24-01-2013, 06:21 PM
TUMUL..ILI..?
|
24-01-2013, 07:26 PM
Jesi probao sa aparatom,,,
24-01-2013, 07:49 PM
Jesam...u naznacenom delu ima signal..
24-01-2013, 08:01 PM
Ako si siguran da nije grob svezijeg datuma,,sto neprobas da otkopas,,,i ako je grob iz recimo 42.god..stavi krst zapali svecu i nista lose nisi napravio.....ja bih tako...
24-01-2013, 08:13 PM
A kako da budem siguran ? Da je iz zadnjeg rata a i iz onog predhodnog bio bi neki bilo kakav znak...obelezje...bilo sta ..ovako osim kamenja nema nista drugo.U blizini ..nekih 500 m je pravo groblje koje ima i dosta starih spomenika..cak i onih turskih..jer je ovo podrucje nekdasnje granice Turske i Austrije (nebih rekao mesto)...a signal je dobiven sa minelabom sirine oko 60-tak cm..specifican za dublje nalaze. Bila je kasna jesen snimanja..tako da sve ostaje za prolece (nad. visina je oko 1100m). Jos dva takva ima u krugu oko 200-300m. Sta znam...videcemo
24-01-2013, 08:18 PM
Kad covjek naidje na nesto ovako! Ima li kakve veze polozaj humke. Mislim na ono istok - zapad. Recimo ako je okrenuta humka na istok,onda bi recimo bila veca pretpostavka da je grob.Ima li to veze?? Posto recimo Pravoslavna grobnica zauzima polozaj na pravcu istok-zapad,dali se pretpostaviti da je grob,odnosno da je ta mogucnost veca od recimo hrpe kamenja koju je neko slozio cicseci njivu? Ja recimo kad bih naisao na tako nesto,to bi mi mozda bio prvi orjentir.
24-01-2013, 08:22 PM
(24-01-2013, 08:13 PM)grotagold link Piše:A kako da budem siguran ? Da je iz zadnjeg rata a i iz onog predhodnog bio bi neki bilo kakav znak...obelezje...bilo sta ..ovako osim kamenja nema nista drugo.U blizini ..nekih 500 m je pravo groblje koje ima i dosta starih spomenika..cak i onih turskih..jer je ovo podrucje nekdasnje granice Turske i Austrije (nebih rekao mesto)...a signal je dobiven sa minelabom sirine oko 60-tak cm..specifican za dublje nalaze. Bila je kasna jesen snimanja..tako da sve ostaje za prolece (nad. visina je oko 1100m). Jos dva takva ima u krugu oko 200-300m. Sta znam...videcemo Moguce je da je iz nekog rata.Vremenom se izgubio trag ili nesto ostavljeno. Ali nesto razmisljam.Ako ima Tursko groblje u blizini,moguce je lako da je neki grob nekog jadnika,koji je bio ili Hriscanin,Jevrej ili se mozda ubio ili neki drugi grijeh po njihovom ucinio. Takve su sahranjivali van groblja,ali u neposrednoj blizini.
24-01-2013, 08:40 PM
Onda otvaraj,,,,sta god da je tu ,,nije greh,,ako su kosti nemoj dirati vrati kako je bilo...i nemas problem....ja bi radio....
24-01-2013, 09:13 PM
Zdravo gospodo tragaci evo mene pored vas jesam ovde nov,ali u prirodi dosta zreo,a i godine imam poprilicno.Ova gomila kamenje je ciscenje terena,njive to je moje neko iskustvo sa ovakve gomile kamenje.
24-01-2013, 09:26 PM
Slazem se za zadnjom izjavom...
|
|
|
Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)