Teme: 5
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Apis ,nevidi se da je nesto korisceno za zastitu ili ja nisam video,takodje tu ima dva vodopada rastojanje medju njih je oko90m i celo korito(vodotok) je crven kao roze a sa strane sve normalno.mislim da bi ovo najbolje objasnio postovani g Vudi Alen voleo bih da cujem njegovo misljenje kao iostalih kolega.pozdrav
Pa znaci koji su crtani bojom se zasticuju rastopljenim voskom.Najcesce se mogu uociti po vlaznom maglovitom vremenu drugacije tesko.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Znas i sam kako je vreme bilo pred novu godinu a i mesto je mnogo izlozeno svim uticajima vremena a pogotovo susi,i bez obzira na opis o tom mestu koji imam nisam vise siguran dali je to samo hajducko ili je mnogo starije pogotovo sto samo dotle vodi put i to ne bilo kakav put vec Rimski a iznad je kale od vremena cara Konstantina od koga se ne poznaje nista jer je do temelja poruseno i popaljeno itu samo pazljivi trgac moze da nadje nesto koje ukazuje na postojanje necega.
Vama srecno u daljem traganju.Pokusao sam da objasnim kako su farbani znakovi zasticeni a i kada ih je najlakse uociti kada se traze po planu.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Hvala ti Apis na tvom trudu i objasnjenju , nadao sam se vecem broju ucesnika na ovu temu ,takodje nadao sam se da ce neko sve to povezati sa nekim planovima koji vise govore.
Teme: 136
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Apise te osmice tri komada u trougao je kod tebe svrljiški kraj i nisu u vrhu sastavljene.............
Koliko sam ja razumeo ovde su u pitanju tri rupe koje prave trougao cija svaka od strana ima 8 cm.
A trojna osam je moguce da ima u moj kraj.
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
Neznam kako ste protumacili 3 osmice; ljudi to su tri tacke koje prave trougao a iznad odmah je na isti kamen gega odnosno stap sa postoljem.sam kamen je desetinu metara odaljen od bilo kakvog drugog kamena preko puta su izvor i pet groba.mnogo pisanija je za tu upleteno a gotovo nista uradjeno.
Zdravo svima
Mislim da sam vec pisao o znakovima radjenim bojom...ali da ponovim...95% znakova radjenih bojom je praistorija!!!! onih pet posto je iz ostalih perioda...E sada treba imati podosta iskustva i prepoznati da li je ili nije praistorija ...
Sto se tice hajducije veoma retko su radili znakove bojom osim u pecinama...Postoje nekoliko tehnika iscrtavanja crteza ..jedno je biljnom bojom ...jedno je ugljenikom a nesto trece mineralnim bojama...
A sto se tice tvojih znakova slikaj pa postavi pa cemo pokusati da ti pomognemo...Apise trojna osmice treba da je kod tebe u klisuri a podatak trazi i kuce ,ovcu ....
poz