura....ali, objasnite vi danasnjoj djeci da nije zlato sve sto sija..nema sanse...njih danas vaspitava TV i zuta stampa, mi moramo da radimo i ne mozemo uticati na to, skole takodje rade pogresno (pricam o Austriji, mada ni kod nas vise nije dobro) i po necijem nalogu "odozgo" (sad ce neo ovdje reci - opet teorija zavjere).
Cini mi se da neko pomenu da vise niko od Nemanjica tj njihovih potomaka nema u Srbiji....procitah negdje da su vecina njih pomrli u danasnjoj demokratskoj ljepotici jamerici (ima tacan spisak njihovih imena, gdje su zivjeli i gdje su i kada umrli).
Vi se sada svadjajte i dalje ali tesko da ce te uspjeti ispraviti krivu Drinu.
Ja se eto malo ubacih, necu da pisem o tome jer nisam nacitan, samo cu da citam Smile.
Izvinite na upadici Smile
Etrurci su bili primorani da napuste ove juzne krajeve i da odu na sever a njihovi potomci su Luzicki Srbi. Njihov povratak u centralnu Srbiju je predvodio Svevlad u 5 veku n.e. i taj deo srbskog stanovnistva u koje i ja spadam delimicno se mnogo razlikuje od dinaraca. Dinarci(preko Drine) su visoki a mestani iz Srbije su srednje visine ili cak i mali. Ja malo znam da ne ispadne da se jos pravim pametan.
Ovo da su svi potomci Nemanjica otisli u Ameriku nije tacno jer pre svega malo njih je i moglo znati da su potomci Nemanjica i nije tacno da Nemanjica nema u Srbiji.
Potomaka Nemanjica ima jako puno, oni su vise sa prostora zapadne i centralne srbije, kosova CG i Albanije.
Odgovori
(17-08-2012, 06:26 PM)plandzija link Piše:Siptare ne racunam jer njima i nije bilo mesta u jednoj Slovenskoj zajednici .Daleko im lepa kuca i nek nose ono sto su svojim k..cem uspeli da osvoje. Sa izuzetkom severa ,to se podrazumeva. Pa zar to izto mi nismo uradili sa Vojvodinom koja nikad u istoriji nije bila srpska.

Tebe bi plandzija za ovu izjavu trebalo da obese za primer. Ko si ti da poklanjas Srpske teritorije? Treba da te bude sramota, a ovamo piskaras o nekakvom cojstvu i junastvu, a prodao bi sve sto je srpsko. Srecom mnogo je vise nas koji bi zivot dali cak i da mecka zakuca na tvoja vrata. Jer ti nisi Srbija, ona je uvek bila veca od tebe i tebi slicnima koji dajete veru za veceru. Siptari osvojili Srpsku zemlju, pi sram te bilo.
Odgovori
DA TEMA NE PRERASTE U NESTO CEMU OVDE NIJE MESTO,,PLANDZIJA LEPO TE MOLIM DA SE MANES RASPODELA I PODELA I KOJE STA OSVOJIO ILI NIJE ,,I JA DRUGU ZEMLJU NEMAM I OVU VOLIM,,ALI DA STAVIMO TACKU NA OVU RASPRAVU TEMA JE DRUGOG KARAKTERA
Odgovori
Dinastija Vlastimirovića- prva srpska dinastija

I pre i posle Velike seobe naroda Srbi su bili organizovani u plemena, predvođena kneževima. Vizantijski vladar i pisac Konstantin VIII Porfirogenit pominje da je za vreme njegove vladavine postojalo više takvih državica. Prvi vladar koga je zapisao- Višeslav- vladao je oko 780. godine. Njegovi sinovi Radoslav i Prosigoj nestali su u nemirnim vremenima ne ostavivši naslednike.

I tako dalje i  tako blize. Srbi kao narod postoje od davnina, davnina i davnina i ne shvatam necije pisanje (cini mi se MilanHC) da smo tek nedavno poceli da postojimo. E sad, problem je sto se mnogi kad kazes Srbi vezuju za danasnju teritoriju pa dolazi do zabune. U ta vremena, ti Srbi (ma kojim pismo i jezikom da su se sluzili), teritorijalno su bili na totalno drugim mestima nego danas. Kroz neke spise provlace se delovi Bugarske, pa sledece pleme neki delic sadasnje Srbije itd... Nemanjici su vazni za nas ne zato sto su nas oni prozvali Srbima, vec smo pod njima napokon dobili neki vid drzavnosti. Da pojasnim nismo vise bili plemena, vec smo postali drzava pod jurisdikcijom Vizantije. E sad oko jezika i pisma, Ja verujem da smo se sluzili slovenskim pismom ovo oko ilirskog mi je malo bez veze jer ga kroz nase zvanicne istorijske zapise nema. I to ne da je Tito pisao vec 800 godina pre Tita. Ovde uglavnom Tita krive za sve pa odmah da distanciram coveka.
Odgovori
“Говорити о историји, често пута је незахвалан посао. То је једина наука која има директан утицај на политику. Зато је историја доживела толико фалсификата, преправки, подешавања, шминкања итд…

….

” Код нас Срба постоје 2 периода у историји, у проучавању историје. Период пре берлинског конгреса 1878-ме године, и после њега. До берлинског конгреса ми смо углавном знали да смо Срби, да смо на овим просторима од каменог доба. Да смо у времену римске империје имали значајну улогу. Да је наша најславнија династија Немањића пореклом од једног римског императора. У средњовековној Србији нема нигде помена Словена као таквих.

Не само да нема сеоба Словена, нема помена Словена. Наша писменост била је стара једна писменост коју су наши стари назовали “Србицом”. Све се то мења током времена, али је преокрет настао од берлниског конгреса, када је Русија несрећно направила онај споразум са Турском, и направила велику Бугарску на штету Србије. Тадашње велике силе нису желеле ширење Русије на Балкану, сазивају берлински конгрес, преправљају “Санстефански уговор” у корист Србије, али не за лепе очи. На том истом конгресу дат је мандат Аустроугарској да окупира Босну и Херцеговину, а Србима је тада речено:”Преко Дрине, преко Дунава, није ништа ваше! И немојте тамо да гледате”. Србија у то време, тога времена, није могла ништа друго него да слегне раменима. И онда се овде појављује једна мала група интелектуалаца, али врло моћни, који узимају на себе да спроведу те идеје берлинског конгреса.

На челу групе је Стојан Новаковић који је био и министар Просвете и председник владе. Стојан Новаковић, иначе правник по струци, почиње да слови као главни историчар. Смењује професора историје на великој школи, Срећковића, шаље га пре времена у пензију. На његово место поставља свога кума, Љубомира Ковачевића, правника по струци. И од тада почиње прича о сеобама Словена.

Srbi, drevni ratnici Sunca

Drevna plemena Srba živela su na jedinstvenom prostoru još u trećem milenijumu pre naše ere; već u tom dobu, pre rasejanja, govorili su zajedničkim jezikom koji nazivamo opštim, praslovenskim jezikom. U vreme ovoga zajedništva, stvoren je prvobitni sistem bogova čije početke zatičemo na prelazu iz trećeg u drugi milenijum pre Hrista. Prva božanstva su heliocentrična, ratnička a, sa razvitkom zemljoradnje i uspostavom stalnih staništa (tzv. „sedelačko stanovništvo“), dolazi do izgradnje prvobitnog zemljoradničkog monoteizma i kulta Velike Majke.

Praotac ljudi

Pojam boga se, u svim slovenskim jezicima, isto izgovara; nastao je kad i drevni mitološki sistem Srba, povezan sa svetlošću neba, odnosno svetošću i idejom vrhovne vlasti i tvoraštva. Bog neba je, u prvom redu, praotac ljudi i sveta; naziv za njega potiče od korena reči koja označava dušu, duh umrlog. Duh umrlog ima dušu, kao što živ čovek ima, pored duše, dah – duša diše. Indoevropski koren ove reči (deivos) prepoznat je u rečima „deus“,“dieva“, „div“, „tivar“ – one, sve odreda, označavaju boga. Mirčea Elijade, kaže da se ideja boga razvija polazeći od odnosa prema mrtvima i njihovoj divinizaciji. Činjenica, da su svi Sloveni koristili isti izraz (Bog), govori o njihovom izvornom jedinstvu tj. ova reč je imala univerzalno značenje – bila je poznata svim narodima još dok su živeli u jedinstvenoj prazajednici.
Odgovori
(25-01-2013, 01:16 AM)Acabeograd link Piše:Srbi, drevni ratnici Sunca

Drevna plemena Srba živela su na jedinstvenom prostoru još u trećem milenijumu pre naše ere; već u tom dobu, pre rasejanja, govorili su zajedničkim jezikom koji nazivamo opštim, praslovenskim jezikom. U vreme ovoga zajedništva, stvoren je prvobitni sistem bogova čije početke zatičemo na prelazu iz trećeg u drugi milenijum pre Hrista. Prva božanstva su heliocentrična, ratnička a, sa razvitkom zemljoradnje i uspostavom stalnih staništa (tzv. „sedelačko stanovništvo“), dolazi do izgradnje prvobitnog zemljoradničkog monoteizma i kulta Velike Majke.

Ovo je jako moguce iz jednog razloga, a to su piramide. Jasno je da su gradjene u cast Sunca, a teritorijalno ih ima i kod nas. Evo u Bosni ova, ako je iskopaju moze biti da ima neke veze sa ovim tekstom iz tvog posta. Rtanj je isto veoma moguca piramida. Ma Srbija je puna zanimljivosti koje cekaju da se pronadju. Naravno i nas komsiluk, ali mene pretezno interesuje Srbija i njene teritorije gde je nas narod ziveo i zivi. Piramida u Bosni jos nije pripisana nijednoj civilizaciji. Znaci nasa je  ;D.
Odgovori
cek bre donce , nemoj da svojatamo nase . HIHIHI. pa sta su genetski bosanci ? Neki vanzemaljci sta li ? pa srbi samo muslimanske vere . To sto mi uvek tezimo da nekoga isteramo to je druga stvar. Koja je to nacija musliman , to je vera . turci su po veri  Muslimani , ili sad da ne mucim moj mali mozgic da trazim koji su NARODI sve pripadnici ove velike vere . To je sve nase .
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)