Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
mice
#1
zemljaci moji sta znace znakovi kao mice uklesani na ploci kamena.Pozdrav
Odgovori
#2
to nema rešenje..................
Odgovori
#3
SALE DRUZE,TO JE VRLO ZAJEBAN ZNAK,KAKO RECE MAJSTOR BRANKO.ALI ZA SVAKI SLUCAJ POTRAZI MALO TU SA MD.AKO NE BAR KAD OTOPLI IZADJES TU PA IGRAS MICU,ZANIMAS SE KAO STO SU NEKAD IGRALI HAJDUCI...POZZ
Odgovori
#4

        Postoje resenja ...tkzv."mica"  ili "Mixa"  .... 
         
      Predstavlja grobnicu,podeljenu iz vise delova,Znak mica(igra,tabla) vezuje se za podzemne porodicne grobnice,grobnice postoje ali se dobro trebaju prouciti pre nego sto se krene podzemnim putem,jer se veoma razlikuju... znakovi i oznake od jedne do druge ne moraju imati ista znacenja kao sto se i sahranjivanje vrsilo na razlicite kulturne,ritualne obicaje koje je nemoguce tacno i precizno definisati.... znakovi  postoje u sirokom krugu oko znaka mice tako da se treba odvojiti dosta vremena u potrazi i resavanje ovog znacenja.Pre svega moras znati citati znakove jer postoje mnogo stvari koje su ostavljane na povrsini da bi mogao preci na tako zvani PODZEMNI NIVO igrice .... Smile  Nadam se da ces Uspesno zavrsiti "igrU"
                                                                              Srdacan pozdrav!
               
Odgovori
#5
Pozdrav prijatelji,
da ne bih otvarao novu temu u vezi 'MICE' samo cu ovde da se nadovezem.. Pronasao sam uklesan znak Micu, nalazi se na polozenoj ploci na zemlji, velicine je 25x25 cm, vidi se da je vrlo stara jer je dosta ubledela i vrlo tesko moze da se primeti osim kad je nakvasena..
Pitanje je kome je sluzila i zbog cega, pastirima dok su cuvali stoku i ubijali vreme ili hajducima a mozda i predstavlja znak za sakrivenu ostavu..

Kolega Lord je dao lepo objasnjenje da u nekim slucajevima 'Mica" predstavlja grobnice, ali u ovom slucaju sumnjam da je to u pitanju jer se ovaj znak nalazi na planinu gde se nalaze samo ogromne stene i kamenje..

Hteo bih da pitam iskusnije kolege da li je neko nekada video neki plan, skicu, opis ili sl. gde se spominje uklesan znak "Mica", nebitno koji je kraj u pitanju???




Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
Odgovori
#6
IMA OBJASNJENJA ZA SVE  8)


http://www.youtube.com/watch?v=CDV8grzJL...3C053049AC
Odgovori
#7
Hvala Grotagold na veoma zanimljivom video klipu, mogu da budu vrlo zanimljivi i poucni turski sajtovi, samo ih treba detaljno prouciti i prikupiti prave informacije..

A i naravno kad bi malo savladali turski jezik, to bi bila prava stvar  Smile Wink
Odgovori
#8
Pa mislim da mice na kojima nema nijedno kamence iliti zrno pasulj i ne igraju?Jel tako?
Odgovori
#9
Pozdrav kolega Apis, zanimljiva je ovo igra MICE, treba samo odigrati pametan potez 8)
Evo jos jedna slika iz drugog ugla:


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
Odgovori
#10
IGRA SE SA DEVET KAMENOVA  8)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)