Teme: 12
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Od dede moga i ovo mesto
Tri cuke u klisuru u miljkovac...Mesto vodeniciste..Bela reka...hajducka vodenica...ali uzunova vodenica ...puska kovana..tri cuke ...medna stena itd
Molim poznavaoce tog kraja da pisu!!!!
Teme: 20
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
ZDRAVO KOLEGA ,NISI BAS JASAN U OVIM TVOJIM POSTOVIMA,DALI TRAZIS NESTO ILI PA IMAS NESTO A NEZNAS GDE JE,POMENUO SI MEDNU STENU AKO NIJE TAJNA STA ZNAS ZA TO MESTO
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
da nisi pomešao selo nije Milkovac a tri čuke traziš tri bunara...........
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Ja sam lepo napisao da sam u dedinim spisima koje sam nasledio pronasao komplet planove i opise za taj MILJKOVAC kod Svrljiga..A tu ima sve ono sto sam naveo i jos sto sta...npr. podzemno jezero u koje se ulazi (hajduci nikada nisu isli preko njega cak su i deo zazidali samo su odatle vodu pili)Mesto SINJI VIR....itd ..Znaci imam podatke ali nemam pojma gde je to
Teme: 20
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Teme: 15
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Samo jedna informacija od mene. Ekipa iz Knjazevca ,Svrljiga i okoline godinama je tragala za tom pecinom u kojoj je jezero.Kad su je nasli u njoj nisu nista nasli. Izfrustrirani zakljuce da je blago u jezeru i pronadju minere koji su uspeli da izminiraju prolaz kroz koji je voda otekla. I opet nisu nista nasli. Pricali su mi da je te noci kad je jezero minirano vrh vodenog talasa na Timoku u Knjazevcu bio visok ceo metar. Inace radili su po planu za Potajno jezero. Ja sam pricu najpre cuo od jednog od ucesnika (? )koji zivi u selu istocno od Knjazevca ,prema Sokobanji. Kasnije su mi je prepricavali jos neki koji nisu bili akteri ovog poduhvata. Mozda ima nekih clanova koji znaju nesto vise o tome a i gde se ta pecina nalazi jer se ja nisam bas mnogo raspitivao o tome
Teme: 3
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Plandzija,Sokobanja je valjda zapadno od Knjazevca
(salim se jer je ocigledno da je u pitanju lapsus).Branko,pomenu ti neka tri bunara,imas li nesto zasnimljivo u vezi istih?
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Mnogo si nestrpljiv!!!!!
Opusteno....
marso