Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
UKLETI GRAD U STAROJ PLANINI
kad sam imao dvadeset dve ja sam mogao sve, pa cak i da sidjem u smokovu rupu, ali mi druzina nije dala
hvala im sto danas hodam po majcici zemlji i dopisujem se sa vama
Odgovori
ja nemam iskustvo ali imam muda. 8).skrenuli ste od teme i dali mi ideju za expediciju dogodine boze zdravlje.nema zlato tu vrednost kao iskustvo sici tamoi videti zlatni grad ako ga ima.ukoliko neko zeli da mi pomogne sto se tice ulaza,da ne bazam ko budala nek posalje koordinate u inbox.a i drustvo je uvek dobrodoslo.pozz...

P.S.cela ekspedicija ce biti snimana.
Odgovori
brate  simke983, ja idem sa tobom ako nije problem. Ja se isto ne plasim ali ne mogu da kazem da su sve te price o preprekama i zamkama izmisljotina. Odredjena opreznost ne skodi. Ja ima dosta planinarske opreme a ako jos treba moze i da se nabavi.
pozzzzzzzzzzzz
Odgovori
Drugari evo i mene ja se odavno spremam da istrazim pecine i tesko dostupna mesta,to je za mene avantura i testiranje novih uredjaja.

Odgovori
Znaci najcivilizovaniji i najlepsi odgovor ikada na svim svetskim forumima je bio ovaj od Luke08. Pozdravljam majstore. Nisu veliki tragaci napustili forum, vec veliki lazovi. Postenog coveka ne pogadja sta govori avatar sa one strane internet masinerije. Svi smo mi ljudi i treba svacije misljenje da se uvazi, a ne ko neka deca cim im uzmes cuclicu u plac. Moja namera nije nikoga da vredjam, ali stvari tipa novi El dorado u Srbiji su mi nedopustive. Mnogo toga sam preturio preko grbace i jednostavno bajke sam ostavio pre prvog razreda osnovne skole, jer sam smatrao da sa uciteljicom trebam ozbiljne stvari da ucim. Tako da volim da saslusam i procitam, pogledam sve sto iole ima prizvuk ozbiljnog i iskrenog , a ovo je previse za moj ukus. Medjutim to ne znaci da drugi moraju da veruju svima nama koji iskazemo ono sto mislimo o ovoj prici. Svako ima pravo da nabaci ranac na ledja i uprti se u planine i traga za svojom srecom. Ja to nikome ne osporavam, ali zelim da minimalizujem saradu koja je krenula da se proteze ovim forumom. Na kraju krajeva od kada su pojedini napustili forum, ovde je sve zazivelo. Chat je danas prepun, a na sajtu sam dobrih 5 sati, teme se pisu i daju odgovori od ljudi koji stvarno znaju nesto o svemu ovome. Ako je velicina u slikanju brda i rupa ove nase zemlje, pa sutra cu da Vam nastancam fotografije iza zgrade i mislicete da je sa Besne Kobile. Puno pozdrava svim forumasima i apelujem na sve:"Nemojte da se ljutite ukoliko se neko ne slaze sa vasim misljenjem. Razmena misljenja je poenta svih foruma i celokupnog covecanstva."
Odgovori
Kad pametni zaćute, budale progovore. Ivo Andric
Odgovori
Sloboda govora,svaki odgovor ima svoj smisao i karakter,ali mnogo ima dezinformacija. Smokovu rupu vojska ispraznila 1988 tako da od toga nema nista,preskupo je gorivo cimati se do tamo,kako za koga.
Nesvidja mi se to jer sam primetio da neki pricaju price kako je nesto tamo,a kada se postavi neko pitanje dobije se odgovor zasto bi neko reko tebi. Ne mora meni neka bude provereno i tacno neka bude verodostojna informacija. Ja sam recimo odlucio da radim samorodno,laganica nemoras da se cimas,nemoras da ides na procenjivanje tokom prodaje,ali je veci vremenski interval u eksploataciji.
Morate da shvatite da zlato nemoze da presusi,jedino cupovi mogu,ali opet nezna svako gde je sta.
Nije samo pop Martin postojao,bili su i drugi pored njega zlato je postojano i ne gubi vrednost uvek moze da se unovci.
Tako bi voleo da budemo svi jedan prema drugome iskreni,ako pak ne zelimo nesto reci,ostavimo to za sebe. Kao sto rece kolega cutanje je zlato,zlato cuci tamo negde dok ga neko od nas ili buducih generacija iskopa.

Sto se tice ekspedicije a amater sam odnosno totalni pocetnik u ovom poslu,dosta citam,negde pronalazim sebe tu,recimo ako nesto moram da objavim da ima tu i tu ja cu slikati mesto,dati gps koordinate,ali opet nije u redu da nema tu nicega.
Najbolje je da se okupi grupica ljudi,spremite topografske karte krenete i procesljate jedan kraj,izskenirate sve.
Odgovori
kolega majstore slazem se sa tobom ali presvega treba imati prave informacije,jer je puno lokaliteta pocisceno.a sto se tice grada pobede za tu lokaciju cu uvek biti zainteresovan jer cak i da je upala jna unutra,pitanje je dokle su dosli.a neverujem da su duboko sisli,barem ne duboko koliko cu sici ja jednoga dana...
Odgovori
Sve sami naucnici, ali zavidnost i ljubomora je neizleciva bolest...
Odgovori
Procitao sam sve postove na ovu temu.Nisam nikada bio u taj kraj ali sam imao mogucnosti da cujem dosta toga o tom gradu.
Naime jedan deo mog porekla je iz taj kraj pa sam kao klinac dosta boravio i slusao legende tih gorstaka.
secam se da su oni tada spominjali ulaz iz neki bunar.Ne secam se najbolje jer od tada je proslo podosta godina a i nazalost taj stari je pokojni ali navodno taj bunar je bio u okolini manastira poganovo.
Da postoji taj rimski grad pobede ne sumnjam jer rimljani su bili mocni i uz pomoc robova cinili su cuda gradili su gradove pa ih onda zatrpavali zemljom to jest pravili vestacka brda pa na takvom mestu podizali grad i prakticno za redovan zivot imali su grad iznad zemlje a u slucaju opasnosti mogli su da se sklone u tajne gradove ispod nedzemnih gradova.
E bas zato smatram da hajduci su isti pronasli i jedan od ulaza koji je bio najlaksi ili najpoznatiji zastitili nekakvim zamkama preprekam i sta ti znam cime.
Taj grad je zasigurno morao da ima vise razlicitih ulaza cak i tajnih koje verujem ni hajduci nisu nasli jer su dobro sakriveni pa cak ni svi rimljani nisu ih znali vec samo odredjeni broj njih najvaznijih za to utvrdjenje
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 38 Gost(a)