Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Staro seliste kod mog sela, blago
Zdravo svima, prvo da najavim da nisam rodjena u srbiji i da sam vrlo kasno naucila srpski, izvinjavam se zbog gresaka malo mi tesko pada da se izrazim kako treba Big Grin.
Pa da pocnem, moje selo je u okrugu pozarevca. Davno su tu turci vladali. Do sada istinite "price" (dogadjaji) .nadjeni su kod jednog hrasta pre par godina dukati (naravno policija zatekla coveka kako kopa, pa su preuzeli stvar i uzeli dukatw). 2) crkva je skoro iskopana iz zemlje.
Sada mene kopka dali da idem u potragu,..moj brat ima detektor (to je njegov cist hobi traziti stare oruzje, municiju i rimljane znaci nista vredno). Trazio je po jednoj livadici gde su nase njive, a poznata prica je da je tu pre kada su turci bili bilo selo, moj brat je nalazio tu bas dosta starih rimljanski novcica i municiju (one kugle ne znam kako se zove) cak je i bas staro oruzje nasao. Dali mislite da tamo ima nesto vise? Ja ne znam gde da pocnem traziti...a imam celu opremu detektora platio je oko 1000 evra za to. (Nisam u mogucnosti da pitam brata jer nemamo kontakt)

Drugo) u dvoristu smo naisli na neki temelj ispod zemlje, baka je rekla da vidimo sta je, poceli smo kopati kad smo dosli do metar dubine prestali smo, jer su komsije bili naravno vec radoznali, taj "temelj" sta god (izgleda kao beton) nije samo dubina nego i ide kao kocka u sirini, sta bi to moglo biti? Bas je veliko to sto smo videli a ko zna koliko je stvarno.
Odgovori
posalji slike,mozda znam odgovor
Odgovori
Moze biti svasta.Moguce da je grobnica,ili neka ostava,pa cak i neko skloniste,ili temelji neke gradjevine.Tu ti metal detektor nece pomoci mnogo.Sobzirom da je dubina preko 1 metra,preporucujem ti geo radar ili malo bolji skener sto se tice tehnike.Ili alat u ruke pa otkopajte to je svakako jeftinija solucija.Pozdrav i sa srecom.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)