Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Demir Kapija
#31
NA CARSKOM PUTU JE DEMIR KAPIJA ONA JE  IZMEDJU ORLOV VRH I VELIKI KONAK ,IZNAD KRDJALIJSKI PUT,A PAMUČNI PUT I CARSKI SU PARALELNI JEDAN SA DRUGI  ................... GDE JE PAMUČNI PUT MILANE...
Odgovori
#32
(23-08-2014, 02:20 PM)felix baumgartner link Piše:demir kapia zove se jedno mesto u jednu planinu u koju ima i jezero za pamuk put ne znam u sred jezera nema nisto osim planinske vode ja znam samo toliko.

Felikse, ne shvatajte bukvalan prevod sarı göl kao žuto ili crveno jezero. Radi se zapravo o nekakvoj žutoj ili crvenoj BARI (lokvi) a ne jezeru. Verovatno boja te bare asocira na boju zemljišta na kome se ta bara nalazi!? U toj bari treba da stoji neki poveći kamen koji je boje poput nekadašnjih bivola, znači tamno sive do crne boje.
Ali opet, da se ne udaljimo od teme Demir Kapije, nema nekih velikih povezanosti izmedju Demir kapije, sarı göl -a i Pamučnog puta, osim da se ti toponimi nazale na nekoliko sličnih skica. Ogromna je udaljenost jednog pojma do drugog. Tek da se uhvati neka orijentacija nekog orgomnog prostora i ništa više od toga.
Mislim da sam ti pomogao bar malo a da ne ode tema u nekom drugom smeru.
Odgovori
#33
demir kapia dali ima nekakva veza so kuru dere
Odgovori
#34
PO OPISU DA ALI MNOGO JE UDALJENO OD DEMUR KAPIJU.......
Odgovori
#35
postavio sam ovo pitanje je rmnogu mesta lice nekako na neki mesta .
Odgovori
#36
(23-08-2014, 03:00 PM)BrankoV link Piše:NA CARSKOM PUTU JE DEMIR KAPIJA ONA JE  IZMEDJU ORLOV VRH I VELIKI KONAK ,IZNAD KRDJALIJSKI PUT,A PAMUČNI PUT I CARSKI SU PARALELNI JEDAN SA DRUGI  ................... GDE JE PAMUČNI PUT MILANE...
Branko, odgovorih ti na neke stvari na čatu, ali ti je pao net izgleda ? Imena nekih mesta su greškom napisana , pa zato zbunjuje sve one koji gledaju skicu.

Na primer Novo Selo  se nije zvalo tako kako stoji tamo već sasvim drugačije.Dva , tri puta je menjalo naziv to mesto do današnjih dana. Čak su i tvorci pisanja lepo rekli : "Ne napisasmo prava imena na mesta", samo to svi zanemaruju, zato i razne pretpostavke kod svih nas - gde bi trebalo da bude celo to područje? Svi se baziraju na imenima datim u opisu i skici te ih prihvataju kao autentične, što je zapravo varka i skrivalica pravih imena mesta.

"Kale" koje se pominje recimo postoji i dan danas i jako je poznato  u današnjim danima kao arheološki lokalitet, i jeste kraj tog tzv. "carskoga puta" ali..........
Žao mi je nije sve baš za JAVNO, mislim da me razumete?

Odgovori
#37
Za neke stvari, da bi se odgonetnule na pravi način, je potrebno da učesnici u tome budu PRAVI LJUDI, što je danas misona imenica. Dokse to jednom ne shvati, sve će i dalje čučati tamo negde u zemlji a mi dovijati i pametovati po ovim forumima. Nikad niko, ili retko kada je neko sve kockice SAm do kraja rešavao. To važi za sve pa i za mene drugari moji. To važi i za Demir Kapiju i sve ostalo.

Da ne ponavljam Grotu: daš ljudima neke podatke, pa se onda nikada ne jave! Valjda misle da su tim šturim podacima rešili sve zagonetke i da im više niko dalje ne treba. Naša posla.
Odgovori
#38
dace bog ,milane,da se srbi sloze.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)