Teme: 15
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
,, U Jovanovu livadu ima dvabela kamena .Na jedan kljeste na drugi zvonac iskovani."
,,U Klisursko ima smrdljivi kladenac do kladenac ima tri groba ... a sve ovo je medju selo i Suljin trap"
Kurjacku rupu su ocistili hajduci a u ovim mojim spisima pise kako su i sta su tamo nasli i da su to odneli i sakrili na drugom mestu ali da nisu ostavili nikakav zapis ni znak zato sto jedan od glavesina to nije dozvolio(potrazi ,vec sam pisao o tome)
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Corvinus ,trazeci nesto po ovim mojim spisima nabasao sam na jos jedan opis gde se pominju 6 krsta i sedmi nedovrsen .Po ovom spisu trebalo bi da se na tom terenu nalazi i nekakav oluk.Za Dupni kamen nisu navedeni nikakvi znakovi.
Postoje takvi krstovi na dva mesta na Staroj Planini.Sedmi nedovrsen odnosno gledano u kamen levi krst je nedovrsen.Jedan iznad dojkinaca "Arbinje",a drugi iznad sela Kamenica.Oba znaka su blizu puta.Slikacu kad budem imao vremena.A sto se tice drugih znakova u okolini cuo sam da se neki traze ali ih nisam licno video.Npr,kantar,krst.slova isklesana na kamenu.Isto tako u blizini ima na jednom kamenu isklesano:potkovica,stopalo i strela slomljena.
Teme: 19
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav Plandzijo. što se tiče Klisure, ima kladenac smrdanac , ima i suljin trap.Kladenac je kaptiran za seoski vodovod pre 30 godine .Kopajući šanac za cevi dalje od kladenca našli su dva groba ali ništa vredno nije bilo u njima.Kaži šta da tražim dalje ako znaš.Pozdrav!
plandzija zdrvo brate zanimame bela voda za koi kraj se radi ja sam iz makedonie ima kod nas mesto zvano bela vod radise za neki beli manastir,9stepenika z.jabuka i tako dalje pa me znima dli e toto pozdrv
a to se nalazi u selo drenak
i zanimame sari djol ja znam jedno takvo mesto kod nas ima 3lancane vodenice, hsanov most, suva reka,djvolsk reka,crni vrh,je tu u blizini pa sada se spremam da odem tamo ovih dana i ja imam neki dokumenat ali mi nije dobro preveden posto je pisano na staro turski i je sifrovno ali 70% je prevedena p me zanima sto pise kod tebe d li se radi za isto
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Viktor , nemam nista za Makedoniju .
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Znam. (odgovor za gtargeta)
Teme: 19
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Pozdrav Plandzijo. Da li su ta tri groba uz kladenac, ili su dalje od kladenca , ima li neke oznake,itd..