Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
novi clan na terenu, potrebna pomoc pri kupovini metal detektora
postovani clanovi foruma,

zamolio bih sve vas koji se bave ovim sportom i vec poseduju metal detektore (nebitno samogradnja ili ne) za savet a koji je vezan za kupovinu samog metal detektora. dakle ja od opreme trenutno nemam nista ,jedino volju da pocenem. idealni detektor bi s mojim trenutnim znanjem trebao da na dubini do 50cm pronadje jedan novcic, na dubini do 80cm-90cm moze da detektuje par novcica, od 0.9m-1.5m-1.6m da detektuje vece metalne oblike velicine npr. metalne kofe od 10l ili omanjeg lonca ,sve preko te dubine je po meni vec mozda i nepotrebno ,znaci max. 1.8-2m . dakle ja trenutno trazim jedan takav uredjaj i nadam se da ne trazim previse?

inace nisam siguran da li smem kao novi clan da pominjem pp pa stime meni je sasvim sve jedno da li cu odgovore dobiti javno ili porukom...
unapred hvala svim clanovima foruma . 
Odgovori
Pozdrav
Potpuno ista prica kao kada sam ja pocinjao sa ovim hobijem.Mislim da takav detektor koji ti trazis sa tim dubinama 50cm novcic ili 80-90cm nekoliko novcica, jos nije izmisljen.Moj savet ne trazi najbolji detektor vec trazi najbolje mesto, lokaciju.Mozes imati najbolji detektor (ako uopste moze da se kaze za neki detektor da je najbolji) nista ti ne vredi ako nemas dobru lokaciju. Jos nesto nisi naglasio koliki ti je budzet za detektor.
Odgovori
sto se budzeta tice ,recimo da bih odvojio nekih 500-600eu .
Odgovori
lanmile!
Жао ми је што те морам разочарати, али, метал-детектор са могућностима које си навео - НЕ ПОСТОЈИ!
...Изузев код превараната. Код њих су свакојака чуда могућа.
Поздрав!
Sneshko

П. С.
neu ти је дао одличан савет!
Odgovori
(18-09-2016, 11:19 PM)lanmile link Piše:postovani clanovi foruma,

zamolio bih sve vas koji se bave ovim sportom i vec poseduju metal detektore (nebitno samogradnja ili ne) za savet a koji je vezan za kupovinu samog metal detektora. dakle ja od opreme trenutno nemam nista ,jedino volju da pocenem. idealni detektor bi s mojim trenutnim znanjem trebao da na dubini do 50cm pronadje jedan novcic, na dubini do 80cm-90cm moze da detektuje par novcica, od 0.9m-1.5m-1.6m da detektuje vece metalne oblike velicine npr. metalne kofe od 10l ili omanjeg lonca ,sve preko te dubine je po meni vec mozda i nepotrebno ,znaci max. 1.8-2m . dakle ja trenutno trazim jedan takav uredjaj i nadam se da ne trazim previse?

inace nisam siguran da li smem kao novi clan da pominjem pp pa stime meni je sasvim sve jedno da li cu odgovore dobiti javno ili porukom...
unapred hvala svim clanovima foruma .

Pozdrav kolega.Kao početnik u ovom hobiju naveo si skoro nemoguće osobine za detektor koji kupuješ.Kao što ti je i Shnesko odgovorio takav detektor ne postoji.Trebaš početi sa nekim skromnijim i jeftinijim detektorom dok savladaš osnove rukovanja i pretrage terena.I pored svega je najvažnije da znaš da idealan detektor sa svim dobrim mogućnostima ne postoji.Shvati ovo kao hobi i razonodu,te da se istraživanjem nećeš obogatiti.
Odgovori
MOJE MIŠLENJE JE DA NE KUPUJEŠ METAL DETEKTOR,AKO SI SE VEČ ODLUČIO DA KUPIŠ BIČEŠ NEZADOVOLJAN

https://www.youtube.com/watch?v=96lNxkNi3Yo
Odgovori

https://www.youtube.com/watch?v=B5A0oE9Ggmk
Odgovori
hvala kolege,

inace ja kupio detektor ,rucni rad, od coveka iz Paracina, tacnije iz okoline Paracina. prezadovoljan sam, kako dubinom na koju detektuje tako i samom diskriminacijom predmeta a naravno i covekom koji mi je prodao i prilikom preuzimanja izdvojio jedno sat vremena kako bi mi sto vise pojasnio princip rada i rukovanja, sto mi je pomoglo mnogo jer se pre toga nisam sretao s ovakvim masinama. posto sam aparat tzv ,,golden target,, pazario i otisao kuci redno je i bilo da iskopam par rupa i ispitam dubinu. situacija je sledeca:
-novcic ,20 para iz 1978 god. pronalazi na dubini do 45 cm .
-bakarnu plocicu, 15x15cm ,pronalazi na dubini do 115 cm . (da preko metar, dobro napisano, nije greska)
-metalna serpa, 35cm ,precnika ,pronalazi na dubini do 160 cm .,da tako je 1.6 metara.

... pa kolege ovaj uredjaj recimo ispunjava moje pocetnicke zahteve ,odnosno za moja shvatanja je dobar metal detektor a ako uzmemo u obzir i cenu, onda je jos i odlican.

nisam napisao tekst kako bih nekoga vredjao ili omalovazavao neki drugi uredjaj ,ja zapravo o ovim uredjajima i ne znam bas mnogo ali sam napisao samo ono u sta sam se uverio. svakako ne pisem ovo kako bih pravio reklamu ,niti pisem da bih svoj uredjaj prodao dalje nekome ,ponavljam samo sam napisao ono sto sam video svojim ocima.   

pozdrav!!!
Odgovori
neverojatna dubina,dali bi postavio neku sliku:i ako nije tajna kakva je cena i ja bi kupio takav detektor
Odgovori
Svaka čast na dubinama! Ne menjaj taj detektor jer ćeš teško naći dublji. Ne bi bilo loše da napraviš neki klip gde se vidi testiranje sa tim dubinama u realnom zemljištu.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)