Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zajecar-petao
Ok hvala pozz
Odgovori
Ovde se krenulo sa petlom kod manastira Kalenic pa sa petlom sa godinom i samo se vrtite u krug.Lepo kaze : U blizini bora ima reka Timok.Pored Timoka trazi staro kale.U kale ima dva izvora.Iz jedan se pije voda iz drugog ne.Pored izvora gde se voda ne pije na steni ima pevac sa otvorena usta.Plan od Mladena iz Makedonije.Ko zna i pokusa da radi bez plana napravice samo veliku stetu.U pitanju je neka magaza koja treba da se otvori.Normalno ko zna gde i kako.
Odgovori
I ne spominje se tu ni Dunav ni bilo koje jezero!!
Odgovori
(17-09-2016, 12:28 AM)PROFESIONALNI AMATER link Piše: Ovde se krenulo sa petlom kod manastira Kalenic pa sa petlom sa godinom i samo se vrtite u krug.Lepo kaze : U blizini bora ima reka Timok.Pored Timoka trazi staro kale.U kale ima dva izvora.Iz jedan se pije voda iz drugog ne.Pored izvora gde se voda ne pije na steni ima pevac sa otvorena usta.Plan od Mladena iz Makedonije.Ko zna i pokusa da radi bez plana napravice samo veliku stetu.U pitanju je neka magaza koja treba da se otvori.Normalno ko zna gde i kako.

Svaka cast, da neko kaze onao kako jeste na terenu. Jeste pevac nedaleko od tog Bora.
Nego kako, profesionalni amateru, da dodjemo do tog Mladena i ORIGINALNOG PLANA, da ne napravimo veliku stetu, kako kazes???
Pevca smo nasli, ocerupali i naucili ga da peva. Ako je taj Mladen za saradnju pa da otvaramo tu magazu, ali ne znamo kako? Pitaj coveka, ako hoce da dodje mi smo otvoreni za saradnju.
Odgovori
To pismo tj informacija je dosla iz Makedonije pre 15 i vise godina.Taj starac verovatno nije medju zivima.Kao ni Klincarski kod koga sam licno bio u Probistip.Makedonci su jaki za nas kraj (Timocku Krajinu)Data nam, je lokacija i gde da trazimo .Ovo ne dirajte i steta verovatno je hteo covek da dodje da on odradi.Ne drzi me za rec mislim da je napisao da se radi o rubinima i dijamantima.To sto si ti ti sarkastican to je tvoj problem.Ali ove nebuloze spominjanje Morave,Dunava i jezera nema blage veze sa ovim pevcem o kome sam napisao.E ja staro kale i dva izvora u njemu ne mogu da vam kazem gde je.Da znam prvi bih otisao tamo.Ali spominje se u blizini Bora je reka Timok i tu trazi staro kale.!!
Odgovori
(17-09-2016, 11:39 PM)PROFESIONALNI AMATER link Piše: To pismo tj informacija je dosla iz Makedonije pre 15 i vise godina.Taj starac verovatno nije medju zivima.Kao ni Klincarski kod koga sam licno bio u Probistip.Makedonci su jaki za nas kraj (Timocku Krajinu)Data nam, je lokacija i gde da trazimo .Ovo ne dirajte i steta verovatno je hteo covek da dodje da on odradi.Ne drzi me za rec mislim da je napisao da se radi o rubinima i dijamantima.To sto si ti ti sarkastican to je tvoj problem.Ali ove nebuloze spominjanje Morave,Dunava i jezera nema blage veze sa ovim pevcem o kome sam napisao.E ja staro kale i dva izvora u njemu ne mogu da vam kazem gde je.Da znam prvi bih otisao tamo.Ali spominje se u blizini Bora je reka Timok i tu trazi staro kale.!!

U Makedonija su dosta ljudi imali opise za Srbija,neznam kako se zvao taj starac šta ti je dao te opise,ali mogu da se raspitam,sigurno ima neku rodbinu
da bi stupili u kontakt s njima.
Kako se zvao Klinčarski od Probištip.Mogu da se raspitam i da ti dam informacije,zato što sam ja od te krajeve.
Pozdrav
Odgovori
Mislim da se zvao Sveto Klincarski.Ne drzi me za rec jednom smo se tada videli.On je umro.Bio sam kod njega pre 25g.Bio je tada u invalidskim kolicima ,odsecene su mu bile noge do kolena.O njemu su  tada brinulu drugari Borce i Trajce.Jedino sam kod njega video koznu mapu original i nigde vise ,za koje mesto i oni nisu znali.Informacija o petlu je dosla od Borceta.Secam se da je to trazio starac MLADEN.Najverovatnije i taj je pokojni .Receno je da ima planove na pergamentima koji se citaju i u mraku.Ja sam digao ruke davno od toga ali eto pratim ovde sta se pise i zato sam dodao na ovu temu ono sto znam. a ti se prijatelju potrudi i nadji Borceta iz Probistipa i uverices se da je sve ovo sto ti pisem tako.Ili po meni najaci igrac kod vas u Makedoniji je MUSLIN zvani Adzija iz Skoplja.Pozdrav i neka ti je sa srecom.
Odgovori
DA TAJ COVEK JE IMAO OPIS I PLANOVE ALI DOBRO REKAO NIJE STARA PLANINA TAMO GDE JE VI TRAZITE , NIT JE TAMO GDE JE SAD,  TRAZITE JE TAMO GDE JE  ??????? ,,
Odgovori
Koliko je prvi izvor udaljen od Timoka i koji.je.kokiko je udaljen.drugi izvor kokuko je stena visoka i koju visinu.pevac kokiko je i.sta.piae isood i kokiki su brojevii i koji broj najveci i postavi sliku i bice saradnje pozdrav
Odgovori
(17-09-2016, 11:39 PM)PROFESIONALNI AMATER link Piše: To pismo tj informacija je dosla iz Makedonije pre 15 i vise godina.Taj starac verovatno nije medju zivima.Kao ni Klincarski kod koga sam licno bio u Probistip.Makedonci su jaki za nas kraj (Timocku Krajinu)Data nam, je lokacija i gde da trazimo .Ovo ne dirajte i steta verovatno je hteo covek da dodje da on odradi.Ne drzi me za rec mislim da je napisao da se radi o rubinima i dijamantima.To sto si ti ti sarkastican to je tvoj problem.Ali ove nebuloze spominjanje Morave,Dunava i jezera nema blage veze sa ovim pevcem o kome sam napisao.E ja staro kale i dva izvora u njemu ne mogu da vam kazem gde je.Da znam prvi bih otisao tamo.Ali spominje se u blizini Bora je reka Timok i tu trazi staro kale.!!
Pozdrav,
Moja saznanja su slicna tvojima ali i kod drugih variijanti. Postoji ovde na forumu jos jedna tema koja obradjuje istu stvar kao i ova i prepliću se stvari i ovde i tamo oko iste stvari - petao sa otvorenim kljunom koji kao da peva!
Na zalost mnogo je tu nedoumica mnogo nelogicnosti, ako se rukovidimo svi nekim, ocigledno neautenticnim podacima, vec eto, prepricava svako nekakvu pricu kojoj je izvor negde po makedoniji.
Svako tvrdi da je njegovo saznanje najbolje i najverodostojnije sa, hajde da kazemo- nekim originalnim rukopisom. Kad svi, sto ne bi i ti tvrdio da su tvoja saznanja bas onako koja tako trebaju da budu na terenu.
Problem skoro kod svih koji tvrde da su bas oni u pravu po nekim detaljima su sledeci:
- Niko od Vas nije imao prilike da vidi taj neki "original", za koga ja recimo imam informaciju da je na nekoj navodnoj kozi !
- Neko je vec komentarisao u ove dve teme veoma razumno pitajuci sasvim logicno otprilike ovako:"Kako je moguce da se u toj pisaniji spominje mesto BOR, aludirajuci svi redom, pa i ti profesionalac, da se radi o ovom sadasnjem Boru sa ovim valjda nekim rudnikom u njemu, kada je taj grad ili naselje sa tim imenom osnovano i pojavilo se ohohoooo godina posle ikakvih ovih vasih i nasih pisanija ????
- Ako i pored svega figurira u tim "originalima" Bor kao mesto, onda slobodno okacite te Vase originale macki o rep.Onda se radi o najobicnijim falsifikatima kojih imate u 99,99% slucajeva i ne gubite vreme na njih dalje.
- Ako se uzme u obzir da u okolini grada Bora, po mojim saznanjima, postoji bar poznate lokacije nekoliko tih postaja ili manjih utvrdjenja ili popularno "kale", i to nekoliko manjih koje se bas nalaze nedaleko od sliva Timoka, onda sam pojam "Kale u okolini Bora" je jos veca nedoumica - koje je od njih ?
Pa ono kale u kom je  PETAO, reći ćete normalno, ali petla u tom potesu oko Bora nemaaaaa. Kao bilo ga je , neki spominju pa je unisten itd,itd
Idemo dale sa nelogicnostima:
- Sam pojam PEVCA SA OTVORNIM KLJUNOM KOJI KAO DA PEVA, ima svoje znacenje i kao takav simbol je oznacavao "Oslobodjenje od Turaka" i simbolizovaoje bas to - PEVANJE i RADOST SRBIJE! BUDJENJE NARODA KOJI JE ETO SIMBOLICNO UPRILICEN PEVCEM KOJI SE OGLASAVA UJUTRU - SRBIJI JE SVANULO JUTRO !.......

Kako god ovo je imalo simbolicno znacenje pevca koji peva sa otvorenim kljunom i kao takav simbol se je crtao, klesao, stemao ne samo na jednome mestu vec je pevca koji peva bilo na desetine , desetine mesta sirom Jugoistocne Srbije gde je ovaj simbol slobode bio uprilicen najvise.
Samim ovim podacima , odakle uopste negde pevac koji peva ili pevac sa otvorenim kljunom, sada postavlja i dodatne nebuloze gledano na vreme navodnog pisanja tog eto "originalnog plana". Uporedite godine Srpskog ustanka sa godinama kada se spominje izrada plana , pa cete videti da ni tu nema nikave logicnosti.

Po podacima nekih ljudi iz okoline tog Bora je veoma ocigledno da je iz makedonije izaslato mnogo poverenika od strane vlasnika "originalnog plana" put Srbije . Bilo je tu i makedonaca ali i nekih ljudi albanskog ili siptarskog porekla koji su se vrzmali medju mnogo tragaca iz okoline Bora nasumice trazeci eto tog nekog pevca -pored grada Bora. Svako je od tih "izaslanika" donosio neku svoju verziju" koja nikako nije bila svaki puta identicna sa nekom predhodnom. Tako bar tvrde tragaci iz Borske okoline, jer nije tu kontaktiran samo jedan tragac i zato se ovde svi redom busaju u prsa rukovodeci se onime cime su oni nadojeni i kojom od verzija je dosla do njih. I zato neko tvrdi da se tu ne spominje nikakav Dunav, nikakvo jezero ,....itd itd
Varijanti je bezbroj, od toga da su neki izvori U KALE, pa da su izvori PORED KALE , da postoji po nekome jedno, po nekome dva i opet sve u krug variajnti milion.
Beh podugack i nemojte da mi zamerite , tek da svima Vama eto dam neka moja saznanja o tim silnim petlovima.
I prijatelju Profesionace, nisam ni malo ironican vec samo da Vam eto prenesem najiskrenije neka moja saznanjana ovu temu.
Samo u mojim dadotekama imam dva takva petla koja mozda obecavaju da su to moguce lokacije , sto nikako ne mogu da tvrdim jer "originala" nema a verovati nekome na "casnu rec"  da je taj neki Klincarski ili ko zna koji od makedonaca (opet od usta do usta) i medju njima" nekome prepricavao neku verziju, je sasvim problematicno i diskutabilno ma cije price uzeti za apsolutno ozbiljne ili verodostojne sa necime za sta je pitanje da li uopste postoji ili je to opet neki "Bugarski folklor" gde su se kovali svakojaki planovi i prodavali naivnim Srbima i Makedoncima za neke parice.
Zato sam, ma koliko tebi bilo ironicno sa moje strane, i rekao- neka se neko pojavi sa originalom, makar naslikanim , pa onda mozete racunati na lokacije bar dva petla čije fotografije svakako necu objaviti ovde na forumu, da bih se nekome dokazao da ih imam jer bi onda nastala najezda sa milion dodatnih pitanja, u sta ne zelim da se upustam.
Ako je za vajdu nekome koristilo ovo moje tipkanje sa dva prsta , dobro jeste.

Iskreno na kraju zelim, da ma kome od Vas zapeva taj petao i da ma ko od Vas uspe da resi ovu enigmu sto zapravo i jeste velika enigma od samoga pocetka.
Srdacan pozdrav
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 10 Gost(a)