Teme: 215
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Extra izgleda a kakve su mu performanse?
Teme: 16
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav petravka.Ne zaboravi moj savet , da bez probe na raznim terenima nikome ne mozes garantovati
nista.Nisi me slusao do sada,saslusaj ili barem procitaj ponovo ono sto sam ti do sada pisao.Prijateljski savet od mene i nada da cemo ubuduce saradjivati.
"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
Pitao bih Petravku , koliko je igsl stabilan na zemlju i statiku posto sam cuo od ljudi da je tgsl imao problema , a navodno i fabricke verzije tgsl isto tako imaju izvesnih problema sa zemljom . Ja licno nemam iskustava sa fabrickim tgsl .
Teme: 9
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ja sam uzeo jedan IGSL od konstruktora i tvorca.Mogu reci da je izuzetno stabilan,znaci nema laznih signala ili periodicnog zvrckanja.Na izuzetno teskom terenu se pokazao odlicno.Teren je prilicno zagadjen gvozdjem iz ondasnjeg vremena,mineralizacija je veoma visoka i promene se desavaju na svakih 3-4 m(ovo se moze precizno videti na Deusu,pri grundiranju se pojavi broj na ekranu koliki je nivo mineralizacije a kasnije u radu koliko skacu ili opadaju barovi sa desne strane ekrana).Iz mojeg iskustva,kada se detektor zeli testirati,radi se na izuzetno teskom terenu ali uz to je pozeljno imati jos 2-3 drugara sa razlicitim detektorima koji ce ici istom putanjom kako bi se uocila razlika i prednosti ili mane.Zasto teski tereni?Zato sto ce na laksim,ravnicarskim,detektor raditi bar 20%-30% bolje i bice prodorniji jer ga mineralizacija nece gusiti.IGSL je polozio test,nema maskiranja sto je veoma bitna stavka tacno daje ton gvozdja i plemenitog i ako se nalaze zajedno ili jedno pored drugog,stabilnost izuzetna,dubina odlicna na pojedinacne komade novcica kao i na vece predmete.Postoji jos jedna verzija koju idejni tvorac IGSL-a nije prikazao,a to je isti model sa dodatkom displeja.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav I.Dzony.Sva ovo sto si rekao je ziva istina.Istovremenio dokazuje moje tvrdnje da se sablonski nista ne moze postici ni u samogradnji,jer sve zavisi na prvom mestu od majstora i njegovog znanja i iskustva teoretski i prakticno,na terenu.Takodje dokazuje mane fabrickih detektora pravljenih serijski,na liniji.Mnogo kvalitetnih detektora pre prodaje nije nijedanput testirano spolja,na terenu.Ili je samo testirano u zemlji proizvodnje,sto ne znaci da ce se i kod nas ponasati maximalno pristojno,na terenu.Stoga razlike u ponasanju na terenu dva ista detektora i dan danas stoje.To je moje licno iskustvo,ne govorim o samogradnjama , vec o fabrickim detektorima.
P.S. Nije zlato sve sto sija!Razlike su ogromne!Primer:ranije i sadasnje verzije Garet- a,Fisher- a, Whites- a,..
Razmislite dobro sta su sve nudili pre 20 godina a sta nude danas - skoro isto , samo lepse upakovano i mnogo skuplje!Realno , da li vredi ??? Zasto Tesoro i dan danas pravi serijske modele sa manuelnim podesavanjem???
Pozdrav...............fixxx
"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
(24-09-2011, 09:37 AM)orbit link Piše: Pitao bih Petravku , koliko je igsl stabilan na zemlju i statiku posto sam cuo od ljudi da je tgsl imao problema , a navodno i fabricke verzije tgsl isto tako imaju izvesnih problema sa zemljom . Ja licno nemam iskustava sa fabrickim tgsl .
Zamislite dva coveka sabijena u telu jednog ! Da li bi se trpeli??? Tesko. Mislim da sam sve rekao.Dokaz - hibridni pulsni detektori - dobitkom diskriminacije gubi se na dubini u zemlji.Ne treba mesati "babe i zabe" , da je moguce to bi odavno bilo patentirano i vec bi bilo u serijskoj prodaji !
Ovom prilikom obecavam da se vise nikada necu mesati u slicne diskusije , jer ne zelim da me sutra ili bilo kada bilo ko shvati pogresno.Ko pozeli bilo kakav savet , saradnju , pomoc , tu sam uvek , ali na PP, jer pojedincima ne vredi ni nacrtati da bi shvatili!
Veliki pozdrav svima..................fixxx