08-09-2013, 01:00 PM
TEMA JE POTOVO ODKLJUCANA I AKTIVNA ! Svi komentari koji nisu vezani za temu i sadrze uvrede bice bez objasnjenja brisani.
Metalne rašlje
|
08-09-2013, 01:00 PM
TEMA JE POTOVO ODKLJUCANA I AKTIVNA ! Svi komentari koji nisu vezani za temu i sadrze uvrede bice bez objasnjenja brisani.
08-09-2013, 09:26 PM
Raslje su samo kao skazaljka na nekom aparatu,vazna je elektronika,a ona je u nasoj glavi.Pored toga treba znati da srce ima hiljadu puta jace magnetno polje od mozga.Rasljar samo registruje promene u zemljinom magnetnom polju...
08-09-2013, 10:52 PM
Zoran jesi radio sa rasije sa ellektroniku, znam da postoi razlika sa elektronike i bez, samo neznam na sta sve reague. Ako razumes ova problematika molim te reci malo vise oko toga
08-09-2013, 10:58 PM
(10-01-2013, 11:01 AM)dr.jare link Piše: [quote author=gusar63 link=topic=667.msg11395#msg11395 date=1356652050]Gusar63 gde si ti da li si napravio raslje iz linka koji sam ti poslao http://www.geotech1.com/cgi-bin/pages/co.../index.dat ako hoces da rade na struju onda kupi na vojni otpad "poljski telefon M-63" i dobices aparat sa raznim frekvencijama i strujom koja te siba. Samo mora da budu dva operatera stavis sladjanka da vrti telefon a ti prikacis dve zice na raslje i drzis... znaci ne treba da kupujes baterije... Pozzz Ma dobar ti je ovaj telefon za pecanje ribe [/quote]
01-10-2013, 04:22 PM
Rašljama nije potrebna nikakva elektronika, one već vizualno pokazuju gde, šta i kako!
Radi se samo o kvalitetu, tj materijalu od koga su izrađene. Preciznost rašlji i dubina traženja nisu uslovljeni kao kod metal detektora, ali je potrebno ozbiljno vežbanje! Trebalo bi napraviti neki skup za ljubitelje ovog foruma, gde bi se uz čašicu dobrog pića i još bolje druženje, uživo razmenila iskutstva, demonstiralo sve to što se piše ... Možda administrator ima neku ideju???
27-10-2013, 07:30 PM
(17-10-2011, 09:02 PM)sisoje link Piše: pa zasto nije nasao svih 10 puta nego 9 puta? To je zato sto na mesto gde se trazi ili bilo gde pored signala koji se trazi, na primer od zlata, tu na terenu gde je zakopano zlato ima i drugih zracenja od repetitore, predavateli, od atmosvera i ostalo koji prave laznih signali i oni mogu da te zavucu na mesto gde se ne nalazi to sto se trazi. E sad samo sa rasije mislim da je tesko da se zlato nage, a to merenje da bude to sigurno, jer bi trebalo da se kopa metar, dva a da ne izage nista stvarno bi bilo problem. Tako da rasije ko rasije bi reagirale na svaku anomaliju koja postoi u zemju, dali su to zracenja, podzemnih voda ili zlato, ali ako od 10 signala imas uspeh samo na jedan, a treba da kopas po dva metara ne bi imalo smisla da se radi jer bi izgubio volju posle drugi pokusaj. Tako da mislim da rasije kad bi se koristile za zlato trazenje mora da idu sa elektroniku, a to vise spada u lrl, jer veci broj lrl radi sa upotrebe rasije.
27-10-2013, 09:28 PM
Predlazem takmicenje.Ucesce 100 evra,pobednik sve nosi.Citam na internetu da se u mnogim zemljama takva takmicenja organizuju,a i jedna americka fondacija nudi milion dolara onom ko dokaze da moze da nadje vodu.Do sada jos niko nije ni kvalifikacije prosao.Mi u Srbiji smo u Evropi prvi rasljarili,ne zaboravite da su Vincanci bili prvi evropski metalurzi.
27-10-2013, 10:20 PM
Moze, ja se slazem, jasno da smo mi Balkanci mnogo napredniji od evropjani i amerikanci, tako da miislim da mozemo da uzmemo milion. A ovaj Carl iz Geotecha sto nudi milion e veliki skeptik u vezi lrl tako da pored onih sto su teska prevara on ocrnjava i sve ostale. A citao sam na druge svetske forume da ovaj sto nudi milion izbegava da prihvati predizvik. Rasceslaj malo po net i ce nages i to.
27-10-2013, 11:31 PM
ZDRAVO ADMINE!nisam imao prilike da vezbam i usavrsavam te raslje...ali ti mogu reci da sam licno video da nije sve laz,da one stvarno RADE.e sad na kojoj dubini to ne znam,treba videti ali jedno je sigurno da vuku na zlato.gledao sam dva coveka koji su dosli da nam provere jedno mesto.rade dvojica,ukupno su 4 sipke,po jedna u ruci i oni ih ubadaju.sta se desava raslje vuku prave slovo V i pokazuju smer,kada te dovedu iznad onda se otvaraju.ne znam cime su punjene ali sam ih probao,znaci kada ima nesto zlatno vuku da ne mozes da ih udrzis,zaprepastio sam se.napominjem probane su na povrsini,zato ne znam kako bi radile na zakopanu ostavu kroz zemlju?ostao sam u nedoumici...pozdrav
28-10-2013, 07:49 AM
licno gledo kad covek trazi vodu..i naso je
noje znao tacnu dubinu ali je sto se kaze ubo u milimetar mesto za busenje arterijskog bunara... i ja se cudio bio malko u neverici,.. e sad za zlato..ma sve se slazem ali ako je mnogo duboko..ko ce bre za grumnce od 20gr da kopa na pr 10metra...tu je jedino muka.. a s druge strane koja ce sonda to pokazati neznam,nisam imao prilike da vidim i to... mozda po navici ili nemam pojma cemu/zdravom razumu/ detektor pa sta ima ima ;D a voleo bih da na terenu vidim kako to fukcionise sa rasljama.mozda nije losa kombinacija i jednog i drugog..mislim treba probati sto da ne |
|
|