Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plamen iz zemlje
Pozdrav svima, prvi put pisem na forumu. Ovim putem bih podelio jednu pricu koja je istinita. 
Naime, moj deda doziveo je, kao momcic dok je cuvao krave,  jedno neobicno iskustvo. Radi se o pojavi plamena/ognja iz zemlje. E sad on je tu pricu pricao dosta puta svojoj deci tokom zivota (sto govori da je to ne njega ostavilo utisak). Ja kao njegov unuk nisam imao prilike  da detalje o tome cujem od njega, jer sam bio mali kada je on preminuo. Znam da je ta pojava vec vidjena u narodu i da postoje razne price. I u knjizi ,, Zakopano blago - Zivot i prica, ciji je autor Zoja Karanovic, kao jedan od identifikatora/signala pominje se vatra/plamen/oganj iz zemlje nocu, kada se posebni praznici Medjutim, ono sto je specificno je to da je on pojavu video po danu, e sad da li je bilo jutro ili popodne, tesko je reci, glavno je da nije bila noc. Pojavu je video na livadi velicine hektar, u neposrednoj blizini kruske (sorta oskorusa), koja se nalazi gotovo na sredini te livade i dosta je stara, pradeda je pamti, bila je velika kad je on bio dete. Livada nije (koliko je meni poznato) obradjivana, sluzi samo za kosenje trave. Za taj predeo sam procitao iz strucne literature, da su pre poraza ziveli turci. Godine su prosle (preko 30) od tog dana i onda su na mestu gde je deda video plamen, ujak i moj otac kopali zajedno sa dedom, medjutim nista nisu nasli. Koliko sam pretrazio internet, oskorusa je sorta koje nije sa nasih prostora, vec sa prostora Azije. Iznad te livade nalazi se asfaltni put na nekih 100-150m. Eto, podelih ovu pricu tako da mozete prokomentarisati, dati svoje misljenje i podeliti slicno iskustvo.
Odgovori
Nisu nasli zato sto je veća količina u pitanje i nisu imali dobru opremu, treba dubinski detektor za takav posao to zna ici dosta duboko od metar ipo pa i vise, ako te zanima neka saradnja pisi mi poruku imam dubinski detektor pa uz lagano pivce ili posto ja ne volim alkohol ili neki sok mozemo da probamo, pozdrav

Hemijska reakcija oksidacije zlata, sada ce 99% ljudi reci “zlato ne moze da oksiduje to je glupost” i recicu da su u pravu zlato ne moze da oksiduje, ALI ako je cistoce 100% sto je skoro tehnoloski nemoguce to dokazuje nauka 100% cisto zlato bez ikakvih prinesa nije izvodljivo tehnoloski, zato se stvara reakcija oksidacije koja je endotermna i oslobadja se enormna kolicina toplote tolika kolicina da je meni drugar pricao i potvrdio, na mesto na kome je takvu pojavu video trava je bila spaljena, pisi mi na viber poruku ako se ne snadjes xxxxxxxx
Odgovori
Pozdrav, hvala na savetu. Samo da dodam, nekoliko puta sam ja cuo tu pricu dok sam bio dosta mladji, medjutim nisam znao neke bitne delove price kao sad. Tako recimo pomislio sam da je deda mozda bio pripit (dosta je voleo rakiju) kad je video tu pojavu, no on je to video kad je bio tinejdzer mozda sa nekih 13-16 godina, deca na selu (kao sto je poznato) jako rano krenu da obavljaju razne seoske poslove. Zelim da budem sto objektivniji u toj prici, treba analizirati sve aspekte price. Cudno mi je sto on to nije video nocu, kada se ova pojava i vidja (tako kazu iskustva drugih). A to sto su oni kopali je pitanje da li su kopali na dobrom mestu, ne verujem da se deda posle 30 godina tacno setio mesta na kome je to video, sto ide u prilog cinjenici da ako nesto i ima, mozda su promasili za neku malu udaljenost. Mozda je nista a mozda je i nesto.
Odgovori
(09-01-2025, 09:50 AM)Aleksandar99 Piše: Pozdrav, hvala na savetu. Samo da dodam, nekoliko puta sam ja cuo tu pricu dok sam bio dosta mladji, medjutim nisam znao neke bitne delove price kao sad. Tako recimo pomislio sam da je deda mozda bio pripit (dosta je voleo rakiju) kad je video tu pojavu, no on je to video kad je bio tinejdzer mozda sa nekih 13-16 godina, deca na selu (kao sto je poznato) jako rano krenu da obavljaju razne seoske poslove. Zelim da budem sto objektivniji u toj prici, treba analizirati sve aspekte price. Cudno mi je sto on to nije video nocu, kada se ova pojava i vidja (tako kazu iskustva drugih). A to sto su oni kopali je pitanje da li su kopali na dobrom mestu, ne verujem da se deda posle 30 godina tacno setio mesta na kome je to video, sto ide u prilog cinjenici da ako nesto i ima, mozda su promasili za neku malu udaljenost. Mozda je nista a mozda je i nesto.

Ako nesto ima lako se nadje. Ja bi ga locirao za kratko vreme pa ti posle kopaj .
Odgovori
Imam aparat, medjutim trenutne okolnosti mi ne dozvoljavaju da u skorije vreme odem i proverim mesto.

Meni je licno zanimljivije da se pisu licna iskustva nego da se prica vrti o pop Martinu i slicnim likovima koji su sakrili abnormalne kolicine blaga. Iskustva ne moraju biti iz prve ruke, mogu biti iz druge ili trece ruke. Smatram da ovom forumu fale upravo ta licna iskustva, nazalost vise prednjace odgovori na iskustva koja neko napise, pri cemu se ti odgovori baziraju na pruzanju pomoci u vidu dolaska na lokaciju sa detektorom. Ne znam koliko ste svesni cinjenice da zivimo u ludom vremenu i kako zamisljate situaciju gde dodjete kod nekoga sa detektorom i pronadjete nesto (ljudi zive u zabludi da bi se to podelilo na ravne casti), to su ozbiljne stvari.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)