Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
zelengradsko
Ponavljamo se i bezveze ubedjujemo jer se necita: U Srbiji je sakat covek bez ruke i noge a u Makedoniji mozda vojnik to neznam.....
Odgovori
MakedonijaConfusedelo Zelenigrad je bila ta bigor ploča,mi smo ga zvali vojnik po naše.

E sada dali je bio general ili neznam šta to neznam zato šta ja nemam dokument za to mjesto.
Ja samo znam gde je bilo tačno mjesto,to mi je pokazao jedan stariji čovjek i objasnio šta je i kako je bilo.

Nije prvi put da jedan isti ili slični znak se pojavljuje i u Makedonija i Srbija ili Bugarija,pa čak i zvano mjesto da je isto.

E sada šta i kako je ja neznam samo znam da to je neka zagonetka koju možda mi nemožemo da rešimo zato šta nemamo dovoljno informacije(DOKUMENTE,MAPE ITD...)

Ovde na forumu mogu da se razjasnu mnoge stvari i možemo da pomažemo jedni drugima,ali moramo da prihvatimo svako mišljenje i iskustva sa terena.

Makedonija:je ta ploča-kamen -taj čovjek i je bio u s.Zelenigrad.

Mislim da dokument za to ima u Srbiji zato šta prvi put taj znak su potražili ljudi iz Srbije i opisali tačno mjesto i znak kakav treba da bude.

Ako neko misli da možemo da rešimo,da se snađemo na terenu pa ajde da rešimo.

Ako ništa drugo treba da nađemo i ono drugo mjesto gde su izvađeni i one 1000 oke šta kažu dokumente.

A ako još stoje i čekaju na nas pa dajmo ljudi tamo ima za sve nas.

Odgovori
Drugari nese  mnogo filozofirajte i ispitujete novi i naivni tragaci da nasedaju na stare trikove i smicalice.Ako imate planove,opise sto pitate gde je mesto sta ima itd .Dragi tragaci amateri upamtite da ovi sto pitaju kao dobrocudni prosti oni su prevejani na vise sita jer sam iskusio kad sam i ja bio amater.ZAPAMTITE svaki znak koga neko trayi on je u opisu opisan npr.bukov dol,medju mesta zanoge i maciste,dupni vrh i gubislav naodise bukov dol,ima kaleto,trazi podkovu i  edin ibrik ida ne pisem jos dve vodenice i desetak opisanih obelezjja drugih znakova.Dakle Zelengradsko je tu ne nego ovamo au  ne tamo je a nema znak na bigarljivu plocu duga 160sm deb 30sm sirine98sm nacrtan covek sakat bey ruke  odnosno nema od clanak  dalje ruke kao instopala od glezja noge.PA NEMA jer znalci zalutali.Da skratim moje gluposti,Zelengrad je vo balgarija i tu je VALCAN vojvoda ostavio 1100 oka koje je kasnije preneo u Jevrejsko kale a kasnije sve to medju dva kaleta nadubini30m.Ida se ne ubedjujemo ko od ovoga nesto nauci okej a ko ne opet isto...bez uvrede poz  TRZ
Odgovori
POSTO NISAM uspeoda nadjem zelengradsko trazim mijin kainak kladanac vo balkan i nad nego baira sa drvetaniz vodana istok se gleda reka besnica ide za blgarija.Trazi kanara golema inisan  covecja glava ispod mednik sa altana sa mnogo pari .
Odgovori
trz šta je pa ovo na slici,sliku je postavio naš član osogovo a zatim i vasil.To je zelenigrad  i znak-Makedonija,a za ostalo neznam.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
povtorno nastanuva zbrka i se ubeduvame kaj e zelenigrad abre luge objavete ubavo sto vi pise vo dokumentite kaj go barate i da ne se mesat poimi ete kaj mene pise zelenigrad zletovsko sto znaci toa evo mkd isto taka baram na toj reon pomegju pantelej i stalkovica moma klesana
Odgovori
Vasil što označuva ovoj znak što e toa i za što se raboti?
Dali ima nekoi pomošni znaci za da se snajdeme na terenot?
pozz...
Odgovori
Dali je ova ploca debela 30cm. I visoka 160cm.isiroka 98cm. Pa vidite dali se uklapa i desnu ruku je pruzio pravo.....
Odgovori
Mislim da je ta ploča.
Ploča je slomljena i ne pozna se baš najbolje zato šta su je vukli gore-dole.
Nemože tačno da se izmeri zato šta sada je u jedno dvorište u ZLETOVO.
Neznam za desnu ruku ali mislim da je savijena-sakrivena.
Ko bi znao šta je?

Branko V:kakav je pa to znak u Srbiji jel to nešto slično ovoga znaka ili je nešto drugo?
Odgovori
Obican covek klesan bez ruke i noge i ruka u pravcu gde gleda........
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)