Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kako da iskopam zlato
Krec moze unistiti bakterije ali za zivu nisam siguran.  Kako se resiti zive pitanje za Plandziju?
Odgovori
Nisam stručnjak iz te oblasti jer da jesam verovatno ne bih ni bio ovde sa vama ali ako je Moravac u pravu onda je ovako zlato moguće uzeti na više načina a jedan je kreč a drugi led.
Recimo živi ili negašeni kreč pomešan sa vodom daje toplotu i u tom slučaju bi živa isparila (tada bi trebali biti što dalje zbog isparenja).
Led ili zamrzavanje na -40 stepeni celzijusa bi doveo živu u čvrsto stanje i takvo zlato bi se moglo "bezbedno" preneti na drugo mesto ali bi i dalje živa bila prisutna.
Jedan od načina bi mogla biti i voda,takvo zlato potopiti u neki sud, mućkanjem i menjanjem vode bi deo žive otišao sa vodom (ako znamo da je živa teška i tečna).
Svi oni koji "znaju" kako rešiti ovaj problem uvek po pravilu neće ili "ne mogu" da kažu ali je moje mišljenje da ipak ne postoji univerzalno rešenje za vađenje zlata pa bilo ono "prokleto" ili ne.
Odgovori
Bravo Crni1
Odgovori
crni1 sve sto si napisao ima logike i moze bii. Plandzija nece da odgovori da ne bi ostali kolege znali ili pa ni on sam ne zna odgovor sto je naj verovatnije da ne zna...
Odgovori
postoji univerzalno resenje cekamo plandziju da nam kaze
bravo crni
ima jos jedna hemikalija
a to je siva soda
Odgovori
Pa i živa soda se rastvara u vodi.
Citat: author=seki80 link=topic=5138.msg44203#msg44203 date=1470479845]
postoji univerzalno resenje cekamo plandziju da nam kaze
Ma ima više rešenja ali se gubi na numizmatičkoj vrednosti.
Odgovori
Ma kad ga pretopiš razrešiš ga svih kletvi...
Odgovori
U pravu ste .  Ja vam necu reci kako resiti ovaj problem jer ni sam nisam sasvim siguran . Rizik je isuvise veliki cak i ukoliko odlicno poznajete fizicke i hemijske osobine ovako opasne materije pa  i ako tacno znate sta treba da radite i kako da se zastitite.  Najbolje je da ukoliko ste pronasli ostavu sve lopatom pokupite i stavite u burence s vodom . Na taj nacin mozete bezbedno da transportujete blago na zeljenu destinaciju . Najvaznije je ne dodirivati ga rukama cak i ako imate gumene rukavice jer one nisu ni od kakve pomoci ukoliko je u pitanju dimetil ziva (izguglajte pa ce te shvatiti zbog cega ) . Isto tako treba zastititi i disajne organe i oci  mislim da je za to sasvim dovoljna obicna vojnicka maska pod uslovom da premestanje blaga u burence traje manje od minuta .
Nakon toga stvar treba prepustiti strucnjacima . Samo , ja sam rekao da postoje bar tri razloga zbog kojih zlato moze da postane smrtonosno . Ovde sam pomenuo dva ( ziva i njeno organsko jedinjenje dimetil ziva ) a ono trece nema nikakve veze sa zivom . .
Ali nemate razloga za preteranu brigu . Kao sto sam vac rekao u 99% slucajeva blago je potpuno bezbedno . Sad ako bas toliko nemate srece da nabasate na onaj 1% onda jbga .
Odgovori
Plandzija neki ljudi i dandanas setaju ulicama i nista nije i nedao Bog da im bude.....pozdrav samo da se nadje jedino da te tog momenta nestrefi infarkt...
Odgovori
(06-08-2016, 04:43 PM)plandzija link Piše: ...ja sam rekao da postoje bar tri razloga zbog kojih zlato moze da postane smrtonosno . Ovde sam pomenuo dva ( ziva i njeno organsko jedinjenje dimetil ziva ) a ono trece nema nikakve veze sa zivom . .
Ali nemate razloga za preteranu brigu . Kao sto sam vac rekao u 99% slucajeva blago je potpuno bezbedno . Sad ako bas toliko nemate srece da nabasate na onaj 1% onda jbga .

Pozdrav Plandžija,
ja razumem da neko nije voljan da kaže gde je video određeni znak, ili pak tumačenje nekog znaka, i to je razumljivo
Dakle šta mi deluje bez opravdanja? Upravo ovo što je u vašem postu s početka želja da nas kolege, saborce, drugare u hobiju upozorite na nešto što prističe iz bogatog životnog iskustva, obrazovanja i sl.
A tiče se mogućnosti da neko u svojoj jednog dana daj Bože "sreći" naprasno nađe se u potencijalu da mu se život okonča u 6 meseci. A na kraju Vaša nedorečeno za taj recimo 1% slučajeva.
Zašto?
Ničim ne bi ste ugrozili svoje mogućnosti u hobiju podelom mišljenja o toj retkoj pojavi za koju ovde možda malo ko zna šta je.
Makar osnovne karakteristike tog TREĆEG slučja, a koji kako sami kažete nema veze sa živom i njenim jedinjenjima.
Vidite i sami koliko je situacija u raznim temama bilo kada se dijalog sveo na:
"...ja znam al neću da govorim"... nije baš pohvalno, morate priznati.
Srdačan pozdrav.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)