Teme: 5
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav coveku koji je video rimske tunele
To su rimski tuneli koji postoje svuda .Oni su sluzili za bekstvo iz opsednutih gradova.Naravno koliko god da ides tunelima neces videti nigde nijedan izlaz osim samo joz vise tunela.Izlazi su zazidani....
Upozorenje istrazivacima kada dodjete do kraja tunela , gde ima zid budite oprezni jer ima raznih prepreka,npr izbusiti rupu i gore i dole pa ako ima voda i gore ne otvarajte itd.
ako imas konkretnih pitanja obratimi se
Pozdrav!
Teme: 7
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Postovani g.Mixon,
ovo sto ste opisali moze da bude i Rimska grobnica.
S postovanjem,
Vudi Alen
Tunel u vrscu dugacak od 8 do 12 km ispod grada ne zna se dali je neko bio tamo i dali je preziveo pre par dogina pustili su 5 psa ni jedan se nije vratio jer je posle Toga nekog vremena tunel zazidan a tunell se nalazi ispod grada tacnije od Vladikinog dvora u vrscu pa sve do vrha Vrsacke kule i dazima me dali ima neko skriveno blago u vrscu znam dasu se zadrzavali rimljani u vrscu imali su svoju komacnicu i zatvor eto toje sve sto znamm kao mali od 4 odine kopao sam u centru nasao rimski novcic jos uvek ga imam a sad imam 32 godine ako neko nesto vise zna neka mi pomogne i kaze hvala svima
jems bond i ja sam tragac iz vrsca pricas o tunelu od kule do vladicinog dvora,nema tu nicega,postoje lagumi na bregu ali ovo o cemu ti pricas je masta evo i zasto,tvrdjava je pravljena u prvoj polovini 15 veka a vladikin dvor skoro 350 godina kasnije,oko 1870 god,pa ko je kopao taj tunel kad u to vreme kad je postojala kula nije postojao vrsac gde je sada tu su bile mocvare a kad je zidan vladikin dvor nije postojalo hajduka,ja znam za ulaz u lagume na bregu ali to su rimski lagumi ulaz je zatrpan a izlaz nisam nasao,kazes da je u vrscu bila rimska kovnica,gde je bila kazi lokaciju,kako kada vrsacke planine su vulkanskog porekla sto znaci da preovladjuju tvrde stene kao granit itd,gde su bili rudnici ako se zna da su kovnice odmna pored rudnika,ako su bili rudnici sta se vadilo u tim rudnicima koja ruda,VRSAC je bogat svim i svacim ali ti tuneli su samo bajka za laku noc,Caja ako zelis da me nadjes lako ces samo pitaj za Caju pozdrav