Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pitanje
Zdravo svima !!!
Jas sam novi na ovaj sajt pa zelim da znam ko je najbolji locator za zlato ako neko zan neka kaze.Pozz
Odgovori
Sekoj lokator e prikazna samiot za sebe, golem broj od proizveduvacite kako sto se mineoro, garret, okm prodavat lokatori koi vo opsto ne go merat ni odblizu toa sto treba bilo koj od navedenite lokatori ispituvajki gi na oscilator ke zabelezime nepravilni impulsi so sto ne e mozno da te navedat na vistinskoto mesto.
Vtoro-Sekoj ne moze da raboti so lokator odnosno da site nie mozeme da rabotime so nego no retki se tie sto go lovat vistinskiot signal na metalot sto go barame.
Treto- Vazna uloga vo baranjeto so lokator se magnetnite polinja i starosta na metalot sto go barame vo zemja.......
Inaku za da se izvadat pari samo lokator ne ti vrsi rabota ti treba eden cel krug na oprema za da go zavrsis toa se pocnuva od lokator, pa eleminator, pa deep impulse detector, pa potoa moze i skener i za na kraj elektricen potenciometar koj e precizen 1000% a lovatorot dava otstapuvanja od 20 do 100 sm od celta. Pozzzz
Odgovori
Da postoji ili da je napravljen lokator za zlato,svi bi detektore okacili o klin.
Odgovori
Mnogu kasno ja otvoriv ovaa stranica no sepak fala na odgovorot.Poz
Odgovori
(07-03-2012, 03:11 PM)avanturist link Piše:Zdravo svima !!!
Jas sam novi na ovaj sajt pa zelim da znam ko je najbolji locator za zlato ako neko zan neka kaze.Pozz

Svi detektori su dobri.Za lokatore neznam.Ali ti treba da budes najbolji,jer mozez da imas koji god detektor hoces ako neznas da ukljucis u rad nista ti ne pomaze
Odgovori
http://shop.electroscopes.com/proddetail...od=Model20
dali je neko radio sa ovaj locator,nek pisi
pozz
Odgovori
(07-03-2012, 03:11 PM)avanturist link Piše: Zdravo svima !!!
Mineoro diaz2005
moj predlog ,raboti na prihrana i e mnogu dobar na teren no mora da znaes deka sekoj lokator dava signal i na mineral rednosta vo ovaj lokator e ta sto jas go korista i za baranje na francusko vino so toa sto kako prihrana koristam srcha o staro francusko vino se sto ke mu stavis toa bara  cenata mu e nekade oklu 1800e no go ima i za poeftino pozz

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
zdravo avanturist.Elektroskopot e najzaebaniot aparat-igracka koj sum go skretnal jas.Site aparati funkcioniraat na Mineral ama kako ovaj aparat sto lazi i funkcionira na mineral neznam nekoj drug da funkcionira broj 1 e ovaj ja ima zemeno titulata.
kratko kazano Elektroskopot e igracka rabota,SVE locira samo "BLAGO" ne locira..pozz
Odgovori
varaju te lokatori ne postoje plod su maste da ti uzmu lovu sa mojih pola kila zlatnog nakita pola sam Srbije proveo da ga nadju sta mislis sta su nasli peru petlica
Odgovori
(11-03-2012, 10:18 PM)lrl200d link Piše: Inaku za da se izvadat pari samo lokator ne ti vrsi rabota ti treba eden cel krug na oprema za da go zavrsis toa se pocnuva od lokator, pa eleminator, pa deep impulse detector, pa potoa moze i skener i za na kraj elektricen potenciometar koj e precizen 1000% a lovatorot dava otstapuvanja od 20 do 100 sm od celta. Pozzzz

Ako moze malku poopsirno za elektricniot potenciometar i lovatorot kakvi uredi se i na koj princip rabotat?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)