03-04-2012, 12:34 AM
(02-04-2012, 09:22 PM)relco link Piše: [quote author=APIS link=topic=767.msg4994#msg4994 date=1325788844]Mozes da odes kod svog lekara opste prakse i ispricas mu o izlascima u prirodu i once ti napisati da mozes u apoteci kupiti
Sve ja to nosim ali nemam serum protiv zmijskog otrova Gde se moze nabaviti i koliko kosta.Koji mu je rok upotrebe?Ukraju gde ja cesto idem u lov ima najvise poskoka.Preko dana ih vidjam i nediram ih. Nezgodno je nocu kada se ceka na zemlji po slogovima a znaju i na drvo da se penju.Dosada nisam ubio nijednu zmiju a i nadam se da necu morati.Jednom sam i uhvatio poskoka pored satora a zatim ga odneo jedan kilometar dalje i pustio ga.Nije me napao samo je otisao bez obzira sto je do tamo bio jako stegnut.Pre pustanja sam mu rekao idi i nediraj me i hvala ti sto mi brata nisi ujeo.
[/quote]
Upravo tako.Samo mogu da dodam da se kod lekara prvo treba testirati na alergicnost,sveobuhvatno-a nakon toga ce lekar proceniti kolika doza protivotrova je potrebna,jer dosta ljudi jednostavno ne podnosi bilo kakav ujed,zbog raznih bakterija koje se prenose,a kamoli od zmije-koja takodje jede sisare,kao sto su misevi,krtice itd.Pozdrav........fixxx
"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.