Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3 Gunji
tako je Milane kakvi deda, CIKA bre....Sto se tice Raskovnika upravu si samo se pojavljuje kod tri crte i to kod crvene......pozdrav
Odgovori
Kad je sneg na krovu vatra je domu...!  Wink
  ;D
Eto da malo se našalim i ja za  Milanove godine...
Čovek lepo rekao unuke ima, ima kome i deka da bude.
Daj Bože svima nama ovde okupljenima da to dočekamo.
Inače ima ovde par njih što se deklarišu zavidnim godinama 6 decenija traganja ili pak 8-ma decinija zivota i sl.
Plešu prstićima po tastaturi, leme matične ploče, Vrške čike obilaze...  8)
Znači nije strašno ni deda biti?
Ali ipak nemojte ljudi nove starine proizvoditi jer bićemo nedaj Bože, forum sedih glava ko' neko veće staraca!

A to ne ide
Smeju se oni što redovno dolaze da nas vide.
Smile
Odgovori
za osogovskite edno prasanje dali e pesterata na mnogu loso dojdes do neja i nema daja vdis samo eden pristap mal otvor iznat nea drug otvor vertikalen 50 santima od prilika poln so sitni kamenja i kamen tapa od prilika 50 santimi od edna strana od druga 40 dolg 70 kamenot tapa za da dojdes i do tamo pak samo od edno mesto  ama i toae tesko dase prekaces sekoj nemoze od tamo deka kese prekaces e kameno kakao      V  bukvata mislam pristapo kako V od nikade nemoses daja vides pesterata dodeka ne otides tamo
Odgovori
branko opisimi opis nadvor za osogovski gunje pristap kakovje kakvoje mesto posto setame da je edno mesto  ali e zatvoreno nee otvoreno po nekoj soznanija go imame toa mesto najdeno
Odgovori
N
Odgovori
NISAM TE RAZUMEO STA ZELIS...
Odgovori
Opet ja dalije moguce da ovoliko ima kvarnih ljudi sto se tice nasag sporta, covek me zove pre tri meseca i pita za tri crte i tamo ima tri gunje koji su znaci i kako se ulazi da bi me nazvao telefonom ja imam za to mesto i to i to ima samo nezna sta gde stoji pa imao slabo svetlo opec ce on uci a ja da kazem gde su zamke. kao da je on naucnik a ja nemam dva grama mozga i da ce proci njegova prica.toliko sam se iznervirao zamalo da sam slomio kopjuter i ti sa takvog coveka na teren.... U pravu su stari ljudi dok nepolizes bar kilo soli neidi sa nikoga jer ga neznas. Da nezamaravam vas ....SRECNA NOVA I OSTALI PRAZNICI I DA VAM BUDE BERICETNA NOVA GODINA.....
Odgovori
Postovani forumasi,

posle duzeg oklevanja resio sam da iznesem neki datalj i moja saznanja vezana za lokaciju 3 gunje.

Slazem se da postoje vise varijanti opisa i tu se spominju razlicita mesta.To su sve prepisi koji dovode ljude planski u zabunu da se radi o vise lokacija.Nema 7 lokacija vec je samo jedna.Kada bi ste znali od cega su napravljene gunje i koja je njihova religijska vaznost jer su relikvije znali bi ste da su to unikatne stvari a ne tipska garderoba rasporedjena u Makedoniji i Srbiji.

Ta jedna jedina lokacija je u Srbiji i zato je nisu nasli 40 godina u Makedoniji.U Srbiji za njom se traga relativno od skoro.

Ostava nije Hajducka,mada su oni ulazili tu i ostavljali svoje blago.

Gunje ili tacnije plastove-mantije nosilo je 3 proroka i ljudi koje znamo kao Sveti Ilija,Sveti Jovan Krstitelj,Isus Hrist.

One su kasnije ukrasene i dekorisane zlatom,srmom i dijamantima u doba tzv.Vizantije u tzv.Konstantinopolju,to je i jedan od razloga zasto su tako teske.

Njih nemoze da dirne niti stavi na sebe niko ko nema status Ha Navi(Ovo je na Hebrejskom).

Ovo sam vec izneo na drugom forumu veceras i sada ovde sa nadom da ce se smiriti strasti i ljudi urazumiti.Pritom nadam se da nece sada da krenu price kako su eto i svi ostali znali sta su te gunje.Dakle to nema veze sa Carem Konstantinom i Jelenom niti sa Hajducima,to je preneto kod nas u srednjem veku.

S postovanjem,

Vudi
Odgovori
vrlo dobro napisano moguce i da je tacno 100% ali meni nesto muci  u makedoniju tacnije osogovskih planina  u taj potez gde je ratkova skala je covjek usao u pecinu sa 3 gunje  tako kazu da je uzeto jedan mac i stit koji su bili na kameni sto(sarkofag) i da su kasnije hteli da to  prodaju za stit su trazili 1.5 miliona maraka a za mac 2 miliona  taj covjek sto je je hteo to da proda je sada pokojan a onaj koj je ulazio i opisuje sta je sve tamo video i doziveo je ziv i tako da  dosta stvari su upravo tako kako sto pise na planu  ja sam licno gledao fotografije od stita i maca ali ko zna gde je sad to zavrsilo neznam dali je stvarno to pecina sa 3 gunje ali kazu da je to  e sad jebiga dali je samo jedna ili su vise niko nezna ali da su te opise i planovi za vise lokacije sa 3 gunje ja licno sam citao oko 3ili 4 opisa a moje mislenje je da te opise stvarno nemaju veze zato sto su samo delimicno tacni  i uvjek nesto fali kad se nadje neka lokacija nesto uvek fali mislim od znakova ili zvano mesto ili unutra i bas nije tako pa zato mislim da je gospodin VUDI ALEN  podosta precizan u svoje mislenje
Odgovori
Postovani g.Barbarec,

gunje su gunje ,a macevi i stitovi mogu da se nadju na raznim mestima.Tamo gde su gunje ima 3 sarkofaga ali nema stitova i ostale opreme.

Videcete vremenom da ono sto sam rekao ima smisla.

S postovanjem,

Vudi
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 9 Gost(a)