Ocena Teme:
  • 1 Glasov(a) - 5 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kvacka sa sedam pilinja
(24-07-2011, 04:18 PM)gold link Piše:--lav --
Ne pisuva dali e na tavan ili na drugo mesto pisuva vaka:
Nad vodenica ima kvacka sa sedam pilinja u pesteru itd.
Vrati se na vodenica pod nju ima kladenec do kladenec kamen i na nego znak.
Od tuda idi po vodu nagore ce najdes 80 kamena na eden kamen ima izklesana Srna karsi preku reka lovec koj nisani so puska vo nea.
1.Ima 3 vodeniciConfusedelska,osmanova i turska vodenica
2.Pistol pod cepen kamen
3.Mecuvaliste posle orlov kamen
4Kvacka so sedum pilinja
5.Lovgjija i srna so skrsena noga
Ikonite od pesterata se zemeni od muslimani od bliskiot istok{arapskite zemji}Za da se zemat ikonite imalo posebni molitvi koi tuka kaj nas nikoj ne gi znaese.....aj dosta e.Bitno okolu ova ne se zamarajte zatoa sto uste lani toa e zavrsena rabota
pozzzz
Odgovori
Site ja kazuvate srnata so podvitkanata noga no nitu eden ne procitav da kaze deka ja ima videno...
Odgovori
lugje pojdovno e drenov dol i manastir presveta Bogorodica ,drugo shto sakate istrazuvajte i rabotete ebago ,poin dol,branit dol so 7-te ploci kako basamaci ,kozov -kozji dol shtemovani race ,elenovi rogovi peshtera streja ..............
Pozz
Odgovori
(31-07-2013, 12:04 AM)Gorki link Piše: lugje pojdovno e drenov dol i manastir presveta Bogorodica ,drugo shto sakate istrazuvajte i rabotete ebago ,poin dol,branit dol so 7-te ploci kako basamaci ,kozov -kozji dol shtemovani race ,elenovi rogovi peshtera streja ..............
Pozz
ovo e u bg-
Odgovori
jas imam najdeno srna so podvitkana noga no za zal ja skrisja edni nepismeni
Odgovori
(31-07-2013, 04:42 PM)vasil link Piše: jas imam najdeno srna so podvitkana noga no za zal ja skrisja edni nepismeni

Ako go imas setano toj teran kaj srnata moze da porazgovarame malku. pozdrav
Odgovori
go imam
Odgovori
Vasil ne gi lasi  poz
Odgovori
slusi be himovic xxxxxxxxxxxxxxxxx srnata e na belasica i jas ja znam kaj e samo sto e skrsena a ti dosta samo xxxxxxxxxx umran i na umranio so se mesis so tebe li pisumum da ti xxxxx i prostio covek
Odgovori
(05-08-2013, 05:33 PM)vasil link Piše: slusi be himovic xxxxxxxxxxxxxxxxx srnata e na belasica i jas ja znam kaj e samo sto e skrsena a ti dosta samo xxxxxxxxxx umran i na umranio so se mesis so tebe li pisumum da ti xxxxx i prostio covek
BEZ UVREDLJIVIH IZRAZA ILI CE PORUKE BITI BRISANE  !!!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)