Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
krugovi, korita i krst
Dali mozda neko zna sta znece ovi znakovi? ako uopste imaju neko znacenje u vezi onoga sto nas zanima.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
koj reon se naogaat
Odgovori
Zapadna Makedonija, izmedju gostivar i kicevo. Ke pokusam da postavam uste nekoja slika.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
kolega toa se grobnici  nazalost otvoreni se grobovite i isprazneti
Odgovori
5,6 i 7 slika se odaleceni 2 km od lokacijata na drugite sliki, povece pati sum bil tamu i nemam primeteno deka nesto e odraboteno (5,6 i 7 slika). Na povece kamenja ima znakovi vo forma na mali krugovi kako na slikite, a krstot (ako e toa krst) visok e okulu 180 cm i sirok okulu 80 cm. Neznam dali vo ovoj slucaj moze da pomogne lokator ili skener ili MD. Dokolku nekoj misli deka moze da pomogne, jas i moite prijateli sme soglasni za sorabotka.
Odgovori
ispod karpe imas zlato u 2 mjesta deleno po pola nosivost od konj.
zemi detektor na 1.5 do 2 metra
Odgovori
abe ovoj barbarevec nema nesto sto neznae kade e sraboteno sto e grobnica lie podrum li e sve znae znaei pocinatite vo grobnicite koklu parti prele koga bile zivi sekoja cest ke ucam mnogu od tebe kolega samo napred neka ti se soni uste nekoe mesto kade sto e izvadeno i pisi da ne se macime dzabe,poz
Odgovori
ova ti e golema rabota i bez detektor sto faka dlaboko ne mozes da vrsis rabota. Iako moze da se baziras na znakovi no najdobro da se baziras na detektorot sto ke kaze. Treba da go proveris karpata ispod, isto i kaj znacite, isto i nad karpa. Vozmozno da e grob, taka sto ne cackaj po grobovi.
Dokolku detektorot pokazuva togas u tek na kopanje ke svatis dali stanuva zbor za grob ili zkrivnica na zlatoto. Mene mi izgleda deka u toa ravnina na toj kamen kaj sto e toj cetriagolnikot, vozmoznoda ima i zatvoren vlez za vo pestera. Proveri ubavo, so mal cekan cukni da ne e malterisano vlezot so krec i toa u tek na vreme stanuva neprimetlivo.
Ako sakas da mi kazes sto drugi znaci ima u blizina vozmozno da imam nekoja informacija sto bi mozelo da ti bide na korist.

Samo grob ne cackaj, osven u prisustvo na Pop ili Hodza.
Odgovori
kolega preskokna uste nekoj od verskite svestenici da gi spomnes koj sto treba da se pokanat  pri rabota kaj gore postavenite znaci a tie svestenici se: Dalajlama od Tibet ,Papata od Rim i glavniot Rabin od Izrael i edno 5 para tapani za cela Makedonia da razbere deka barame zolto pusti svestenici i drugi raboti uci znaci da citas i svestenici ne ti trebaat, samite znaci ti kazuvaat na opasnost i drugi raboti.poz
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)