Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LAPUŠNA
#1
Pozdrav svim korisnicima ovog saita
Interesuje me mesto LAPUŠNA ili šta god to znacilo.Trebalo bi da se nalazi u okolini Zaječara, tačnije  sela Veliki Izvor kod Zaječara.Da li neko zna tu lokaciju tu bi trebalo takodje da ima neka pecina otvorena.
Za tu lokaciju se raspitivao jedan bugarin, mada ja koliko sam mogao da se informišem nikome nije poznat takav naziv mesta ,,Lapušna,,.
Unapred hvala i pozz
Odgovori
#2
Ima i to mesto ali je malo severnije,Lopušnja-pećina,Lopušnja ili Lopušnjak-brda ima u Homolju bar koliko ja znam na 3 mesta i sva su nekad bila naseljena.
Odgovori
#3
Druze Crni Lapusna je naziv neke crke ili manastira trebalo bi da bude oko V.Izvora takodje se pominje pecina sa izvorom u njoj znaš li gde je to
Odgovori
#4
Lapusnja  sv .Nikola ì pecina ima direk na ulazu ?
Odgovori
#5
Izmedju Velikog izvora i Lapušne ima velike stene i tu bi trebalo da ima suhi skok, a u njegovoj blizini pecina otvorena sa dva odeljenja i u njoj ima izvor sa mnogo dobrom vodom.
Manastir sv.Nikola u njegovoj blizini  pecina otvorena i unutra u njoj na steni bakarna alka, a iza manastira tri obroka-zapisa ili spomenika.
Odgovori
#6
ima mesto lapusnja oko boljevca, ja znam to mesto sto ga zovu lapusnja, ima manastir i cuo sam pricu da iza manastira ima zatvorena pecina u kojoj su monasi zatrpali sve svoje vrednosti a i kazu price da je cela pecina u freskama
Odgovori
#7
Ono glavno je zakopano u manastiru tj. crkvi. Imam podatak ali nisam znao gde se mesto nalazi.
Odgovori
#8
postoji selo lapusnja u planini iznad vlasotinca
Odgovori
#9
plandzija mesto je dosta pristupacno, moze se lako doci do njega, zove se lapusnja po manastiru lapusnja koji se tu nalazi,  iza manastira je brdo i pocinje suma i oko manastira u okolini ima nekoliko koliba koje su zapustene, jesenas je bila neka ekipa iz nisa koja se raspitivala za manastir ali sta su dalje radeli neznam, ako treba jos neka informacija pitajte..............
Odgovori
#10
Zdravo Bata Ivica, je si li ti iz Velikog Izvora ili okoline, pitam pošto sam ja postavio ovaj post ,,Lapišna,, i zainteresovan za tu okolinu kao i normalno cistu saradnju.
Vezano za tu pecinu ima li izvor sa vodom u njoj odnosno izvire li voda iz nje.
Unapred hvala i pozz.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)