Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ĆIŠĆENJE NALAZA !!!
S pretpostavkom da je sezona (još je u toku) bila bar za neke od vas relativno berićetna mislim da je vreme da se malo pozabavimo nekim jednostavnim savetima kako da svoje nalaze (metalne) najjednostavnije očistite od produkata dugogodisnjeg stajanja u zemlji.
Ovo naravno važi samo za one kojima nije stalo do očuvanja patine već do vraćanja novčića koliko-toliko u prvobitno stanje sa svim svojim punim sjajem.

ČIŠĆENJE SREBRA:
Najjednostavniji postupak čišćenja svih srebrnih predmeta je sledeći: Nakon uklanjanja fizičke nečistoće (uglavnom je to zemlja) pripremite neku posudu od deblje plastike ili keramike u koju će te sipati 1-2 litara vruće vode (kolicina zavisi od potrebe) i u koju će te rastopiti 4 kašike sode-bikarbone i jednu manju kašičicu soli. Nakon toga ocepite komad kuhinjske alu-folije i presavijte na duplo i potopite foliju u vodu a preko folije uronite srebrne novčiće (ili šta drugo od srebra) i sačekajte 30-60 sekundi, pri tom vodite računa da su novčići u dodiru sa folijom. Povremeno vadite novčiće i uverite se u proces očišćenosti i po potrebi nastavite dok ne dobije potpuni sjaj. To vreme čišćenja je veoma kratko a sam proces vrlo efikasan.
Odgovori
kako se najbolje cisti bakar  Smile
Odgovori
Ja sam probao sa istom metodom i zadovoljan sam. Samo mislim da proces treba a bude malo duzi. Voda treba da bude stalno vruca.
Odgovori
A ultrazvucna kadica? moze li sa njom?
Odgovori
Probacu ovih dana,bas me zanima kako ce se ocistiti, najgora mi je mehanicka necistoca ,koju moras da kako da kazem ogulis sa nekog nalaza...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)