Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spisak toponima iz mojih planova
DANi 81 BIO SAM IMA JE KVACKA SA 12 PILETA OKRENUT KAMEN NAOPAKO GDE JE ZMIJA TRAKTOROM SU IZVLACILI KAMEN IMA I SADA TRAGOVI OD VUKA.DO VODENICE.I KAMEÑ KOGA VODA OBILZI SA.OBE STANE.UZETO JEI TADA JE BIO KRST POKUAAO SAM U POTKAPINU DA KOPAM NISAM.TADA NOAIO APARAT I POCELA JE JAKA KISA A OVCJA PECINA JE NAVODNO OTVORENA I TURCINA SA KALCOM NISAM TRAZIO JER GRUPA NIJE BILA DOBRA NAJLEPSE MESTO A I ZLO
Odgovori
Pozdrav svima. Ima li neko nesto za selo Rosomač, tj mesta slave, carčin potok, polom, gabar...
Odgovori
Da pokrenem ponovo ovu temu posle duže pauze.

Što se tiče grbave babe, dali se pored nje spominje i neki kamen u obliku jajeta sa još nekim znakovima, gvozdena kula Denis Hisar...?
Za smrdan kladenac znam da je odradjeno 5 koraka iznad kladenca prema istoku izvađen je ćup, dali ima tamo još nešto ili je to bilo to?
Za svatovsko groblje znam gde je i priča glasi ovako: Na raskrsnici su se srele dve svadbe sa svatovima i kako je tada postojalo verovanje da će mlada ostati nerotkinja ako jedna drugoj preseču put i nisu hteli da puste jedna drugu da prođu i tu su se svatovi potukli i dobar deo nji je tu i sahranjen. Dali se tu spominje i neka vodenica kao i kamen u obliku goča ili bubnja kao i tri groba?
Odgovori
Što se tiče manastira i ckve znam za sv. Trojicu i sv. Paraskevu. E sad Plandzija ako znaš lokaciju za ove crkve možda smo napravom putu.
Odgovori
Ja imam za svatovsko groblje i skicu i ostalo...pozdrav
Odgovori
Jel znaš lokaciju za svatovsko groblje? Ili neki bliži podatak da vidimo dali je isto groblje u pitanju.
Odgovori
Svatovsko grobljr oklina Vranja tu ims dosta kamena u krug i na njima krstevi negde jedan negde dva pa ima tri i jos znaci....
Odgovori
Svatovsko groblje treba da bude u svrljiskom kraju
Odgovori
Za Svatovsko Groblje koje ja znam je na Kosovu opština Vitina.

Plandzija imaš li nešto za ostala mesta koje sam naveo?
Odgovori
svatovsko groblje ima te u blizini djavolje varosi
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 17 Gost(a)