Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spisak toponima iz mojih planova
cenjeni plandzija,ja sam iz okoline pirota i objasnjenja za neke stvari davno trazim:direklija,zeleni vir,sedam doline,crveni breg,...naravno da znam kod tih mesta puno znakova i nije do sad radjeno nista jersu mesta vrlo neprohodna.javi se
Odgovori
CRVENI BREG pa to mu dodje iznad predejana jel taj crveni breg ....
ili imas u pirot isto neki crveni breg
Odgovori
u maloj planini kod mog sela iznad pirota je hajducko mesto gde je bilo njihovo selo od devet koliba blizu njega je crveni breg koji samo nasa fam. zna jer je u nasem braniku,blizu je i crveni breg,ajducko kladence,svinjovo,lolina livada,govedariste.pokojni deda mi je pokazao pecinu u kojoj su navodno zakopane 40 puske,tu je zeleni vir i iznad slabi vodopad 10ak m visok gde je bila ajducka vodenica,tu je moj 16 godisnji rodjak bo video kazan para ali su ga bugari sutradan zbog odmazde ubili i odneo je tajnu,znaci ispred pecine dupli krst,minus strelica i rimsko 4,malo dalje kret sa produzenimkrakom u levo,daljelatinicno P sa dugom podcrtom,krst sa rupom dub.1-2 cm i td.nista nije radjeno a mnogi su nas pitali do sada.naravno nismo pricali.javi ako zelis saradnju.pozdrav vusta
Odgovori
vusta.........mislim da kosac ima resenje za tvoje probleme pitaj coveka za saradnju.
Odgovori
hvala ti aco. zvacu ga,atebi sve naj nisam stipsa ko iz viceva
Odgovori
Ma samo ti brajko zavrsi posao,,,i ne beri brigu,,onaj cika odozgo je sve to uredio i rasporedio kako kome treba,,,, Wink
Odgovori
Vusta, neke od tih stvari su odradjene. Moracu da pogledam detalje za Malu planinu i Sedam doline.Javicu ti cim ugrabim malo vremena da se posvetim spisima.
Odgovori
potrudi se jer znam i gde je govedarnik iz kog se ulazi u rimsku kovacnicu tamo.jedan od ulaza je davno zatrpan bile su resetke pa su ovcari nabacali kamenje da ovce ne bi lomile noge.veliki pozdrav
Odgovori
POZ plandzija uvek znas da trasis nesto ta cno i dobro u taj planinu tacno ima Sedam doline recimi ako snas nesto za Sedam doline poz POP MARTIN HIMOVIC POZ
Odgovori
Sedam doline se pominju na vise mesta u mojim spisima. U jednom spisu se kaze da se one svlace na jedno mesto.Najverovatnije se misli da sve vode do jednog mesta.Tu treba traziti polaznu tacku odnosno oznake.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 19 Gost(a)