Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OTVOR.....
Svaka cast!!!
Odgovori
Evo jos jedne slike... Nakon spustanja niz stepenice, preprecio se 'zid', koji je naravno  'otvoren' a onda DEBELA TESKA METALNA VRATA SA JAKO VELIKIM LANCEM, koji je morao da se 'oslobodi' da ne bi neko 'stradao', posle smo naisli......(drugi put).... Za sada ovoliko...

[Slika: 25p36kl.jpg]
Odgovori
Doktor Smile
Odgovori
alal vera...
jedini koji se pokazao na megdana...
svaka cast...
Odgovori
E sad ste me razocarali sa ovim metalnim vratima. U istocnoj i jugoistocnoj Srbiji ima ih na svakom koraku. Tokom citavog dvadesetog veka vrsena su probna rudarenja na raznim lokalitetima. Sve te jame su po pravilu zatvarane ovakvim metalnim vratima da radoznalci ne bi  nastradali.Valjda je  takav bio zakon .  Danas su ovakvi ulazi uglavnom  zatrpani ali stariji mestani znaju priblizne lokacije gde se nalaze ovi ,,rudnici u pokusaju'' .
Odgovori
Plandzija, bas ti HVALA!!!!

Sad je meni jasno odakle SINE i KOLICA oko kamenih stolova, kipova, zrtvenika...(To verovatno postoji u svakom oknu kao u ovom nasem)
Onda nista, zatvaramo vrata jer od uglja nema koristi, nije kvalitetan pa je valjda zato  i zatvoren....

Marsovac

P.S. Posto si ti ocigledno nailazio na takve lance i otvarao okna, ajde pokazi bar jednu sliku, ne ovako samo ja iz rudnika objavljujem slike....

Evo neka ljudi presude, glasanje otvoreno....

A) Moji Rudnici
B) Plandzijina blaga (nevidjena)
Odgovori
Lako je da se utvrdi koliko su lanci i ostali metali stari,tj. iz kog su perioda i misterija je bar jednim delom resena.
Odgovori
Auuuuuuuuuuuu,
znaci ipak moram arheologe da zovem...  :o :o :o

Marso
Odgovori
  Nema potrebe za nervozom. Sve sto je objavljeno  (ovde i na drugim mestima) pre ovih vrata moglo je da se tumaci ovako ili onako. Ili kao neki anticki rudnik ili  topionica pa cak bi moglo da se tu prepoznaju i neki religijski momenti. Zbog toga sam na jednom drugom forumu ili nekoj grupi na FB i napisao da se nikako nista ne dira ,rusi ili minira jer je ono sto se vidi na slikama blago samo po sebi . Ali ova metalna vrata su me strasno razocarala jer citavu pricu smestaju u sasvim nezanimljiv period.Daj Boze da nisam u pravu.
Iz principa (a i iz drugih razloga) ne objavljujem nikakve fotografije mada se cesto desi da nakon nekih mojih opisa mesta na kojima sam bio  neki drugi clanovi objave i fotografije .
Odgovori
Posto uvek ima NEVERNIH evo jos jedna slika, i tu zavrsavam....rudnik ili ne, procenite sami....

[Slika: 5oyzd0.jpg]

Marso
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)