28-01-2013, 03:54 AM
za ove mome ima plan,javite se,ali slikajte da vidimo jeli ono pravo ili su lazi
eve edna vistina za tragacite na blago
|
28-01-2013, 03:54 AM
za ove mome ima plan,javite se,ali slikajte da vidimo jeli ono pravo ili su lazi
13-03-2013, 04:21 PM
(24-01-2012, 03:01 PM)MAKEDONECMAKEDONEC link Piše:VO VRSKA SO PESTERATA SO SEDUMTE MOMI.TAA SE OTVARA SO KLUC AMA VRATATA SPECIFICNO SE OTVARA. VNATRE IMA 7 MOMI SEKOJA DRZI NESTO ILI PRAVI.IMA 3 PODOTVORENI VRATI. IMA STEMUVANO DINOSAURUSI ,BRAV ,SKORPIJA ILI RAK ,KONJ ,KONJANIK BEZ EDNA NOGA ,NOGATA E NA DRUGO MESTO,PRED MACEVITE IMA TRI LINII VO BOJA OD STRANA KAMARA VO NEJZE NESTO? Mnogu e interesno ova koga ke se zafatite za nekoja rabota koja ne ja znaete. Eve sosema slucajno se zafativ so ovoj citat pogore. Znaci prijatele ti sakas da kazes deka imas resenie. E imam i jas ama ima eden problem. Nitu toj rped tebe koj ja zapocna temava za pesterata so momite, nitu bilo koj drug ima pojma kade e vlezot ili e vlezen. Vo poslednive 20 godini sum se sretnal so 50 luge koi tvrdea deka bile vlezeni, ama nikomu ne mu drzi da ne odnese tamu. Eve posto ti spomenuvas detali dali barem voopsto znaes vo mesto vikano kako treba da se naogja pesterata so momite? Go spomenuvas konjanikot, ok, kazi mi koe ime go pisuva pod konjanikot? Go spomenuvas kamarceto pred mecevite, vo red, a dali si siguren deka e edno kamarce ili ima poveke? Eve malku pojasnuvanje za drugite, jas ne sum bil vo pesterata i ne sum vlegol no go imam dokumentot vo mene. Tocno e deka vratat e specificna, kako triagolnici e sklopeni eden vo drug, kako i da e, otkako ke vlezes vnatre ima kamarce i tuka se naogja klucot so koj se isklucuvaat mecevite, ajde ako imas dokument kazi mi koja bukva e na klucot i kako izgleda? da ne odime ponatamu, pred da stignes do plocite koi se vsusnost 3 razlicni boi od koi ednata e crvena, treba da pomines odredeno rastojanie, kolku cekori e tunelot od vlezot dodeka stignes do plocite? Dosta e za sega, i ako nekoj ima navistina pojma kade e ovaa pestera neka zeme denesen vesnik i neka go slika vnatre, inace nemoze da me ubedi deka znae, a ako go napravi toa, togas ke mu kazam kade da izvadi kaucija pred da me odnese mene da ja resam rabotata :-). So sreka na site kolegi....
13-03-2013, 05:52 PM
i sto drzi poslednata moma vo race i sto ima vo nea
nekni bev na terene megju kratovo i kriva palanka nekade 20km vo blizina na taa pestera ako e voopsto taa Filip pak ke odam natamu po druga rabota i ke me odnesat rekoja i do tamu ke dokumentiram i mene iskrajno ne mi se veruva deka e taa ama covekot demek sinot mu zaginal vnatre
20-03-2013, 02:54 PM
potreban mi je savet strucnog lica...pre dva dana sam iskopao cup velicine blizu pola metra ,cup sam video i zatrpao sam ga ponovo. dali neko moze da me posavetuje sta sad posto nisam dirao rukama niti sam ga ostetio. pored cupa sam video 3 kom boje zlata parice. sta da radim sada...unapred sam zahvalan
20-03-2013, 03:26 PM
Prijatele nema sto da se mislis sto da pravis. Kupi gumeni rakavici, iskopaj go mestoto izvadi go i nosi doma. KOga ke stignes doma isturi go vo kada i pusti mu voda da tece da go izmie losoto od nego i so zdravje da si gi trosis.:-)
21-03-2013, 12:04 PM
(20-03-2013, 02:54 PM)Kelti Juhor link Piše:potreban mi je savet strucnog lica...pre dva dana sam iskopao cup velicine blizu pola metra ,cup sam video i zatrpao sam ga ponovo. dali neko moze da me posavetuje sta sad posto nisam dirao rukama niti sam ga ostetio. pored cupa sam video 3 kom boje zlata parice. sta da radim sada...unapred sam zahvalanZdravo, brate nemoi da zuris ,ima pisano po forome kako da se opazis ,poproceti i stegni oprema i vadi .Srecno, poozz.
14-04-2013, 06:27 PM
abe brate ne praj filmoj Zamisli go iskopal i pak go vratil heeeeeeee
31-05-2013, 09:20 AM
ako druze ti znaes takva rabota i neznaes da ja zavrsis togas otkazi se od ovoj sport poz.
31-05-2013, 11:01 AM
se oddalecuvame od temata za pesterata vo toj predel treba da ima 7 cesmi vakvi site se isti
18-08-2013, 01:04 AM
|
|
|