Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
XP Deus
Danas sam postao vlasnik ovog MD i zamolio bih one koji Vec imaju ovaj MD ako hoce da podele samnom neka njihova iskustva i neka stelovanja tj.programe za Deus.
Odgovori
Nema tu sta da se puno prica oko deusa, nema ni nekih posebnih podesavanja , stavis ga u recimo (xp goldmax power) i radis, ako hoces mozes da ga stavis u gmaxx programu i takodje samo vozis sondu.
Pazi sad, ima podesavanja recimo za grund balans, ali to pratis sa desne strane displeja, i gledas da ti vrednost bude malko veca (recimo za 3) od one koju on ocitava u zemlji.
Ali ne diras nista , radis tako i samo cepas ne brini nista imas dobru masinu u ruke i jos nabavi veliku sondu i da te Bog vidi.
Puno pozdrava i puno uspeha u radu Grrom
Odgovori
Nemogu da komentarisem mnogo za XP Deus jer je to nova masina koja tek treba da se jos izvesno vreme ustali medju nama i pokaze sve karakteristike kroz probe na terenu.Nekad se govorilo i za"garret grand master CX III"da je strava detektor koji govori,pa za "spectrum XLT" "DFX", i jos neke a nisu se bas narocito pokazali.
Odgovori
(29-01-2013, 02:03 PM)relco link Piše:Nemogu da komentarisem mnogo za XP Deus jer je to nova masina koja tek treba da se jos izvesno vreme ustali medju nama i pokaze sve karakteristike kroz probe na terenu.Nekad se govorilo i za"garret grand master CX III"da je strava detektor koji govori,pa za "spectrum XLT" "DFX", i jos neke a nisu se bas narocito pokazali.

Mucic2 ima Deusa od Maja prosle godine, zar nije dovoljno vremena da upoznas aparat i spoznas sve vrline i mane, ja zapravo mislim da je i te kako dovoljno..
Pa stoga, voleo bih da cujem njegova iskustva u dosadasnjem radu.

Pozdrav
Odgovori
Sta da Vam kazem a da ne bude da ga hvalim samo zato sto ja imam deusa, koristim ga sa manjom sondom, za pocetak sezone  u planu je i veca sonda...itd. Koristio sam razne modele ovo mi je treci (nikad rucni rad ;D), tacno od Maja ga imam. Lagan imao sam srecu pa sam uleteo na jedan teren koji nije bio taknut takoreci bio sam prvi Big Grin skinuo nevinost, e tu me je odusevio sa brzinom rada detekcije teren je mestimicno negde negde bio bas zagadjen otpadom.
Dubina klasika 30-35cm sester sa dobrim signalom, odlivci srebra velicine sacme 4,5mm na 15cm. Reakcija mu je veoma bitna stavka prilikom stelovanja  R u + manja dubina ali bolje i brza pretraga, R u - sporija pretraga (mahanje sondom) ali je dublji,
Mana mu je da na granici detekcije oce da dobar signal prebaci u los, ali tu sve sumnjivo se kopa(disc.asov) nazalost nemam bas puno vremena samo vikend mi je na raspolaganju ali kako god lagao bih kad bih rekao da sam ekstra zadovoljan ali generalno moja ocena je jaka 4/ka i to samo zbog signala.
Upotreba deusa je veoma jednostavna nema koplikovanih namestanja stelovanja ....
za koji dan treba da izadje apdejt na V.3(kazu da ce da nadomeste sve nedostatke sa V.2) i nova sonda srednje velicine.

Odgovori
Voleo bih kada bi postojala mogucnost da se skupimo na nekom testnom poligonu u sto vecem broju,naravno svako sa svojom masinom i steknemo pravi utisak o svojim detektorima.Tek tada bi bilo interesantno saznanje o pravim vrednostima bilo kog detektora.Naravno na tom testu bi se morao pojaviti pravi pobednik.
Odgovori
(01-02-2013, 09:16 PM)mucic2 link Piše:Sta da Vam kazem a da ne bude da ga hvalim samo zato sto ja imam deusa, koristim ga sa manjom sondom, za pocetak sezone  u planu je i veca sonda...itd. Koristio sam razne modele ovo mi je treci (nikad rucni rad ;D), tacno od Maja ga imam. Lagan imao sam srecu pa sam uleteo na jedan teren koji nije bio taknut takoreci bio sam prvi Big Grin skinuo nevinost, e tu me je odusevio sa brzinom rada detekcije teren je mestimicno negde negde bio bas zagadjen otpadom.
Dubina klasika 30-35cm sester sa dobrim signalom, odlivci srebra velicine sacme 4,5mm na 15cm. Reakcija mu je veoma bitna stavka prilikom stelovanja  R u + manja dubina ali bolje i brza pretraga, R u - sporija pretraga (mahanje sondom) ali je dublji,
Mana mu je da na granici detekcije oce da dobar signal prebaci u los, ali tu sve sumnjivo se kopa(disc.asov) nazalost nemam bas puno vremena samo vikend mi je na raspolaganju ali kako god lagao bih kad bih rekao da sam ekstra zadovoljan ali generalno moja ocena je jaka 4/ka i to samo zbog signala.
Upotreba deusa je veoma jednostavna nema koplikovanih namestanja stelovanja ....
za koji dan treba da izadje apdejt na V.3(kazu da ce da nadomeste sve nedostatke sa V.2) i nova sonda srednje velicine.

E ovo je iskustvo i lepo pretoceno u poruku. Moram da primetim da nekolicina korisnika napise, javljam sutra, pisem cim izadjem na teren, i stvarno prodje po par meseci, pa i preko godine a da se ne jave, a tebi svaka cast na update-u  Smile.
Mene iskreno monete ne zanimaju bas bas toliko, koliko me zanimaju veci predmeti ( ne govorim o cupovima punim zlata i te price), a samim tim i veca dubina odnosno rad sa vecom sondom. Ne mogu da docekam da se ova zima skloni, pa da pocnem da disem  Smile.

Relco i ja bih voleo isto da je to moguce, ali nazalost mislim da je malo teze, svi mi zivimo u razlicitim krajevima, razne obaveze...
Ali ako bi neko organizovao takav skup, ja bih dosao rade volje.

Pozdrav
Odgovori
Mada sam video i slabije detektore koji dobro rade, neki put se zapitam dali sam pogresio sto sam dao toliki kesh za Deusa,mada sve u svemu samo dobra SRECA i teren
Odgovori
mucic2, napisi nesto vise o podesavanjima koje koristis.
Odgovori
GB uvek manuelno plus 5na ocitavanje recimo ocita mi 79 ja dignem na 84
freq na rim 8khz ili 12 ako je veca mineralizacija onda 18khz dobra je za sitnije predmete
sens do kraja i vracam ga dok ne bude stabilan otprilike 95moze i vise(ja recimo volim kad mi pomalo kvrcka dok radim )
tex pow. je na 3
disc kod mene je 5.5(zavisi od cistoce terena)
react. retko na 0 (jeste da je dublji ali mora skroz polako da se radi sa sondom) ja 1 ili 2
silenc. 2 ili 3
uostalom to sve zavisi od terena do terena,
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)