Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ljubitelji prirode,planinarenja i otkopavanja
Nesto kontam.Posto volim planinarenje,kampovanje po prirodi,uopste bushcraft i kampovanje,razmisljam kako bi bilo lijepo postaviti bivak negdje kraj neke "legende",tajne ili vec nekog mjesta gdje covjek moze ocekivati da nesto nadje.
Kako sam se ja zainteresovao za ovaj hobi? ! Prije dvadesetak dana sam otisao na jedno mjesto tu u okolnim brdima sa ciljem da nadjem jedno skloniste iz drugog svjetskog rata. Skloniste je super sakriveno i veoma tesko ga je uociti. Ja sam imao tacnu GPS poziciju sa provjerenim koordinatama i sa mjestom ucrtanim na karti,ali sam se dobro potrudio da ga nadjem.Veoma dobro sakriven,a tako jednostavan. Stojao sam iznad samog mjesta i cudio se zasto nije tu,a bilo mi je bukvalno koji metarpod nogama. To jedino fotke mogu da docaraju.

E sad. Tu u blizini se nalazi i jedan srednjovjekovni poruseni samostan,mali ali je ostao upisan u istoriji. Posto sam podigao bivak i rjesio da ostanem dva dana,posto je tempertaura bila u plusu par stepeni,rjesio sam da se okusam u ribolovu "icefishing". Tu je jedno jezero,koje se i zove po tim monasima i jedino mjesto u okolini od nekih 500 km gdje se lovi nasa babuska. Nigdje je drugje nema u,osim mozda na nekim ubacenim mjestima na jugu. Ostala je tu jos iz srednjeg vjeka,bas od tih monaha.

Posto sam probio rupu u ledu na nekoliko mjesta,postavio udice,namjerio sam da zalozim vatricu pod jednim mosticem takodje iz tog vremena. Odlicno mjesto,zaklonjeno od snijega i vjetra,sljunak kao podloga,neki struli i razvaljeni stubovi. Tu sa jednog stuba je virio neki klin i onako sa namjerom da ga pogledam vidim da viri iz zemlje neki cekrk. Raskopam malo nozem i nadjem neku plocicu nekog ovalnog oblika,na njoj latinski brojevi. Stavim je u dzep posto sam imao namjeru da zalozim vatru i stavim kafu,tada mi se javi zvoncic na jednoj udici. Upecam ribu,popijem kafu,u medjuvremenu jos dvije ribe se zakace. Vratim se u kamp i nalozim vatru,bacim ribu na dim da se prosusi,pa na ulje.Popijem rakijicu i sjetim se te plocice. Onako malo je ocistim i istrljam (imam malu pastu za zube i cetkicu u opremi) i sokiram se kad sam skonto da je iz 1613 ili 1618,posto se ne vidi dobro.

Kontam,super je spojiti dva tri hobija u jedan.

Ima li ko da je raspolozen da bacimo suplju na tu temu? ima li jos takvih na sajtu? Koji spajaju dobro,ugodno i korisno?!?
Odgovori
Ja imam toliku srecu da ne moram ni da idem toliko daleko negde skoro na svako brdo ima nesto da se nadje u blizni mog kraja zbivala se burna istorija tako da sta god hocu ja to mogu da odradim e jedino u Sokobanju sam kampovao jer je mesto malo zajebano i nisam hteo da se vracam kuci medjutim zazaleo sam kada sam umutru primetio sta se sve od divljih zivotinjka motalo oko mog satora....bolje da kazem sreca moja sto sam jeo tu noc pasulj inace bi me vuk pojeo kao dezert Smile . Volim prirodu i postujem ne bacam smece i grdim svakoga ko to radi.....najvise volim da sam pored vode ...nazalost nisam zbog posla uvek u prilici da to sebi priustim ali cim mogu isto spojim lepo i korisno ...priroda detektor i onda baco pali pa sta ti bog da Wink poz od mene  ;D
Odgovori
Nece Vuk u koprive,tako da si bezbjedan :-)))))))

Ja sam ovo napisao bas zbog toga da vidim ima li nas koliko pa da se malo ispricamo. Meni je dozivljaj da pobjegnem negdje u sumu,neko jezero,nesto. Stresan posao,porodica,pa tako da svaki slobodan tren se izvucem negdje. Sad mi jeo gotivnije kad spojim i ovo sa planinarenjem.

Bas danas sam se ubacio u jedan forum kod mene,nesto slicno ovom nasem ovdje. Vidio sam danas neke karte iz razlicitih vremenskih perioda,tako da vec imam neke planove.

Odgovori
Sve ovo sto si napisao je nesto sto bi trebalo da interesuje svakoga, a pogotovo ljude koji zive u gradovima. Da napune baterije, dodju do neke ideje a tako isto i uzivaju u neiskvarenim predelima... Dobar deo zivota sam proveo u gradu, a sad zivim pored mora, u sumi, 20 km od grada (Södertälje). Idem u lov, sad trenutno pecam ( pimpla ), hladno je, ali zanimljivo i to ispred moje kuce u Mälaren.. Nazalost ovde nema nekih sklonista ili ostataka nekih narado, bar nisam dosad naisao u okolini, mada moguce je, jer je blizu mene Taxinge Slott (Slott znaci Dvorac, mada ti znas) I vrlo moguce da ima zanimljivih stvari za istraziti, ali je jedino problem dozvola i ubediti vlasnika sume koja okruzuje dvorac.
Generalno, priroda, dobro drustvo, sto manje mobilnog i kompjutera. Malo rakije i susenog mesa, dobar noz i ne mora niko da doazi po mene bar 2 nedelje, tako ja kazem Smile
Odgovori
Bas tako. Svako bi trebao da se relaksira na taj nacin. Ja mnogo vremena provodim u prirodi.Zadovoljstvo je veliko kad covjek prirodu na taj nacin. Ja trenutno pecama Bakalara,sad je najbolji. Polako se riba vraca prema obali iz dubina,ali i to nije kao ranije zbog klimatskih promjena.
Odgovori
Ja sutra idem na pecanje, led je odlicam, mogu i kolima da pecam, izbusim rupu u ledu, sedim u  toplom autu i samo ruka kroz prozor i stap, e to bi bilo zanimljivo hehe Smile. Prosle godine smo i rostilj pravili, zalozili vatru na sred jezera i ja sam peko i bandare, mada smo poneli meso. Bilo je zanimljivo. Danas sam bio na sajmu automobila u Stockholmu, pa sam pogledao i quadove, ima opasnih, to planiram u nekoj buducnosti da kupim, posto ne planiram da se selim u grad tj. u centar.
Odgovori
Kwasaki Grizly 750 4x4 nista drugo ne dolazi u obzir  Smile.Pozdrav.
Odgovori
[Slika: se0u9h.jpg]
http://www.totalmotorcycle.com/ATV-Quad/...4iEPSb.jpg
Odgovori
Moze i taj  ;D  Wink.
Odgovori
Ispravka mislio sam na Yamahu Grizly 750 4x4  :Smile.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 10 Gost(a)