Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
znakovi radjeni bojom
Apis ,nevidi se da je nesto korisceno za zastitu ili ja nisam video,takodje tu ima dva vodopada rastojanje medju njih je oko90m i celo korito(vodotok) je crven kao roze a sa strane sve normalno.mislim da bi ovo najbolje objasnio postovani g Vudi Alen voleo bih da cujem njegovo misljenje kao iostalih kolega.pozdrav
Odgovori
Pa znaci  koji su crtani bojom se  zasticuju rastopljenim voskom.Najcesce  se mogu uociti po  vlaznom  maglovitom vremenu drugacije tesko.
Odgovori
Znas i sam kako je vreme bilo pred novu godinu a i mesto je mnogo izlozeno svim uticajima vremena a pogotovo susi,i bez obzira na opis o tom mestu koji imam nisam vise siguran dali je to samo hajducko ili je mnogo starije pogotovo sto samo dotle vodi put i to ne bilo kakav put vec Rimski  a iznad je kale od vremena cara Konstantina od koga se ne poznaje nista jer je do temelja poruseno i popaljeno itu samo pazljivi trgac moze da nadje nesto koje ukazuje na postojanje necega.
Odgovori
Vama srecno u daljem traganju.Pokusao sam da objasnim kako su farbani znakovi zasticeni a i kada ih je najlakse uociti kada se traze po planu.
Odgovori
Hvala ti Apis na tvom trudu i objasnjenju , nadao sam se vecem broju ucesnika na ovu temu ,takodje nadao sam se da ce neko sve to povezati sa nekim planovima koji vise govore.
Odgovori
Apise te osmice tri komada u trougao je kod tebe svrljiški kraj i nisu u vrhu sastavljene.............
Odgovori
Koliko sam ja razumeo ovde su  u pitanju tri rupe  koje prave trougao  cija svaka od strana ima 8 cm.
Odgovori
A trojna osam je moguce da ima u moj kraj.
Odgovori
Neznam kako ste protumacili 3 osmice; ljudi to su tri tacke koje prave trougao a iznad odmah je na isti kamen gega odnosno stap sa postoljem.sam kamen je desetinu metara  odaljen od bilo kakvog drugog kamena  preko puta su izvor i pet groba.mnogo pisanija je za tu upleteno a gotovo nista uradjeno.
Odgovori
Zdravo svima
Mislim da sam vec pisao o znakovima radjenim bojom...ali da ponovim...95% znakova radjenih bojom je praistorija!!!! onih pet posto je iz ostalih perioda...E sada treba imati podosta iskustva i prepoznati da li je ili nije praistorija ...
Sto se tice hajducije veoma retko su radili znakove bojom osim u pecinama...Postoje nekoliko tehnika iscrtavanja crteza ..jedno je biljnom bojom ...jedno je ugljenikom a nesto trece mineralnim bojama...
A sto se tice tvojih znakova slikaj pa postavi pa cemo pokusati da ti pomognemo...Apise trojna osmice treba da je kod tebe u klisuri a podatak trazi i kuce ,ovcu ....
poz
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 13 Gost(a)