Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CRKVA SV.KOZMA I DAMJAN
#1
IMA LI NEKOG IZ OKOLINE OVE CRKVICE
Odgovori
#2
Ako je u Makedonija ondak kod meni ima jedna pisi u PP sta te interesira
Odgovori
#3
priblizna lokacija?
Odgovori
#4
Negde ka Kruševcu ono što sam ja našo na internetu, znam samo da bi trebalo da se mesto zove KOZNICE.
Zna li neko gde bi moglo biti tacna lokacija
Pozz
Odgovori
#5
Sirok je taj rejon. Ima brdo "Koznik" a selo ispod brda se nekada zvalo koznice / inace u blizini je i Crkva Svetih Vraceva Kozme i Damjana. Napisi sta te konkretno interesuje.
Odgovori
#6
Konkretno prvo se pominje Koprivnica Niška i odande dalje na istok prema suncuna mesto zvano Koznice u tom mestu izvor i  u okolini jdan od znakova je + /krst/ i još nešto, pa odande na jedno visko mesto gde se nalazi mala crkva sv.Kozme i Damjana.
Sada ako neko zna oznake vezano prvo za Koprivnicu Nišku pa dalje ka istoku zna gde se nalazi mesto Koznice, onda se ta crkvica naj verovatnije nalazila u toj okolini

Odgovori
#7
Dekisa / ili je taj tvoj opis kontradiktoran ili ti ? Prvo kazes negde prema Krusevcu a sada opisujes da je od nisa na istok. Pogledaj jos jednom sve toponime sto stoje u tom opisu jer na osnovu ono malo opisa koje si dao ima jedan predeo koji odgovara...ali to nije niski kraj. Znam da bi svi mi voleli da nam je na dohvat ruke ono sto trazimo ali i ti opisi su neretko pisani po secanju ili pak namerno po nesto iskrivljeno da se ne nadje tek tako lako. Mnogo je slicnih ili istovetnih imena naselja,sela brda , reka i izvora / tako da svaki i najmanji detalj mnogo znaci.
Odgovori
#8
Drugg Gorotagold nisi dobro procitao, rekao sam da je prema Kruševcu, ALI napiso sam posle da krece od sela Koprivnica Niška okolina pa ide na istok na mesto Koznice pa dalje ka jednom visokom mestu gde se nalazi ta crkvica, Video sam na internetu da u okolini Kruševca ima takva crkva, ALI ne mora da znaci da je to ta naj verovatnije je negde u okolini mest Koznice Ako znaš gde se nalzi to mesto Koznice možeš li mi reci nešto od znakova koji se tu nalaze pa da se orijentišemo.
Po opisu data je okolina Crkvice, Orjentiri ili znaci u Koznici i u selu Koprivnica kod Niša.
Vidim po pisanju da si dugo u ovom hobiju verovatno si naišao na nešto znakova u okolini ovih mesta koje sam napisao pa da uklapamo polako/Treba uzeti u obzir dug vermenski period i da li je uopšte ostalo znakova, verovatno su ostale trajne oznake/Kladenci Vodenice Zapisi mostovi itd.
Pozz na PP
Odgovori
#9
Ovo sto ja znam nema nikakve veze sa selom Koprivnica. A sto se tice "znakova na terenu" ti si postavio temu pa valjda i sam znas neke znake. Ne kritikujem te  Big Grin samo budi precizniju u tome sta trazis da bi pre svega samom sebi pomogao a onda tek ocekivao pomoc od kolega. Ako imas neki opis onda mora da bude zapisano i nesto o znacima. Ovako ispada da se samo trazi za neko selo "nesto" a da drugi napisu sta znaju. Meni nece biti problem i sliku da postavim (ako treba) sa znacima ALI AKO SE POTVRDI DA JE PREDEO TAJ KOJI SE TRAZI. Nebrini ja nisam od onih koji samo "skupljaju" informacije jer mene licno istocni deo Srbije apsolutno vise ne interesuje! Znaci , napisi koji su znaci u pitanju pa ako se uklapa postavicu i slike a ako ne ..SRECNA PRETRAGA !  Big Grin Wink
                                                                                                                                      POSTENO !!!
Odgovori
#10
Drug Grotagold sa pošto vanjem prema Vama ali Vi budite precizniji za koji deo da postavim znake da li za okolinu Koprivnice, ili mesta zvano Koznice ili pak samu okolinu manastira sv.Kozma i Damjan.
Pozz
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)