Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VEZIR TEPE
CITAT
Milan

« Odgovor #60 poslato: April 13, 2015, 03:35:46 posle podne »

Eto, ovom prilikom ću iskoristiti da javno pozovem izvesnog gospodina koji je registrovan pod nikom "Kara Hasan" da mi se javi i reći ću čoveku tačno gde se nalazi ovaj most, pa neka se dalje vitla sa umroforcima, patrolama sa jedne i druge strane granice  (nebitno sa Srpsko-Makedonske ili Srpsko-Kosovske strane),a iznad svega sa lokalnim stanovništvom,  ja za tako nešto niti imam interesovanja niti hrabrosti da ostavljam negde galvu ne znam za koje novce i pare na svetu.
Odgovori
CITAT
Laki kes

« Odgovor #61 poslato: April 13, 2015, 06:08:31 posle podne »

Pa ja Milane ne mislim da se ubedjujem niti da dizem neke tenzije a jos manje da se dokazujem pisuci  o nekim temama gde posle mog pisanja nema komentara 
Neka se postavljac ove teme oglasi i neka kaze neku ili napise sta trazi kod Vezir Tepe a najmanje me zanima sta je na onom linku.Sto se tice toponima koji su napisani na turskom imas ih napisana na staro bugarskom koji isto imaju dosta turskih reci.
Imena toponima su tacna sve do jednog ali kao sto sam vec rekao ja neznam a i ne zanima me sta je tebi servirano. Bili su oni i pismeni .Koristili su cetiri pisma za pisanje a sam Vlcan je govorio sedam jezika i pisao  cetiri kao i popMartin . Apise ako mislis da uberes crno lale siguran sam da neces ali samo je na jedno mesto postavljen znak crno lale jer je bojom uradjen i  na pobit kamen, znak se jos uvek vidi ako pomeris zemlju......
Mnogo lepa ta okolina oko mosta pa jos kad predjes preko mosta i odes po put na ono drugo brdo na vrh i sednes i gledas Vezir Tepe kao na dlanu ,amo si se slucajno okrenuo na onoj krivini video bi i neki krst ,ogromam orao nekoliko vodopada neki sa vodu neki samo kad je velika kisa a vidi se i vodenica ona ispod onih tri i inad latinsko kale ,Vlcanovo kale ili samotvorno kale ,crkve, jevrejsko kale kao i dolinu,manastiri.....
Mnogo je brate da pisem i da nabadam po telefonu .
Jednostavno radite tamo gde vi se to uklapa i slobodno povedite tog turcina neka se pomoli na temeljima one Djamije mozda ce se i doseli da zivi tu....napravice novu.......ma samo neka se radi i gradi pa neka su one ....
Odgovori
CITAT
Milan

« Odgovor #62 poslato: April 13, 2015, 10:22:06 posle podne »
surdis fabulam narrare non juvat,
Odgovori
CITAT
Milan

« Odgovor #63 poslato: April 14, 12:15:41 pre podne »

Pa što tako brate @Laki ne kažeš da te ceo svet razume!
Sad znam na koji Karahasanov most misliš i priznajem da si u pravu 101% !
Tu je Vlčan, poliglota sedeo na Samotvorno kale i polagao završni ispit sedmog jezika. Pop Martin pecao ribe ispod onog drugog vodopada i isterivao misli na njegovu ženu koju mu ote Turčin.
Ne znam na kom jeziku si pronašao Vlčanovo pismo ili  Pop Martina - mislim na kom jeziku napisano? Samo pazi ako imaš zapisano u svesku u kockama, onda je to Vlčanovo pisanije, a ako je pisano u svesci sa malim linijama to je Pop Martinovo pisanije. Po tome su se razlikovali njihovi planovi. 
Pošto je ta lokacija nekih 150 kilometara od poseda Crnog Hasana(bar tako kažu oni Turski tefteri), mora da je Crni Hasan poslao donaciju da se tamo izgradi taj most pa su ga krstili na njegovo ime kao sponzora.
Znao je vezir da daje takva naređenja sedeći u njegovoj obnovljenoj tvrđavi zaostalu od rimljana i beše mu žao Martina i Vlčana da gaze kroz vodu te naredi Crnom Hasanu da im napravi most.
Poliglote kao poliglote, mešali malo jezike kako kažeš, pa su u staro bugarski jezik ubacili i nešto Turskih reči - zabunili se od znanja toliko jezika pa nisu znali na kom od njih da pišu pre.

Ako sudiš po forumskim nikovima da je dotični nik Kara Hasan neki turčin, po toj logici je Laki keš neki bankar koji deli kredite?

Šalim se ja, lepo ti reče, svako neka si  gradi gde misli njegovu crkvu ili džamiju, samo neka se obrće.
Meni ga nije žao,ko god da ga odnese, jer mi ga nije deda ostavio pa mi je krivo ako neko drugi nađe. Posebno što mi ni Vlčan a ni Martin nisu bili neki pradedovi, pa neka nosi ko šta hoće. To nije razlog da ne napijemo kad se sretnemo kod ono Jevrejsko kale kao jarani!?

« Poslednja izmena: April 14.  u 12:19:28 pre podne od strane milan »
Odgovori
CITAT
Laki kes

« Odgovor #64 poslato:  April 14, nepoznata satnica»

Celo vreme ti ja pricam i pisem a ti zapeo da budes  drugi Juda pa to ti je, ali najzad malo da se opametis.
Vec nekolimo godina ne pijem ali ako se sretnemo na to kale rado cu ti se pridruzit.
A ne zaboravi da ima jos jevrejskih kaletija koja su na staroj planini i ona nose druga obelezja.
U autu kod mene uvek moze da se nadju razni rekvizite pa i nesto za popit.
Sto se tice sponzora ovog mosta to je bio jedan od nacina gradnje mostova u to vreme a narod je placao kulukom. Bilo je tu i rimskih mostova i to nedaleko od ovog.
Odgovori
CITAT
Milan: 

« Odgovor #65 poslato:  April 14, nepoznata satnica»

Ehhhhh @Laki druže, nikad nije kasno da čoveku dođe u njegovu ćuskiju, pa i meni isto. Vidi samo da u gepeku imaš onu domaću ljutu od deset leta, jer one brlje i ne pijem.
Sačekaj samo da ispročitam nešto za ono Vezir Tepe. Preskočio sam list gde piše "Torta sa orasnicama" , pa sad čitam kako je Laza Ćosa organizovao Olimpijske igre za Vlčanove i Martinove hajduke na "Hajdučko igralište". To odsustvo Lazino  je objašnjenje zašto Vlčan nije položio i osmi jezik pred komisijom. Nije imao ko da mu dotura ceduljke sas odgovori pa pade na završni ispit. Sve lepo piše samo treba neko da pročita, a ja Juda kasno palim druže. Kad sve ovo ispročitam nastavljamo razgovor. Ovako si ti u prednosti jer si izgleda sve to ispročitao pre mene. Daj mi malo vremena samo da se i ja opametim iz ove literature. Kakav Kanic kakav Istorijski arhivi,Kakvi podaci Turski o spahilucima ,..... kakvi bakrači, pojma ti nisu imali gde je šta po Srbiji.
Vidim  otvorićemo ja i ti to Tepe ne zvao se ja Milan Juda.
Odgovori
CITAT
Laki kes

« Odgovor #66 poslato:  April 14, nepoznata satnica»

Procitaj neku i o onom hajduckom kolu sto je u derovol pa preskoci malko preko reku i odmori na polance ispred vodenicu a onda se popni i udji u orlovo gnezdo  ako je kojim slucajem malo i zatvoreno ti otvori i sidji na onaj sarkofag Bozil Vojvode pa onda idi u biblioteku ali nemoj da zalutas pa odes odma na h  igraliste jer neces opet da polozis ispit.
Vodi racuna mnogo da ne  opteretis mozdane vijuge i da me sasipas za znanje jer ja i ne citam vise od godinu.Ako ti nesto zafali u prvoj biblioteci i hoces malo  vise istorije imas tamo jos jednu malo zapostavljenu iza ugla ina ima te starudije jos od nastanka rima.....samo polako i opusteno  sve ce si bude
Obavezno olovce i paprcici kraj sebe i belezi .
Odgovori
Pozdrav drugari .
Bas sam nesto razmisljao dali je ova tema toliko vruca pa neko je preneo negde u planinu a gore zima  sneg i naravno puklo.
Odgovori
Laki kao što vidiš tema je neuništiva  ;D
Zato guramo dalje  Wink
Odgovori
Svaka vi cas  koliko komentari  i svasta se pise  i mora da priznam  da je negde 90 posto sve je tacno i priznajem da vise ne mogu da citam posto nemogu da trbim ovo cudo  daliste komentari  odlicni  a ja sta  sam  sve to brosao u STARU PLANINU  i da citas nekoliko svari ovde u forum  verujte da je tesko  ali bog mosda da pomogne  ovde  i neznam vise sta da dodadam  samo moram jos slike da postavim tu i to sve klesane orginal    dosada sta niste videle nesto kako izgleda  orginal  cudo verujte kako su mogli da klesaju nesto takvo docice vreme i  vetujem da postavim sliku jedan dan  veliki poz svima
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)