Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kavursko crkvište
#1
kavursko crkvište dali je čuo neko za ovo crkvište......i gde je.
Odgovori
#2
KAURSKO  a ne kavursko i nalazi se na potezu basarski kamen i selo Milojkovac to jest Paskasija pirotski kraj i sravnjano je do temelja i temelji se ne vide zato se i ne moze naci tako lako.
Odgovori
#3
mozda je u prevodu kod mene je kavursko crkvište i to je plan sa koze iz 1736 g.
Odgovori
#4
ako imas plan ja znam coveka koji zna gde je crkviste.
Odgovori
#5
vazi
Odgovori
#6
(18-10-2013, 12:39 AM)cuturica link Piše: KAURSKO  a ne kavursko i nalazi se na potezu basarski kamen i selo Milojkovac to jest Paskasija pirotski kraj i sravnjano je do temelja i temelji se ne vide zato se i ne moze naci tako lako.

Cuturica mislim da slabo poznajes pirotski kraj.Selo milojkovac ne postoji u blizini pirota a basarski kamen i paskasija su mnogo udaljeni jedno od drugo i sad je tesko definisati gde se mesto nalazi po planu
Odgovori
#7
relko kad bi znao kolko poznajem pirotski kraj nebi tako pricao, znam da je basarski kamen u pirotskom ataru a milojkovac u dimitrovgratskom ataru iznad sela obrenovac. A sto se tice kaurskog crkvista sam reko da se nalazi na starom putu od basarskog kamena do milojkovca a za tvoju informaciju i znam gde je crkviste samo nemam dobar plan za tamo.
Odgovori
#8
tu je bio konak i kavursko crkvište, desno na jug je bila zvonara i 4 groba iza oltara  levo ima kamen to je grob age i klesan znak to ja na istok ....... reci mi čuturice...... na zapad srp i ......ako znaš znake mozeš me pozvati pp....ovo prvi plan koji dosada trazi kurban za svako mesto.....
Odgovori
#9
kaur ili kavur ,kaur je turska rec za bezboznika ili nevernika ovo kavur .....
Odgovori
#10
(28-10-2013, 01:21 PM)cuturica link Piše: ako imas plan ja znam coveka koji zna gde je crkviste.
Čuturice dodje Nova godina a ti i tvoj prijatelj nigde vas nema.............Srećni praznici.............
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)