Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komitsko oro
Dali mozebi nekoj ima iskustvo so komitsko oro,go znae negovoto znacenje i slicno?
Odgovori
Od kolko kamika,resenje imam,i sta ima u sredini ora
Odgovori
Od kolku kamenja ne znam,zoshto veke ne postoi,a na sredina imalo pogolem i povisok kamen. Moj prijatel kopal pred 20 godini pod centralniot kamen i nashol pepel i parcinja od keramika(kjup). Mozebi bilo kalauz,spored mene treba da ima pogolema rabota.
Odgovori
Pa raspitaj se malko kolko su kakav znak je imalo na tija po golem kamik.
Odgovori
treba da ima9 kamena u krug i jedan u centar ima gajdaš ,ima i sa 6kamena u sredinu je čovečja glava klesana...............
Odgovori
vo koj del od Makedonija e ova
Odgovori
Vo zapadna Makedonija,centralen del. Mene me interesira generalno znacenjeto na komitsko oro,dali e toa orientir,dali e mesto za kalauz,za ostava ili drugo? Ako moze nekoj sto znae da go objasni malku toa.
Odgovori
mislam deka na sekoj kamen treba da ima nesto klesano,oti i vo radovisko selo ima  komitsko oro(ako i tamu ne se unisteni,odamna sum bil),a se raboti za zlato.pa proveri so aparati,sto drugo da ti kazam
Odgovori
jas znam edno komitsko oro  vo oblik na broj  6 i vo sredi kamen amaaaaa zavrsena rabota

Odgovori
pa kolko tih ora postoji? Posto ima sa 6,9  jos pitaj kolko kamenova.postoji li oro sa vise  kamenova?pozz
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)