Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beograd
Te price po srbiji,od davnih dana,80% su mastarije,mada se nadje i po nesto,nemogu da kazem,ali vece kolicine to je bas retkost,ukratko cu reci samo jedno,deda od moje supruge je pocetkom 70setih godina,sto znam da je istina,u okolini beograda pronasao vecu kolicinu dukata turskih,neznam bas tacno ali se vrtelo oko 7 8 kg,u cupu,iskopao je bez metal detektora.Znam dobro da su imali ovde staru kucu sa 5 ari placa,i od jednom su poceli da kupuju ovde sve sto se prodavalo,pretezno je ulagao u zemlju,poljoprivrednu mehanizaciju,napravio novu veliku kucu itd.Skrivao je to dugo godina i od svojih najblizih,da bi pred smrt napravio sastanak svih nas i poceo da prica.Ukratko cu,reko je da je pronasao taj cup,pitali smo ga kako ga je nasao,rekao sanjao da je tu i tu,poranio reko ide da radi negde na dnevnicu,slagao ih tada i reko na dubuni 4tvrtog asova je udario u nesto meralno,kopo je okolo i nasao je to sto je nasao,par godina posle opet mu se prikazao u snu,ali je lokacija bila otvorena i kaze da je kopo par dana,i da ga je neko video iz mesta,i rekao kako sam zabo asov,naisao sam na pepeo,kaze kada naidjes na pepeo da nema tu vise nista,da je se zlato pretvorilo u pepeo,imao je tu neku logiku njegovu,ali nam je rekao tacnu lokaciju cupa,cak je i kupio ceo taj potez zemlje,nikome nije bilo jasno pre zasto je to kupio jer je uvala,ali je otvarao karte onako polako namazano,reko je da je tu nekada isao put za vreme turaka,sto ima logike uvala ima vode,cak ima i jedna pecina,mala doduse,i reko je da tu ima svega i svacega,97 ili 98 godine ponovo mu se pojavilo u san za veliki cup,ali je odustao i cutao,star je bio vec tada,zanimljivo je i to sto je zadnje reko,deco ja ako prezivim 7 dana jos,jer znam ovo kada odam da necu docekati mozda i sutra,preminuo je 4 dan od toga,ja sam jebiga nemam para bas,ali sam uspeo da skrpimza jedan jeftiniji detektrorcic,i isao uz tu recicu,nasao sam samo jedan manji grumen zlata,kao kliker velicine jer detektor je krs mislim da ide do 20 cm samo,deda je reko da se tu obruslia zemlja i da ga je dodatno prekrila,mada nismo uspeli da ga odvedemo da nam kaze tu,nego je onako iz kreveta pricao,ovaj bih porucio,pa ako se bolje razumete da mi date savet za detektor.......https://www.aliexpress.com/item/MD-5008-Underground-Metal-Detector-Gold-Digger-Treasure-for-Gold-Coins-Relics-Max-https://www.aliexpress.com/item/MD-5008-Underground-Metal-2 nasao sam na sajtu tom
Odgovori
odgovori mi na p.poruku mislim da se ynamo
Odgovori
(28-01-2017, 02:40 PM)odavno u penziji link Piše: ,ovaj bih porucio,pa ako se bolje razumete da mi date savet za detektor.......https://www.aliexpress.com/item/MD-5008-Underground-Metal-Detector-Gold-Digger-Treasure-for-Gold-Coins-Relics-Max-https://www.aliexpress.com/item/MD-5008-Underground-Metal-2 nasao sam na sajtu tom

Joj kolega pa zar vam treba bolji od ovog što imate

(12-09-2013, 09:44 PM)odavno u penziji link Piše: Minelab GPX 5000 ... samo da ti kazem placen je 1200 dolara plus 200e dok je doso do Nemacke, a ne ovde je xexex vidi koliko oko 4500e ga prodaju ovde...Eto sada znas o kom se detektoru radi,steta sto mora jako puno da se ulozi u ovaj poso,ali ako se radi isplati se relativno brzo...
Odgovori
taj mi je policija oduzela,i popio sam bio prijavu,neko me bio prijavio,namestili mi
Odgovori
Uzasno ružno iskustvo.
Da li je teren bio pod državnom zaštitom ili jednostavno su to učinili (možda i protiv pravno) na terenu koji nije u klasifikaciji kulturološkog dobra R. Srbije?
Odgovori
karadjordjeva ispod kalemegdana,stare kuce,zgrade napustene za rusenje
Odgovori
to ti je jako losa lokacija mislim zbog policije i ljudi, treba se kloniti tih urbanih lokaliteta
Odgovori
vidi riyicno je ovde reci pribliynu lokaciju,a tek je reci skoro 100% gde se nalayi.IYVINI MALO KRITIKE NEKADA VREDI.PRIJATELJU PA YATO SI TI PAO.UYELI TI APARAT....NIJE TEBE NIKO NAMESTIO,KAO I MNOGE DRUGE.VEC STE SAMI SEBE MONTIRALI.JBG TO JE CENA DRUYENJA...Pa Posle ovoga svaka susa ima da predje da radi podyemne radove i to u sklopu BG.NA VODI!!!OVI CE DA BIDNU POD IYVODJACI RADOVA.jedni rade yidanje povrsinske radove,a ovi podyemne.IZVINJAVAM ALI OVO NEK BUDE YA PRIMER MLOGIMA...ja imam slicnu pricu ya odavno i mogao sam metak popiti itd.ynaci vodite racuna sta kome pricate i skim se druyite
Odgovori
Jebiga sve je rizik,stari grad je poznat po svemu i svacemu,svasta moze da se nadje,pogotovo u podrumima,i tavanima,u gredama naprimer krovnim,skriveno naravno,u podrumima,zemljanim pogotovo,pretezno nakit,i novcici.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)