Poštovani forumaši, tragači, lovci na blago...
Od pre nekih mesec dana sam član na ovom forumu i mogu da kažem da sam pročitao dobar deo foruma ali ništa konkretno nisam našao za lokaciju Kosova i Metohije. Kao što rekoh nov sam na forumu isto se može reći i da sam nov u ovom hobiu, tačnije zadnje 2 godine se bavim terenom i po svemu sudeći ima dosta zanimljivih lokacija.
Moje pitanje bi bilo, ako neko ima neku informaciju za neku lokaciju na Kosovu neka kaže i mogli bi da je proverimo. Dosta lokacija koje sam ja obišao (pričam za KiM) je odradjeno i to 90% od strane Američkog kontigenta KFOR-a (izgleda da je to glavni razlog njihovog boravka ovde).
Ukoliko je moja poruka na pravom mestu i ukoliko nešto nije po pravilima foruma (to će odlučiti administratori) mogao bih da napišem i neka moja iskustva vezana uglavnom za lokacije koje su odradjene od pomenute strane.
Pozdrav sa KiM!
Admin, zbog lošeg interneta greškom sam postavio više puta istu temu. Izvinjavam se zbog toga, izbrišite duplikate.
Pozdrav!
Pozdrav i dobro došao na forum.
Ja lično nemam i neznam ništa o tom delu naše zemlje ali će se možda javiti neko ko zna.
Ako imaš iskustva i saznanja možda možeš i da napišeš u nekoj temi šta to traži Kfor,šta su nalazili,čime rade i td.
Teme koje su bile duplirane uklonjene su.
Hvala Crni u svakom slučaju. Čekaćemo da se neko javi. Što se tiče teme u vezi okupatora, biće i toga.
Pozdrav i tebi!
jedan od retkih posle mene da je rekao ISTINU za kosovo,ali isto vazi i za makedoniju kao i za sva mesta gde su takve kazi vojne formacije za vise namena...dugacka tema o njima i bolje ne cackati nista po tom pitanju...kad ih vidis skloni se,savet.
kako rade jbg rade i vrlo vrlo mali broj ljudi zna kako,ali imas nesto naglaseno tj pisao sam nesto o tome davno da se koristi satelit itd to je za nas vecinu nepoznanica o njima...
sto se tice kosova ima planova i to uglavnom u tudjim rukama ali su uglavnom novijeg datuma od 1800 I NEKE pa na dalje i uglavnom se radi o turcima i pljackama izmedju sebe a krivili su nase itd
licno sam imao mapu i turcina koji mi je sve pricao 1995g za kosovo za mesto prema staroj granici kosova a to mu dodje prema danasnjoj MEDVEDJI
radi se o ratnom plenu i balkanskim ratovima
nikada nisam otisao tamo ali znam da je bilo pokusaja ali smrt je neke sprecila i rat 1999g.....
HOCU RECI DA IMA ALI TREBA ZNATI STA SE TRAZI I GDE
NADJI ISTORIJSKE KNJIGE PA LAGANO
na pporuke ti mogu dati opis mesta
Pozdrav termatata! Nije me bilo neko vreme ovde na forumu, imao sam puno drugih obaveza pa evo da odgovorim.
Za koriščenje satelita sam čuo i ja i da uz pomoć satelita mogu da gledaju celu zemljinu koru (možda je malo preterano a možda je i tačno ko bi ga znao). Da takođe koriste i neke kamere ili naočare (zovu ga zlatno oko) kojima iz helikoptera traže i gde ima zlata svetli kao luster od sto sveća.
Što se tiče dokumentacije, čuo sam i mislim da su to sve iz turske dobili i ako je tako onda i jesu kao što kažeš novijeg datuma. Dokumentacija kao jedina pomoć nije dovoljna (imao sam takv slučaj), tek u kombinaciji sa tehnikom se može doći do nečega. Mislim da su lokacije koje su bile plitke da tako kažem, dosta odrađene, ostale su samo po privatnim posedima gde vlasnik nezna da tu nečega ima, tako da metal detektori više nemaju neku ulogu. Ono što je na osnovu mog iskustva ostalo je sve na dubinama većim od dva metara, to su ujedno i malo veće ostave i tu jedino pomaže GEORADAR.
Javi se ako imaš nešto interesantno u vezi lokacije.
Teme: 26
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
poz dex2013 potpuno si upravu štose tiče kosova tu si upravu samo nerade ameri nego i nemci jasam pre četri god bio u prizrenu i tamo su kopali oko crkve i ploče dušana ali rade i turci albanci svi samo oni imaju strašne aparate imašine i sbeim je dozvoljeno poz
Pozdrav Ajduk, za šiptare lično poznajem neke koji su se ofajdili od toga i oni su po prirodi takvi idu glavom kroz zid, ne razmišljaju puno. Ako samo čuju neku priču i uopšte nemora informacija da bude proverena oni odmah nalaze opremu ne pitaju koliko košta, odmah izlazi bager, kopa...
Ako imaš neke veze sa nekim ko ima dobru aparaturu i ko bi moga i hteo da dođe na Kosovo (na moju odgovornost) javi se imam odličnu lokaciju dokumentovanu ali nemam tehniku koja mi je potrebna.
Ako takodje znaš za neku lokaciju na Kosovu, piši.
Teme: 26
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
poz dex2013 znam bio sam u prizrenu tri puta po deset dana sa turcima i albancima samo da znaš neidu glavom kroz zid potkovani su aparatima i to kvalitetnim ai znanjem dosta se školuju u turskoj na arheološkim fakultetima i imaju podršku država koi si kraj kosova
Okolina Gnjilana, Možda si imao iskustva sa nekim pismenijima. Jel imas nekog od poverenja da mi preporuciš sa dobrom tehnikom? Nebitno iz kog kraja Kosova je.