19-03-2014, 11:26 PM
Ima ga i Pavlov kladanac blizu. dajte mi taj zapis ili ako nemate poverenje ajde da se vidimo?
Katcapun...
|
19-03-2014, 11:26 PM
Ima ga i Pavlov kladanac blizu. dajte mi taj zapis ili ako nemate poverenje ajde da se vidimo?
19-03-2014, 11:51 PM
Nije Branko ovo ni slučajno prva strana. Dnevnik mu počinje sa lokacije na Dunavu, a Kasapun pominje tek prilikom povratka nazad , znači opet se vraćao prema Dunavu. Negde se ovo nalazi na drugoj polovini dnevnika.
Da se može po njemu ravnati govori samo podatak iz naših vremena. U milimetar su pronađena tri mesta. Na samom Jelovom preslapu je bez ikakvog kopanja nađeno 6 kg dukata. Vrti se svuda opisa za ovo ali je daleko od istine. Ljudi se mlate i traže to mesto po nekakvim drugim opisima ali je to ošišano. Druga stvar je našla država kod Tekije - čuvena "hajdučka vodenica" ali nema ničega niti približnog opisa koji se valja među rajom za tu vodenicu,hoću da kažem da nema nigde ni približno sličnih detalja kako je i gde šta ostavljeno a nađeno je u potpunosti kako je i opisano i količina i mesto. Zbog treće stvari se nalazač veoma brzo razboleo od leukemije i jako brzo umro. Pavlov kladenac ima veze ali opet sa nekim drugim pojmom koga pominje jedino Koča i niko drugi. Takože nema veze lokacija Pavlovog kladenca sa onom Leskovačkom stranom,gde ga svi uglavnom traže, ali da se ne udaljimo od svega ovoga vezano za Kasapun.
20-03-2014, 12:28 AM
Katcapun izmedju Vranja i Hana.. ima tu i Mrksina cuka,orlovo gnezdo,garvanov kamen,ovci kamen i jos toga. jel to to?
20-03-2014, 12:55 AM
ljudi,drage kolege...za taj plan i ta mesta tzv.mrksina cuka,koresinov kamen,gavran kamen,orlovo gnezdo,crkva,5turska groba se spominju odvajkada i sve tako u krug i sve tako i......PRAZNA SLAMA
20-03-2014, 01:45 PM
Eto reče čovek sve, šta tu ima da se više priča ;D. Zatvaraj admine temu i forum, sve je ovo prazna slama! Pozdrav momci,
20-03-2014, 03:03 PM
Pa nista nije prazno pa ni slama.Puna je sas vazduh. Pomenuste Mrksinu cuku a de mu ono bese Rutava cuka?
20-03-2014, 06:17 PM
Ne zove se vise tako.
20-03-2014, 08:51 PM
Pa prijateju talaskam nekakvi papiri sa precrtani ubavi znakovi.Pominja se Mrksina cuka, Rutava cuka, Dukat planina ,Rebrovo selo Vasilovo selo i tako to.Ubavi znaci davno precrtani od plocevine i plastovi.
20-03-2014, 10:53 PM
postovani forumasi nisam bas najbolje proucio ovu temu ali reskiracu da dodam nesto.u mestu kacapun pominju se dva izvora jedan smrdljivi a drugi lekovit blizu su jedan drugome ,kad se sagnes da pijes vodu i pogledas ispod desne misice treba da vidis kamen kao bure. kad se popnes na taj kamen pogledaj na jug treba da vidis orla. dakle postovana gospodo ako se radi o ovom mestu ja sam rad da nastavimo diskusiju i josponesto bih imao da dodam za orlovo gnezdo i za kladanac koji nije pavlov a ima veze sa orlovim gnezdom
21-03-2014, 12:06 AM
Imas li ceo zapis? ima kladanac..
|
|
|