Za tu grobnicu znam Tikin. To je ono što se tiče zvanične arheologije. Mislio sam na
onaj neoficicijalni deo traganja. A konfiguracija terena sve govori, onima koji znaju da
vide
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(27-07-2016, 10:36 AM)tikin link Piše: u mom selu modra stena druze capri dosta toga je pronadjeno a imas na netu pise a znam i mesto pronadjena je i rimska grobnica i novine su pisale o tome ali niko nezna gde je bilo naselje rimsko
Crtovo ,Grnčar.......
Brdo Crtavo i pravac Grnčar - Ljuberadja
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Jesi li bio u crtovo,tamo imas tunel do modre stene
Postoji tunel ali ne do samog sela
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Kažeš to iz iskustva ili na osnovu priča drugih?
Teme: 16
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
jeste da sam rodjen u modroj steni i dole sam ziveo ali nisam cuo za taj tunel cuo sam samo da od vrha crtova vodi rupa do samog podnozja prema reci silazi u mesto zvano dupara
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
zuco za saradnju sam koritnicu nepoznajem a ovaj deo ovamo znam vreme za traganje imam samo za popodne i poneka nedelja a kad prodju malo poljoprivredni poslovi bice vise vremena a do vidin kladenac i korbes moze kad resis to je blizu ja radim svaki dan do 16h a mogu da izadjem jedno dva tri sata ranije nije problem pozz
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
capri za posmatranje terena nisam strucan mnogo ako mozes da prepoznas gde je bilo naselje izvolte odvescu te do grobnice ili pogledaj na google earth ili da slikam kad malo stane vegetacija pa da ti posaljem slike