Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TURCIN SA CALMOM
pecko nije taj turcin sa calmu  u vladicinom hanu, ovo je u toplodolski atar,ispd njega ima recica tece a preko puta ima 3,pecine,u jednu smo ulazili , bila je srna na ploci pored pecine ali je oskrnavljena I nepoznaje se vise,ostale su jos dve pecine u koje treba uci malo su dublje ali ima se oprema Smile
Odgovori
(17-11-2013, 11:48 PM)kosac link Piše: U Pirotskom  kraju postoji isklesan turcin sa calmom(Stara Planina ..okolina Babinog Zuba)...mora da se nalazi blizu vode i gleda preko dola a tamo ima kladenac ...izvor voda na 5 koraka sa desne strane ostava.....Kada gledas niz vodu sa desne strane....
Pozdrav
    Taj turcin je u selo zavoj i tu je reka visocica a sad je jezero,dali je znak potopljen to neznam a znam kako se zove mesto gde je isklesan turcin sa calmom
Odgovori
(17-11-2013, 11:48 PM)kosac link Piše: U Pirotskom  kraju postoji isklesan turcin sa calmom(Stara Planina ..okolina Babinog Zuba)...mora da se nalazi blizu vode i gleda preko dola a tamo ima kladenac ...izvor voda na 5 koraka sa desne strane ostava.....Kada gledas niz vodu sa desne strane....
Pozdrav

jer trazis klesani turcin sa calmom ali kamena figura visoka 3 metra?
Odgovori
kamena figura je ta na slici a klesani je bio sa strelom ali ga vise nema , odminiran kad se prosiravao put...
Odgovori
budo sliku sam im postavio ,  valjda mogu da vide dali je taj sto traze ili nije, a klesani sa strelom  je porusen bio je pored puta  I pored recice Smile
Odgovori
ima turcin sa calmom stoi  ima i sta kleci  ili jos nesto  a sta nisani dali znate poz
Odgovori
nisanio je srnu preko puta koja je takodje unistena...
Odgovori
buda  ja kasem ne nisani na srnu  svi znate da nisani na srna  KRESKA    ORGINAL JE NE NISANI NA SRNU  OVO  NIKO DA NE ZABORAVI  POP MARTI HIMOVIC                KLUC  POZ
Odgovori
jer u dokumente plan ide ovako?

- vrazja vodenica, put sa leve strane po reke, na dole put sa levoj strani ispust, da mozes da pre noćis, onda sledi vodenicki kamen sa maloj rupu i krst u rupu, naglasim da put je kaldrmisan, onda jedan put ide preko reke, jer ima most naravno, most ne stoi vise ali bio je iz drveta, tamo ima jedna gomila kamena po put na nekoliko metara je figura Turcin sa calmom,
Idi uzbrdo put tamo ima 15 do 12 sata
klesan na kamen trouglaste sa tačkama
levo iz Turčina sa calmom ima tri pećine zidani sa kamena
drugi put koji ne ide preko reke ide uzbrdo, e mozda tamo u pravac iz druge strane sa reke gde stoji turcin sa calmom mozda tu je srna i lovdzija... tu negde, ali nisam znao, ako nije tu mora da je dalje po put u zatvorenu livadu kao venac gde grbava baka posoci u venac... a to je blize...
Odgovori
Bekir tog turcina sto pominjes znam ja .srnu nisam t azio .od vodenice ima samo kos na stenu klesan .za desetak dana imaces isliku idrugi detaljipozdrav svima
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 6 Gost(a)