Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Juhor i Crni Vrh
pozdrav i hvala adminima za prijem u grupu. Nov sam u ovom nasem hobiju pa me zanima nesto o Pomoravskom okrugu,tacnije o Juhoru i Crnom Vrhu. spreman sam i za saradnju i razmenu misljenja. svako dobro
Odgovori
hvala administratoru za premestanje teme,video sam odmah da sam na pogresnom mestu postavio ali nisam znao kako da je premestim. uglavnom forum je vrh i dosta poucnih stvari se mogu procitati. Ocekujem neke odgovore bar od ljudi sa ovoga kraja jer mislim da je lokalitet izuzetno bogat i zanimljiv. svako dobro...
Odgovori
(18-07-2018, 08:20 PM)deja link Piše: Nov sam u ovom nasem hobiju pa me zanima nesto o Pomoravskom okrugu,tacnije o Juhoru i Crnom Vrhu. spreman sam i za saradnju i razmenu misljenja. svako dobro

Pozdrav,Dejo.... Vidi ovako. Taj kraj za koji se interesujes,smatram da bi bilo bolje,(ovo je samo moje misljenje),da obratis vise paznje na desavanja za vreme,drugog svetskog rata,na tom terenu,nego li o hajduciji. Uzmi malo,literature o kretanjima,"nekih",vojski,nekih,stranih misija na terenu i pokusaj na tu stranu da okrenes interesovanje za taj kraj. To ti je mnogo izglednija tema,od hajducije na tim terenima. Napominjem,ovo je samo moje,licno misljenje. Svako dobro.
Odgovori
Pozdrav Pehina 11420,drago mi je da si mi dao smernice o tom periodu koji uopste nisam do sada uzimao u obzir. Do sada sam na tom terenu imao nalaza iz Rimskog perioda,tacnije novcice koji datiraju 200 god pre Hrista. Zanimljiv je i lokalitet vezan za Kelte na tom prostoru.Mada postoje i nekoliko srednjevekovnih gradova na Juhoru npr Momcilov grad i Jerinin grad. Ako ima neko bilo kakvih izvora o tome rad sam za razmenu misljenja. Svako dobro...
Odgovori
Poslacu ti ja na PP sve sto imas po tvom kraju,od Kelta pa na dalje.  Imas ti sta da radis tamo.
Odgovori
Zahvaljujem Pehina na trudu,svako dobro kolega i sve najbolje...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)