Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BLAGO DJURDJA BRANKOVIĆA
#1
Pozdrav drugari! Interesuje me dali neko ima informaciju gde se delo silno blago od despota Djurdja? Konkretno me interesuje onaj deo koji se nalazi ispod jednog starog utvrđenja. 6 tovara zlatnog novca i 20 tovara srebrnog. Interesuje  me dali ima neko neku pisaniju o tome. Ne interesuje me ime utvrđenja. 
Odgovori
#2
Zar stvarno niko nezna o ovom utvrđenju ništa?
Odgovori
#3
Interesuje me samo unutrašnjost podzemne prostorije dali ima zamke ili neka druga zaštita. Dve ekipe iz Niša već godinama ovo pokušavaju da odrade,jednom su bili vrlo blizu ulaza. Ovde je čak i državnim tragačima(arheolozima) ograničen rad. 
Odgovori
#4
Zar niko nema ili ne želi da podeli komentar za ovo utvrđenje?
Odgovori
#5
interesuje me kako su ti bili blizu...mislim...kako znas da su blizu kad ne znas gde se nalazi...i zasto bi stali da su blizu tovara zlata i srebra  Wink
Odgovori
#6
Pozdrav Svingida! Kao prvo znam gde je utvrđenje kao drugo znam gde je ulaz ali neznam dali imaju zamke unutra. I danas se vidi deo ulaza mada je pretrpan sa neko granje. Odakle znam? Pa Nišlije ponudile saradnju ali što nisu odradili škakljivo je javno o tome. Gore sam napisao da je i državnim tragačima ograničen pristup ovde. Toliko mogu javno da kažem o tome. 
Odgovori
#7
Prelistaj istorijske spise u kojima pise koja je sve utvrdjenja zidao i gde je sve ziveo i na kraju umro
Odgovori
#8
Po istorijskim zapisima Djuradj je blago otpratio za Dubrovnik pre jednog pohoda turaka na Srbiju. Kao i dosadašnji istorijski spisi vezani za Srbiju ni ovaj nije tačan.
Odgovori
#9
Prosle godine u okolini Jagodine iskopali oko 3000 novcica Despota Djurdja. Bilo je 5 ostava sa po 600 komada a u 6 ostavi bilo je madjara. Ostave su bile na jednoj visoravni i na dubini od oko 25 centimetara, Novcici su bili umotani u suknene krpe pa potom obavijeni olovnim limom. Detektori su urlaali. Poz.
Odgovori
#10
ostalo je jos 20 tovara srebrnjaka.... Wink
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)