05-11-2013, 04:28 PM
novi uzum dal je tocno, neko ko razume o ovome nek kaze!!
|
05-11-2013, 04:57 PM
deluje...lepo to sto pise
05-11-2013, 05:55 PM
Pa nije bas novi izum,odavno je ovaj sistem izmisljen,a da li radi,ne znam nisam probao.Sistem sa predajnikom niske frekvencije ali malog dometa i prijemnikom bi barem teoretski trebalo da radi,ali ovo mi ipak deluje suvise dobro da bi bilo istinito.
Pozdrav...........fixxx "Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista" - Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
05-11-2013, 10:38 PM
Па, драги пријатељи, ова идеја везана за Advanced Geophysical Receiver није баш ни тако нова.
На истом принципу ради и одавно познати (још од 1993. године), озбиљан немачки систем знан као Emfad UG 12 Pro. Видети линк испод: http://www.detector-scout.de/english/emf...2-pro.html Само, што је доказано да са Emfad UG 12 Pro може нешто у вези овог нашег хобија нешто и да се нађе, али, чини ми се да је код Advanced Geophysical Receiver-а најслабија тачка у практично-теоријском концепту - VLF Reciver. Да би тај VLF пријемник могао нешто да осети у наведеном фреквентном опсегу, и на већој дистанци, он треба да има изузетно јак појачавач који би требало да се напаја са далеко већом струјом него што је струја из обичних батерија које напајају поменути VLF пријемник. Зашто? Па зато што је снага VLF сигнала одређене фреквенце рефлектованог од закопаног блага у земљи (настала услед активности најближег FM предајника), толико мала да је за детекцију таквог VLF сигнала потребна далеко већа, сложенија и озбиљнија скаламерија од представљеног џепног пријемника какав се користи код новоконцептуираног Advanced Geophysical Receiver-а. Џаба му и феритна антена уског усмерења са којом би (можда) могао да региструје присуство неког великог (али, заиста великог) објекта какав је рецимо тенк или воз, или путнички авион. А казан или ћуп са закопаниом благом - можда само теоретски. Е, сад... ако грешим, молио бих колеге који су професионални електроничари да ме исправе. Толико о Advanced Geophysical Receiver-у. Заборавих да напоменем да је фирма Accurate Locators пре двадесетак година продавала веома сличан такав свој уређај познат под именом Gold Gun 707 и Gold Gun AL718 са којима нико ништа никада није нашао. Ови уређаји су радили на истом принципу као сада Advanced Geophysical Receiver, али, уз помоћ предајника у опсегу дугих таласа, а не у опсегу предајника ултра кратких као сада Advanced Geophysical Receiver. Поздрав! Sneshko
05-11-2013, 11:32 PM
Emfad UG 12 Pro je proverena stvar i znam da je krajem devedesetih uspesno zavrsavao poslove onima koji su znali da ga koriste. Znao sam licno coveka koji je lep posao zavrsio sa tim uredjajem a onda "nestao" negde u belom svetu (kasnije sam saznao da je u Turskoj) samo sto je taj uredjaj u ono vreme kostao oko 46 000 nemackih maraka pa je bio misaona imenica za obicnu raju.
Bas me interesuje dali je jos uvek funkcionalan i dostupan ili povucen iz proizvodnje i prodaje ?
23-11-2013, 02:20 PM
jel ima neko neki aparat da se druzimo?
23-11-2013, 09:35 PM
Koncept sa upotreba na A.M. Radio je ipak. Samo nacin da ti sto ih priizvode te uregaje izvuce pare sa vas djeb. Takav jedan primer je treasure scope raven. Sa njega zlato bi neko nasao samo I samo ako taj neko je toliko sretan da to zlato! nage I bez njega.ipak tu oko te neke niske frekvencije I ima neka povrzanost sa elementima koje se traze, ali mislim da te stvari treba da se odrade strgo disciplinirano I po tacno odredene procedure, a ne samo ukljucitu am radio I da te antene vrte vamo tamo I da kopamo prazne rupe. Ova problematika je malo pokompleksna od ono sto proizvogaci ovih uregaja reklamiraju da if da samo uzmes ovaj uregaj u ruke I da ce te odneti do
23-11-2013, 10:13 PM
Ali gde ima dim ima I plamen, ali taj plamen bih sporedio sa Mont Everest, tako da je ipak rezervisan samo za najboljih
18-05-2014, 10:04 PM
19-05-2014, 11:24 PM
kako ovo otvarate. kod mene ne radi . preko kog linka se otvara
|
|
|
Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)