Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selo Malca niska okolina
#1
-Popin dol
- Lajcarski kladenac, da li su nekome poznata ova zvana mesta.
Odgovori
#2
Nema to u Malči. Nešto sam načuo da su ta mesta u svrljiški kraj.
Odgovori
#3
(09-04-2016, 08:47 PM)dekisa link Piše: -Popin dol
- Lajcarski kladenac, da li su nekome poznata ova zvana mesta.
    Nepravilno postavljate naziv mesta i zato se nemoze naći ono sto se traži, nije lajcarski kladanac već Lozjanski kladanac pod njega je kruška divlja...........
Odgovori
#4
Mozda je greska u pisanju gosn Branko V.
Pozz
Odgovori
#5
Jovino lojze
Odgovori
#6
Ima ta navedena mesta i jesu u selu Malča, ali taj bunar u koji je rasipano 5-6 tovara ne zna se gde je tačno.
Odgovori
#7
Lozjanski kladanac postoji i tacno je tu ima kruska.Postoji i jovino lojze i ima dub drvo Smile Pozdrav
Odgovori
#8
(10-04-2016, 01:48 AM)BrankoV link Piše:     Nepravilno postavljate naziv mesta i zato se nemoze naći ono sto se traži, nije lajcarski kladanac već Lozjanski kladanac pod njega je kruška divlja...........
Lojzanski kladanac je odradjen , pare su bile kod kruske ispod kamene ploce crvene boje . Lojzanski kl. se nalazi na mestu koje se zove lojzanski breg a lojze (vinograd ) je bilo manastirsko .
Odgovori
#9
Ja ne znam odakle vam ovakve informacije. Pre više godina kada sam došao do čuvenih opisa sa kojima je do sada upoznato pola Srbije, detaljno sam se raspitivao o pomenutim lokacijama u Malči i niko nije čuo za ta mesta ili kladenac. Plandzija ako se misli na manastir Sveti Spas za koji se zna da je postojao to brdo svi zovu osoj,pored njega detljak,sa druge strane dubrava itd. da se zove lojzanski breg stvarno prvi put čujem. Isto i sa Jovino lojze. U svakom mestu je bilo nekog sa tim imenom a možda i više njih. I da je bio jedan Malča je vinogradarski kraj i ljudi su imali po desetak vinograda a ne mora da znači da je sada i dalje tu vinograd. Gde su nekada bili vinogradi sada su bagrenjaci i zaparložine. Naravno,moguće je da su ta mesta stvarno u Malči a da ja nisam pitao prave ljude i nisam došao do pravih informacija...a moguće  je da ima nagadjanja u smislu: ,,ahaa,ovaj vinograd pripada tom i tom Jovanoviću,znači njegov predak se sigurno zvao Jovan,pa ima i kruška onda mora da je to to... ,, nema veze što je vinograd zasadjen pre 20 godina.
Odgovori
#10
Lojzanjski kladanac nije u tom kraju  . Video sam da ga pominju i pokusavaju da ga povezu sa Malcom ali on je dosta severnije .
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)